Szuperhekusok (1985) 82

Miami Supercops
96' · olasz · akció, vígjáték 12

Három bűnöző kifosztja az egyik detroiti bankot. Bár az egyik tettest még a helyszínen ártalmatlanítják, másikukat pedig börtönbe dugják, a harmadiknak sikerül eltűnnie a húszmillió dollárral. Hét évvel később a börtönből frissen szabadult bankrablót holttan találják Miamiban. Mivel a rendőrök… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Bud SpencerSteve Forest
Terence HillDoug Bennet
C.B. SeayTanney
Jackie CastellanoIrene
Buffy Deeszállodaportás
Giancarlo BastianoniRobert Dellman embere
Harold BergmanResiner parancsnok
C.V. Wood Jr.bárpultos
William 'Bo' JimCharro
Ken CeresneRobert Delmann / Ralph Duran

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Andro 

Nem a legjobb BS-TH film, de nem volt olyan rossz. De a többi filmjükhöz képest picit gyenge a történet.

Charityy 

Nem volt egy nagy durranás, egy átlagos Bud-Terence film.

Hippoforaccus 

Ez egy kevésbé jól sikeredett filmje a duónak. Nem igazán mondható vígjátéknak, leszámítva, amikor csattognak a pofonok, de az elég kevés idő. Másik hiányosság, hogy nem a megszokott statisztákkal dolgoztak. Persze azért nézhető darab.

Kogoro

Nem ez a legjobb Bud Spencer-Terence Hill film, de ez nem jelent semmit, hiszen a páros magasra tette a mércét. Nekem az eleje jobban tetszett (buszos jelenet, Steve részvétnyilvánítása), a végét kicsit gyengébbnek éreztem.

Hill és Spencer karakterei látszólag most is ki nem állhatják egymást, mégis barátok. Talán ezért is olyan szerethetőek a filmjeik?

Kemiviki 

Lehet, hogy csak a film darálás miatt, de egy picit unalmasnak éreztem.

LooneyLuna23

Nem volt ismerős a címe, de elég hamar rájöttem, hogy a Spencer-Hill páros filmjeinek nagy részéhez hasonlóan ezt is láttam már korábban. A szokásos kötelező elemek (vicces pofonosztások, a két főszereplő élcelődése, poénos beszólások) mind megvoltak benne, összemixelésük mégsem hozott jó eredményt. Némelyik egysoros és verekedős jelenet működőképes volt, ettől függetlenül végig az volt az érzésem, mintha a Bűnvadászok közepesen érdekes folytatását nézném, amiből hiányzik minden, ami az említett filmet remekké tette.

Rebane 

Hááát, végülis nézhető volt, valószínűleg azért nincs meg a varázs, mert ezt most láttam először, nem köt hozzá emlék :), illetve a Spencer-Hill filmek a feminista énem eléggé bosszantja, ez gyerekkoromban nem volt még feltűnő… :) Viszonylag rövid idő alatt sok filmet néztem meg tőlük, jobban be kellett volna osztani, így uncsik.
Maradok a már bevált filmeknél, nem újítok! :)

MewIchigo_Fan_Daniel 

A legtöbbször megnézett Bud Spencer és Terence Hill filmem. Bár pár évesen semmit sem értettem és csak néztem, mintha a valóságot nézném… szüleim mindig mondták, hogy „rojtosra néztem a kazettát”. :D
Nagyon nagy kedvencem. Főleg az ragadt meg, amikor a szerszámokat hajlítgatják, meg az óriás plakát mögött találnak valamit. (Már nem tudom, hogy mit. :D)

Lulu23 

Ebben a filmjükben az tetszett a legjobban, hogy – az itt-ott felbukkanó gegek ellenére – nem egy vidámkodó humorfilmet kapunk, hanem egy klasszikus krimit, amit színesít a humor.
Jó volt olyan műfajban is látni a párost, ahol egyébként komoly hivatástudattal és rendezett életpályával rendelkező karaktereket játszanak.
A krimi része izgalmas és fordulatos. A nyomozás és az akciójelenetek kidolgozottak és lekötöttek, a főszereplők és a kísérő karakterek eltaláltak és egyéniséggel rendelkeznek. Még a csak néhányszor felbukkanó karakterek esetében sem volt olyan érzésem, hogy élő díszleteket látok, akik egy mondat miatt kerültek be a filmbe. Arra a pár mondatra igényesen megformálták a háttérrel, családdal vagy épp rossz természettel rendelkező karaktert. (Valahol az ilyen apróságok miatt tetszenek nekem ennek az időszaknak a filmjei.)
A szokásos Bud Spencer – Terence Hill kellékek természetesen emelik a filmélményt, de számomra a Szuperhekusok igazi értéke a krimi hangulat.


Népszerű idézetek

bonnie9 

Doug: Jó, én etetem a kutyákat, te a kecskéket.
Steve: Nem! Te eteted a kecskéket.

Bea_Csakegyolvasólány 

Kapitány: Doug, hogy győzi meg Forestet?
Doug: Megcsavargatom a karját.

Bea_Csakegyolvasólány 

Doug: Nehéz lesz neked.
Steve: Mi?
Doug: Parádéba vágni magad és emberi külsőt önteni.
Steve: Ezt magadra mondd inkább, te Bunkó.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján