Porto 35mm (2016) 6

A francia Mati és az amerikai Jake élete egy pillanatra összeér a legendás egyetemi városban, Portóban, és ezt a pillanatot ismerhetjük meg ebben az álomszerű, borongós szerelemtörténetben.

angol · magyar

Képek 1

Szereposztás

Anton YelchinJake Kleeman
Lucie LucasMati Vargnier
Paulo CalatréJoão Monteiro Oliveira
Aude PépinAlice
Florie Auclerc-VialensBlanca
Hirdetés

Várólistára tette 39


Kiemelt értékelések

sophie 

Szeretek úgy menni moziba/színházba, hogy kicsit eléolvasok. Ebben ez esetben ez arról szólt – azon túl,. hogy ott a „35mm” a cím mellett –, hogy Jim Jarmusch tevőlegesen támogatta a forgatást (ezt mondjuk mondani sem kellett volna, az egész filmről ordít, hogy mely rendező hatását érzékelhetjük.) Valamint arról, hogy Anton Yelchin utolsó befejezett munkája, mielőtt egy elképzelhetetlen és tragikus baleset révén örökre beírta magát a club27-be.

Nem tudom megmondani, mitől szebb, hogy filmtekercsről megy a film, hogy ott a gépész mögöttem, 20 percenként figyeli a váltójelet (én nem mindig láttam meg), hogy kicsit vibrál a kép (pedig hogy odavoltunk az első tűéles digitális képekért annak idején, és tessék!). És sokkal melegebbnek, emberibbnek látszik az egész. Vagy csak úgy képzelem. A film maga tisztelgés egy város, egy nagy érzés, és persze a mozi, a Mozi előtt. Vissza a gyökerekhez, néha – talán az a különös zongorazene is tehet róla – szinte némafilmnek láttam.

Hogy mi volt akkor, amikor Mati és Jake összetalálkozott Portóban? Az egyik szerint ez, a másik szerint az, jobbára nem is lehet pontosan tudni. Mati mondja egyszer: nincs neve. Csak történik.

Ez a Lucie tényleg gyönyörű különben. Anton Yelchinről sosem hallottam eddig, de most nagyon hozta az éppen ideillő manust, … olvasom, hogy a forgatás alatt majdnem verekedésbe keveredett, benne is maradt a filmben a jelenet, annyira Jake maradt akkor is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján