Testvéri kötelék (2015) 5

Broken Horses
101' · amerikai · akció, dráma, krimi !

Mikor Jacob visszatér a világtól elzárt szülővárosába, rádöbben, hogy a fejlődésben némileg visszamaradt bátyja, Buddy egy hírhedt bandának dolgozik, melynek kegyetlen főnöke Buddy fogyatékát kihasználva könyörtelen gyilkost faragott a férfiből. Jacob tudja, hogy csak úgy képes megmenteni a… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Anton YelchinJacob Heckum
Vincent D'OnofrioJulius Hench
Chris MarquetteBuddy Heckum
María ValverdeVittoria
Thomas JaneGabriel Heckum
Henry ShotwellGyerek Buddy
Nicholas NeveGyerek Jake
Sean Patrick FlaneryIgnacio
Jordi CaballeroMario Vargos Garza
Johnathon SchaechJames McBradden ügynök

További szereplők

Várólistára tette 11


Kiemelt értékelések

sophie 

Anton Jelcsin (nem elírás, leningrádi születésű) miatt vettem elő ezt a filmet, őt a Portoban ismertem meg a minap (sajnos az utolsó befejezett filmje). Ezúttal mintha Johnny Depp testvéröccsét láttam volna benne, asszem tényleg tehetséges volt, mint a nap.

Itt-ott kalandfilmként emlegetik a Testvéri köteléket, a port.hu szélhámos-filmnek nevezi, szerintem meg egy nagyon érzékeny dráma. Hétcsillagot adtam, mert ugyan tv-film minőség, főleg a cselekmény bizonyos pontjai azok, de azért érdemes megnézni (a gyengébbeknek – pl én – papírzsepivel, megindító, és nem annyira véres), a figurák rendben vannak, és van néhány igazán látványos jelenet. A rendező indiai, még az is lehet, hogy Bollywoodban ez kasszasiker (lenne).

A mexikói határon, egy poros kis helyen egy testvérpár árván marad, spoiler. Az apa meghagyja az idősebb fiúnak, hogy mindig vigyázzon az öccsére, akármi történik is, az meg bele is vési a bazaltagyába ezt alaposan. Eltelik egy csomó év, és a fiatalabb fiú visszatér a városba – merthogy közben elment, hogy hegedűművészként csináljon karriert –, és azt látja, hogy a kissé együgyű bátyja belekerült abba a bandába, és még csak nem is akármennyire és nem is akárhogyan. Ebből a helyzetből majdnem lehetetlen kimászni, a fiatalabb fiú végül mégis kieszel egy tervet, egy egészen jó tervet, de aztán történik valami egészen váratlan.

Emerson 

Ez akár jó is lehetett volna. Kezdve ott, hogy eszméletlen jól eltalálták a gyerekszínészeket. Mintha csak összezsugorították volna Antont és Chris Marquette-et. Ahogy körvonalazódik, hogy ki kicsoda egyre egyértelműbbé válik, hogy itt senki sem számíthat semmi jóra. Nem is tartogatott nagy meglepetéseket a film, hacsak nem a végét vesszük, amikor spoiler Na, ez kár volt… nem szeretem, amikor spoiler.
A cselekmény bemutatása és a képi világ spoiler nagyon tetszett, plusz a zene is telitalálat volt. A színészek is jók voltak, csak valahogy nem sikerült mindezt egy egységes formává gyurmázni. Kár érte.


Hasonló filmek címkék alapján