Az esküvő (Amerikai pite 3.) (2003) 231

American Wedding
96' · amerikai, német · romantikus, vígjáték 16 !

A gimi őrült napjai, a külföldi cserediákok, a bulitáborok és a dilis ragasztó ma már csak a múlt emlékei. Házasodni készül Jim, a piteprücskölő srác és Michelle, a zenetáboros csajszi. Michelle azt szeretné, ha tökéletes lenne az esküvő, amire nincs sok esély, tekintettel a körülményekre, de… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Jason BiggsJim Levenstein
Alyson HanniganMichelle Flaherty
Seann William ScottSteve Stifler
Eddie Kaye ThomasPaul Finch
Eugene LevyJim apja
Thomas Ian NicholasKevin 'Kev' Myers
January JonesCadence
Molly CheekJim anyja
Fred WillardHarold Flaherty
Deborah RushMary Flaherty

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ennek a résznek már nem volt számomra olyan lendülete, mint az első kettőnek. A szereplők viszonylag hozták a formájukat, de szinte alig nevettem vagy mosolyogtam és többször azon kaptam magam, hogy unom a filmet. De egyébként hozta cselekményileg azt, amit elvártam egy „pités” filmről, amiben esküvőről, legénybúcsúról és társairól van szó.

Valcsa

(2012.szept.06.)
Szeretem, szeretem, és újra: szeretem. :D Ez van, engem totálisan az ujjaik köré csavartak, és megzabáltam a történetet is… :D
Az Amerikai Pite-széria valószínűleg sok tizen-huszonéves fiú és lány kedvence lesz/marad a jövőben is. :) Igaz, ez a film kicsit „durvábbra” sikerült, mint az eddigiek: a srácok most jócskán csorgathatják a nyálukat a legénybúcsús jelenetnél… :D Nekem pedig konkrétan ez a kedvencem az egész filmből, mert én ezt a részt úgy ahogy van végigröhögöm minden egyes alkalommal, amikor nézem… :'D Ja, és hasonlóképpen vagyok a „homár-báros” jelenettel is… :DD
A filmben a főszerepet most leginkább Jim és Stifler játssza, (bár Stifler és Finch vetélkedése kapcsán Finch is jelentős szerephez jut), de Kevin eléggé háttérbe szorult. Továbbá kicsit hiányoltam belőle Oz-t is – ha jól rémlik, még csak magyarázatot sem kaptunk, hogy miért nem tudott elmenni az esküvőre (persze, a legújabb Pite-részben már kiderül ennek is az oka, de „Az esküvő”-ben ez nem lett megindokolva). Kár, pedig mivel ő is egy külön vonalat képvisel, nyitott lett volna még +1 történetszál, bár tény, hogy így is elég eseménydúsra sikeredett a film. :D
Valószínűleg minden idők egyik legtöbbet vitatott filmszériája az Amerikai Pite: vannak akiket dühít, vannak akik szeretik; én mindenképpen utóbbi táborhoz tartozom, szóval lehet, hogy túlságosan is elfogult vagyok ezekkel a filmekkel kapcsolatban. :)) Mindenesetre nem tudok rosszat mondani rá, csak azt, hogy szupi (ahogyan Michelle mondaná…=) ) és atomzsilett (Stifler szavaival élve…:D).

Negative_Singularity

Talán ez az első AP film, amiben az emberi értékek erősebben dominálnak az alpáriságnál (amit egyébként nagyon szeretünk). Kellett egy ilyen rész is, szerintem nagyot dobott a filmsorozat megítélésén, de persze megtartotta a megszokott, vicces humorát is. Stiflert itt imádtam, Finch is szerethetőbb lett, bár őt sosem kedveltem, valahogy nem illett bele a képbe, de itt most tökéletes volt a kis kakaskodásával.

Egy biztos: ezek után sosem tudok majd olyan jó ízűen pralinét enni, mint eddig…

Lilla99

Olyan sokszor láttam már, és annyira szeretem ezt a részt is. Mindig is Jim és Michelle volt a kedvenc párosom, olyan jó volt látni egy esküvős részt is. Szerintem sírva röhögős jelenetben ez vitte a prímet az eddigi három rész közül. Ezek közül is az egyik kedvencem a báros jelenet, amikor spoiler De hihetetlen vicces a legénybúcsú is, meg undorítóan vicces, az amikor spoiler. Viszont mindig csodálattal nézem végig azt, ahogy a végén spoiler. Viszont egy kis „negatívum” hiányzott nekem Oz. Soha nem értettem miért nincs benne :\ A másik oldalról pedig örültem neki, hogy Finch kicsit nagyobb szerepet kapott, jobban képben van, nem csak a háttérben.

Alvarando 

Esküvő amolyan pitésen. Legénybúcsúval várakozással és pralinéval, meg egy öreg hölggyel, akit Stifler jó belátásra térít egy szép szőkeség helyett.

Ella19

Az első két rész jobban tetszett, de ez sem volt rossz. Összességében tetszett. :)

otaksa

Mind jó, nem igazán tudok különbséget tenni a részek között, de azért az Esküvő az az esküvő :-D Ikonikus mondatok és helyzetek, fel fogjuk még sokat emlegetni magunk között.


Folytatása

Összehasonlítás

Amerikai pite


Hasonló filmek címkék alapján