Tenenbaum, a háziátok (2001) 124

The Royal Tenenbaums
110' · amerikai · dráma, vígjáték 17 !

1 díj · 1 jelölés

Minden családnak megvan a maga fekete báránya. Tenenbauméknál azonban csak fekete bárányok vannak. Apjuk, Royal még gyerekkorukba elszökött otthonról, azóta hitelbe él egy hotelben. Gyermekei mind zsenik voltak, és neurotikusok lettek. Chas pénzügyi lángész, Margot az évszázad drámaírója,… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Gene HackmanRoyal Tenenbaum
Anjelica HustonEtheline Tenenbaum
Ben StillerChas Tenenbaum
Gwyneth PaltrowMargot Tenenbaum
Luke WilsonRichie Tenenbaum
Owen WilsonEli Cash
Bill MurrayRaleigh St. Clair
Danny GloverHenry Sherman
Seymour CasselDusty
Kumar PallanaPagoda

További szereplők

Kedvencelte 30

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Ez a film elképesztően gagyi….Konkrétan végig szenvedtem az egészet, majdnem elaludtam rajta.
Nem is igazán értettem, mikor mi történt mert nem bírtam követni. A lényeget azért felfogtam…
Adott három béna testvér, elég jellegtelen színészek alakítják őket, viszont legalább nem vihogják végig a filmet. (Ben Stillert alapból nem bírom, valamiért irritál a feje… Hát, ettől a filmtől sem lett szimpatikusabb…). Ugyanezt tudom elmondani az anyjukat alakító színésznőről is. Egyszerűen idegesít, ha valaki ennyire kimért és megjátssza magát.
A többi szereplő még jelentéktelenebb volt.
Vártam volna valami drámait legalább, de max az számított annak, hogy spoiler megborotválkozott. Egyetlen meghökkentő dolog még az volt, hogy ! spoiler…!
A fehér egerek aranyosak voltak, bár csak néha jelentek meg a képernyőn, viszont a film elején lévő utalás a kutyaviadalokra (nem volt kép szerencsére) … stb hasonló dolgok nagyon felbosszantottak. Ilyenkor mindig leértékelem az egészet, dee itt nem volt mit lejjebb húzni igazán…
Brutálisan mesterkélt volt ez a film, az ilyeneket messze elkerülöm, ha tehetem…

dorcika

Megint csak egy barátnőm által ajánlott film, amiben óriási figurák a szereplők. A hangulata is nagyon kellemes.

Puella

Ezt nem tudtam hova tenni, döbbenetemben csillagoztam, lehet kicsit felül.

NannyOgg 

Még az elején vagyok a Wes Anderson-kalandnak, de nagyon ígéretes, bár ennél azért a Grand Budapest Hotel meg a Moonrise Kingdom is klasszisokkal jobb volt. Már ami az egészet illeti; a rendezésbe nem tudok belekötni.
Ez a film viszont úgy lenyomott, hogy utána az alváson kívül nem voltam képes semmire. Life sucks and then we die.

Keikorca

Hát tény, hogy ez a második nekifutásom a filmnek. Elsőre (úgy 8 éve) nézhetetlennek tartottam. Azóta már több filmet láttam Wes Andersontól, úgyhogy beletanultam a nézésébe, és be kell valljam nem is volt rossz, de azért még a régi emlékek kísértenek, lehet majd egy harmadik nézés egyszer kiöli azokat is. A zenék nagyon jók, a látvány és mindennek az apró kitaláltsága is lenyűgöző (mint általában Wes Andersonnál), és a történet is kedvesen bizarr.

paavel 

Akár egyetlen filmkockájának színeiről felismerhető rendezői film (pl. azok a meleg barna kabátok). Mindenki annyira bájosan idétlen, ölelnivalóan nyomorult, hogy – no annyira azért nem, hogy családtag akarnánk lenni, sőt szomszédjukban sem laknánk, de – örökké elnéznénk őket.
Sajnos nem tökéletesre komponált Wes Anderson-produkció, pl. Bill M. és pl. a szomszédsrác egyszerűen béna jelenetei a színészeknek is megalázó lehetett, annyira nem voltak jelen, annyira szerencsétlenül voltak megírva, mintha minden felbukkanásukkor lyukasra égett volna a kópia. De mindenki más tündököl, kiváltképp nagy kedvencem, Gene papa.


Népszerű idézetek

Londonna 

– […] ha megrázó élmény érte, attól meg lehet őszülni.

4 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján