Testcsere (2011) 124

The Change-Up
112' · amerikai · vígjáték, fantasy 16

Dave és Mitch gyermekkori jóbarátok, de az élet elsodorta őket egymástól. Míg az előbbiből jól kereső, ám túlhajszolt ügyvéd, férj és háromgyermekes apa lett, addig az utóbbi agglegény, és ugyanolyan léhűtő maradt, mint volt. Egy részeg éjszakát követően azonban az életük a feje tetejére áll,… [tovább]

magyar

Képek 22

Szereposztás

Ryan ReynoldsMitch
Jason BatemanDave
Olivia WildeSabrina
Leslie MannJamie
Mircea MonroeTatiana
Michael BeasleyŐr
Alan ArkinMitch apja
Ed AckermanVictor
Andrea MooreSophia
Gregory ItzinFlemming Steel

Kedvencelte 7

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt olyan rossz. Voltak benne jó poénok, és trágár beszólások is. Bírtam Ryan Reynolds-t ő sokkal jobb volt, mint Jason Bateman, legalábbis nekem sokkal jobban tetszett. Nagyon lazán tolta végig, és imádom is őt, meg a beteg poénjait. Vicces volt néha. ❤ :-) Az alapsztori nem éppen valami nagy durranás, de egyszer kétszer meg lehet nézni.

NaNa_88 

Kicsit felértékelem, mert valamiért én szeretem ezt a filmet. Baromi jókat tudok rajta nevetni. Pedig tucat és néhol igénytelen. Egy példa arra, hogy látom, hogy nem jó, de én élvezem. :D

2 hozzászólás
moonchristal 

Régóta tervben volt, hogy megnézem ezt a filmet, mert ígéretes a szereplőgárda, és az alapsztori is: szeretem az ilyen testcserés filmeket/könyveket, jó látni, hogyan változnak, és jönnek rá dolgokra. Hiába azonban mindez, mert nagy csalódás lett a vége. Nekem tényleg nincs bajom a humorral, a köteledéssel, se effélével, de az ilyen, alpári poénkodás nem az én világom.
Tele van túlzásokkal, sok helyen teljesen összecsapott, más jelenetek elnyújtottak és unalmasak. Még azt sem mondanám, hogy egyestés kikapcsolódásnak jó, mert csak három részletben sikerült mebírkóznom vele.
De azért persze a színészekkel nem volt bajom, a gyerekek cukik voltak, meg el lehetett nevetgélni is rajta, úgyhogy nincs szívem teljesen lehúzni. Meg aztán egy icipici mondanivalója mégiscsak volt. Legközelebb viszont ha testcserére vágyom, inkább olyasmit nézek, amit szeretek. :)

MrsCumberbatch 

És én még azt hittem, lerágott csont ez a testcsere téma. Hát nem. Mármint lehet az, de ez is jó megoldás volt. Szabály szerűen fáj a torkom, annyit nevettem.

kedaiyun

A testcserés vígjátékok elég nagy klisének számítanak a filmiparban, de ez tulajdonképpen nem baj, hiszen többféleképpen is fel lehet dolgozni a témát. Itt két felnőtt férfi a főhős, akik testet cserélnek, és gyökeresen más az életük: az egyikük egy tipikus középosztálybeli családapa, a másik pedig alkalmi munkából él, még a buli a legfontosabb az életében, és mintha nem akarna felnőni. Sajnos a filmben egyáltalán nem tudtam megkedvelni egyik főszereplőt sem. Mitch túl alpári volt, Dave túl karót nyelt, persze ez volt a lényege, de valahogy nekem nem jött be. Emellett főleg a wc-humor dominált, ami szintén nem a kedvencem, és már rögtön a film elején van egy jelenet, ami elég gusztustalan. Azért egy jelenet tetszett, amikor Mitch Dave testében előadja magát az értekezleten. Amúgy nem nézném meg még egyszer.

