Csernobil (2019–2019) 41

Chernobyl
300' · amerikai, angol · dráma, minisorozat 18
5 rész (epizódhossz: 60')

A csernobili atomerőmű-baleset 1986. április 26-án történt a Pripjaty és Csernobil városok melletti Vlagyimir Iljics Lenin atomerőműben. Ez az eset volt az atomenergia felhasználásának történetében az egyik legsúlyosabb katasztrófa.

angol
Angol

Képek 19

Szereposztás

Jared HarrisValerij Legaszov
Stellan SkarsgårdBorisz Scserbina
Emily WatsonUlana Komjuk
Paul RitterAnatolij Gyatlov
Jessie BuckleyLjudmila Ignatyenko
Adam NagaitisVaszilij Ignatyenko
Con O'NeillViktor Brjuhanov
Adrian RawlinsNyikolaj Fomin
Sam TroughtonAlekszandr Akimov
Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 195


Kiemelt értékelések

Stella9 

Így, mindössze két epizód után megy a 10 csillag és repül is kedvencek közé.

Mivel egyik közeli rokonom a katonaságnál volt vegyvédelmis (abban az időszakban is) és mélyen kussolt még sok-sok év múlva is az egész esetről, érthető módon engem annál jobban érdekelt.

Abszolút méltó feldolgozása a tragédiának.
Amennyire én utána olvastam a balesetnek, azt kell, hogy mondjam, hogy a sorozat TÖBB, MINT KORREKT. Jól követi a dokumentált eseményeket, ahol pedig változtattak vagy fiktív szálakat is beleírtak, ott is félelmetesen jó.
Apropó, félelmetes: HORRORnak sem utolsó. Mert ez kőkeményen beleér nálam a horror kategóriába, sokkal félelmetesebb, mint bármilyen kaszabolós baromság.
A HANGULATA ZSENIÁLIS, már az első percekkel besszippant, nyomaszt, elgondolkodtat és persze sokkol: ugyanis kimondottan NATURÁLIS. Érzékenyebb lelkűek csak óvatosan nézzék, mert itt aztán nincs köntörfalazás, kegyetlen és véres.
SZÍNÉSZILEG KIVÁLÓ, mindenkit csak dicsérni tudok.
Szerencsére nem spórolnak a TUDOMÁNYOS MAGYARÁZATOKKAL sem, ennek pedig igazán örülök.
Öncélúság és felesleges sallangok nélkül csordogál a sorozat, kíváncsian várom a maradék három epizódot.

Harlen

Mindig is tudtuk mi történt akkor Csernobilban. De ezek után merem azt gondolni, hogy manapság senki nem fogja fel igazán, hogy mi is történt valójában. Azokra a dolgokra értem, amik kihatással voltak az ottani életre, és valószínűleg a mai napig hatással van a világunkra, de mi ezt nem érzékeljük. Ha valaki felhozza a csernobili katasztrófát, akkor tudom mire gondoljak, ismerem a történetét, de visszagondolva, sose tudtam, hogy mégis miért történt. Nem ismerem a részleteket. Ez a sorozat pedig pont erre van, hogy megismerjük. Lehet változtattak a dolgokon, részleteken, meg nem tudom mondani mi fals a sztoriban és mi nem, mi az amit valóban tudunk, és mi az ami a mai napig nem derült ki, de a lényegen nem változtat. A hangulat, a zene, a szereplők mind zseniálisak. Olyan intenzívan adja át ez a sorozat ezt az élményt, hogy még mindig kiráz a hideg. Pedig még csak a második résznél tartok. Megmerem kockáztatni, hogy a 2019-es év egyik legjobb sorozata eddig, amit láttam. Borzasztó, de elgondolkodtató, hogy egy ilyen balesettel, hogy tönkre lehet vágni a földet évszázadokig. Le a kalapomat a film készítőitől.


Népszerű idézetek

pintergreg

Garanin: I've been assured there is no problem.
Ulana Khomyuk: I'm telling you that there is.
Garanin: I prefer my opinion to yours.
Ulana Khomyuk: I'm a nuclear physicist. Before you were Deputy Secretary, you worked in a shoe factory.
Garanin: Yes, I worked in a shoe factory. And now I'm in charge. „To the workers of the world.”

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján