The Blues Brothers – A blues testvérek (Blues Brothers 1.) (1980) 62

The Blues Brothers
133' · amerikai · akció, vígjáték, krimi 12

Jake és Elwood Blues a két fehér csirkefogó él-hal a blues zenéért. A fekete öltönyös, fekete kalapos, sötét napszemüveges duó életében eljött a pillanat, hogy minden bűnük megbocsátást nyerjen. Megtudják, hogy le akarják bontani az árvaházat, ahol ők is nevelkedtek. Mary nővér hiába fohászkodik… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

John BelushiJake Blues
Dan AykroydElwood Blues
James BrownCleophus James atya
Cab CallowayCurtis
Ray CharlesRay
Aretha FranklinMrs. Murphy
Carrie FisherCamille Dzunda
Steve CropperSteve 'The Colonel' Cropper
Donald DunnDonald 'Duck' Dunn
Henry GibsonHead Nazi

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

csartak 

Ebben a filmben mindent eltúloznak, minden lehetetlen, de ettől laza az egész. És már 38 éves…. Már akkor egy komplett plázát törtek össze benne, mikor mi azt sem tudtuk mi fán terem.
Az autókról nem is beszélve. Most olvasom, hogy 103 autót törtek össze a film alatt. :)

2 hozzászólás
krlany 

Abszolúte kedvenc. Nincs nagy sztorija, nem is azért van. (Ennyi rendőrautót még filmben nem törtek össze. 72-nél feladtam a számolást.) De ami nyilvánvalóan mindent visz, az a filmzene. Igazi blues film. A műfaj színe java szerepel benne, és muzsikál nagy örömömre.

sipiarpi 

Még gyerekkoromban láttam először és tetszett, attól függetlenül, hogy nem nagyon tudtam kik voltak azok a „mellékszereplők” akik dalra fakadtak. Most is tetszik és amellett hogy tiszteleg a blues legendáinak, nagyon jó kis buli film. Csak ajánlani tudom.

NaNa_88 

Lehet, hogy ős klasszikus, de a történet engem nem igazán fogott meg. A zene annál inkább. Az egyik legjobb soundtrackkel rendelkezik a film. Imádom hallgatni.
spoiler
Dan Aykroyd-ba itt simán bele zúgtam. :D

Mr_White 

A leglazább film, ami valaha. És úgy laza, hogy közben nem idióta.

szilva81

Maga a cselekmény kivitelezése egyáltalán nem tetszett, mert ez az akció-vígjáték műfaj nem áll közel hozzám a sok robbantással, meg autótöréssel. De a zene, a blues, a rock and roll, a country, igeeen. A Fivérek nagyon nagy karakterek, alapmű.

Tamás 

Tiszta Looney Tunes érzésem volt közben, olyan dolgok történtek itt, igazi látványorgiával, ahogy rombolódnak a dolgok. Van benne valami, hogy a tesók ilyen elpusztíthatatlanok és lazák minden körülmények között. Pl imádtam a Carrie Fisher-es kis szálat, ahogy próbálja kinyírni őket, és annak befejezését is. Az árvaház hangulata is telitalálat, meg az éttermi jelenet is zseniális. Viszont elég hosszú ez a két és fél órás játékidő, tele töltelékkel. A tesók nem túl komplex karakterek. A finálé grandiózus, de izgalom nem igazán van benne. Összességében jó, talán csak Blues rajongónak kéne lennem hozzá :D

Shinzo 

Jópofa. De ahogy előttem is írták, a zene a lényeg. És ennek hatására gyűjtöttem be az összes albumukat. Remek páros voltak, de John Belushi nélkül már nagyon nem az igazi.


Folytatása

Összehasonlítás

Blues Brothers


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján

Hirdetés