Fancs_118

Mi volt ez a hülyeség?? A mai filmek már nem szólnak másról, mint a szexről, drogokról és káromkodásról?!
Elég gáz…

gyberna 

Második gagyifilm egy napra…Azt hittem sok lesz, de már nagyon jól esik a sok hajtás után. Utálom, ha ennyire durván káromkodnak egy filmben, így azoknál a részeknél kicsit összehúzódtam belül, de a többi része igaziból tetszett. Volt, amikor ténylegesen meg tudott nevettetni és egy résznél még majdnem a könnyem is kicsordult.
Ha legközelebb megy a tv-ben, lehet, hogy megnézem, de magamtól nem fogok nekiállni, az biztos. Szeretem a kicsit misztikus filmeket, tökéletes volt így szombat estére a munka mellé :)

StAngela

Dögunalmas filmre számítottam, amin fanyalogva húzom majd a számat, de nem ez történt. A trágárság mondjuk kicsit sok volt, de szépen színre vitték a két főhős egymással szöges ellentétben álló életét és ezt a testcsere dolgot.
Volt néhány jelenet, amin alig bírtam abbahagyni a nevetést annyira vicces volt.
Nekem ez így ma reggel nagyon jó választásnak bizonyult. :)

Ancsúr 

Valamiért sikerül Ryan Reynoldsnak jó filmekben, jó szerepeket alakítania. Ez sem volt kivétel. Nekem nagyon tetszett, amint a két férfi szembesül a másik problémáival, kötelezettségeivel. Mondjuk elég kiszámítható egy történet volt, de ezzel együtt is érdemes volt megnézni.

Valcsa

Szerettem ezt a filmet, nem is egyszer láttam már, és biztos többször fogom is még. :) Maga a sztori persze totál légből kapott spoiler, ugyanakkor ezen keresztül elég fontos dolgokat boncolgat a film, a család fontosságáról, és arról, hogy bizony mindenki életében eljön az idő, mikor már nyomasztóvá válik a semmittevés, és ideje felnőni. Emellett meg nagyon vicces is, Mitch mindig csinált valami taplóságot, ami megnevettetett. :D A klisés mivoltát nem tagadom, tény, nem először látunk már ilyen testcserés vígjátékot (pl. Nem férek a bőrödbe, Tökös csaj, stb…), én viszont nem tudom ezeket megunni. :)
Könnyed film, nem akar világmegváltani, szerintem bőven hozza, amit egy vígjátéktól elvárhat az ember. Kikapcsolódásnak tökéletes. :)


Népszerű idézetek

Valcsa

(…) sőt mielőtt bármilyen döntést hozol, akármilyen kicsit, előbb szólj a nejednek. Gondold, hogy egy agysérült öszvér vagy, aki eltévedt, és buta, és folyton mutatni kell neki az irányt. Soha ne kérdezz, soha ne csinálj semmit magadtól, soha ne térj el a tervtől. Miért? Mert egy agysérült öszvér vagy, és eltévedtél a sivatagban, b*ssza meg!

moonchristal 

Mindannyian tudjuk, hogy az élet nem mindig alakul pontosan úgy, ahogy tervezzük. Néha, de csak néha, jobban alakul.

Nocharity 

– Nem szexelhetek a nejemmel, és más nőkkel sem? Ez meg mi?
– Házasság.

Nocharity 

– Tiszteld az életemet!
– Te is az enyémet!
– Te is a tiédet.

Valcsa

Mitch: Apa? Mit keresel te itt?
Mitch apja: Ó, csak beugrottam, hogy elmondjam, milyen embertelenül büszke vagyok rád, fiam.
Mitch: Eléggé be vagyok tépve, de szerintem te most csak gúnyolódsz. Igaz?
Mitch apja: Nem, remek döntés volt otthagyni a sulit, hogy színész legyél. Véletlenül láttalak abban a húsreklámban. Ilyen hitelesen még senki sem alakított cserkészkolbászt.


Hasonló filmek címkék alapján