Kedvencelte 5

Várólistára tette 134


Kiemelt értékelések

dulkap 

Nagyon jó film, nagyon jó szereposztással. Fontos témákat dolgoz fel, amik sajnos még ma is jellemzőek a világra. Egy csillag levonás is csak annak jár, hogy a ritmus néha nem egyenletes és több eredeti felvétellel jobban lehetett volna érzékeltetni, hogy mi is történt aznap Chicagoban.

strangelove 

Illusztrált hangoskönyv.
Sorkinnak szólhatnának barátai, családtagjai, hogy pocsék rendező, de lassan íróként is lezüllik. Üres narratív trükköcskékkel operál, a dramatizáláshoz még mindig van némi érzéke, csak sajnos többször is elvéti a sulykot. Ez azt eredményezi, hogy egy rosszul megrendezett, unalmas, középszerű, a képekkel, a vizualitással semmilyen kapcsolatot nem ápoló iparosmunka nem egyszer átcsúszik förtelmes és hatásvadász propagandafilmbe. Semmi gond ezzel a műfajjal, de ez annak a legprimitívebb változata, híján mindenféle képzelőerőnek vagy fantáziának. És még meggyőző retorikája sincs.

BlueDeath

Aaron Sorkin, mondhatni, hogy szokásához híven, megírt és megrendezett egy igaz történeten alapuló filmet, és már megint annyira zseniális lett, hogy elmondani is nehéz.
Nem ismertem korábban ezt az ügyet, de gondolom amerikában az emberek jelentős részének ismerős. A lényeg, hogy chicago-i zavargások miatt megvádolnak 7 embert, és kifejezetten botrányos, hosszúra nyúlt tárgyalás veszi kezdetét. Ezen vezet végig a film.
A színészi játékok zseniálisak, mondjuk ilyen gárda mellett ez talán nem meglepő.
Ami a leginkább megdöbbentett, hogy amikor a zavargásokról volt szó, a forgatott anyagokba belekevertek eredeti felvételeket is (ezek fekete-fehérek, szóval könnyű kiszúrni).
Megdöbbentő, felháborító és még pár hasonló jelző a látottakra. Csak ajánlani tudom, popcorn nem kell, úgyse azzal leszel elfoglalva, hogy egyél.
10/10

s_csaba 

Lehet mondani, hogy egy bírósági tárgyalás unalmas, de Aaron Sorkin remekül összerakott és megírt filmet hozott a tető alá. Témáját tekintve egy kényes, de igen fontos történelmi eseményt mesél el, ami mellett nem lehet elmenni szó nélkül (és talán az Oscar bizottságnak is felkelti a figyelmét Netflix ide vagy oda). Érzelmes, többször is ökölbe szorult a kezem az igazságtalanság láttán spoiler.
A színészek a helyükön vannak, Sacha Baron Cohen-t, Frank Langella-t, és Michael Keaton(!) emelném ki.

M_Mária

Kiváló film, nagyszerű színészekkel. Sacha Baron Cohen és Eddie Redmayne ismét és szokás szerint brillírozik.


Népszerű idézetek

Pandalin

Abbie Hoffman: That's right, we're not goin' to jail because of what we did, we're goin' to jail because of who we are!

Bogesxd 

Hayden: Are we using this trial to defend ourselves against very serious charges that could land us in prison for ten years, or are we using it to say a pointless „fuck you” to the establishment?
Rubin: Fuck you.
Hayden: That is what I was afraid… Wait, I don't know if you were saying „fuck you” or answering the question.
Hoffman: I was also confused.

Bogesxd 

bíró: Mr. Kunstler, I have lived a very long time, sir, and you're the first person ever to suggest that I have discriminated against a black man.
Weinglass: Let the record show that I am the second.

Bogesxd 

Hoffman bíró: What is your date of birth?
Abbie: Psychologically 1960.
bíró: What were you doing until 1960?
Abbie: Nothing. I believe it's called american education.

Moyandra 

– Most people are smart, Bill.
– If you believe that, you'll get your heart broken every day of your life.

Pandalin

Richard Schultz: On top of everything, we're giving them what they want, a stage and an audience.

Bogesxd 

Abbie: This is a political trial, that was already decided for us. Ignoring that reality is just weird to me.
Kunstler: There are civil trials, and there are criminal trials. There is no such thing as a political trial.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján