Az örökség (Szellemirtók 3.) (2021) 17

Ghostbusters: Afterlife
124' · amerikai · vígjáték, fantasy 12

Eltűnhetnek a szellemek? Azóta, hogy négy elszánt lúzer felvette a harcot a New Yorkot elözönlő túlvilági lényekkel, és visszakényszerítette őket oda, ahonnan előbújtak, senki nem találkozott kis zöld vagy nagy lila, a falon is áthatoló, gyilkos humorú szörnyekkel.

De a nyugalom csak… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Bill MurrayDr. Peter Venkman
Dan AykroydDr. Raymond Stantz
Sigourney WeaverDana Barrett
Ernie HudsonWinston Zeddemore
Finn WolfhardTrevor
Carrie CoonCallie
Mckenna GracePhoebe
Paul RuddMr. Grooberson
Annie PottsJanine Melnitz
Bokeem WoodbineSheriff Domingo

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Bevallom, hogy magas elvárásokkal ültem be a filmre. Nem hittem, hogy esélye van életem top 10-es listájába kerülni, de mindenképp az év egyik legjobbját akartam benne látni. Talán erős lenne azt mondani, hogy ez bejött, de minden apró kis hibája ellenére is remekül szórakoztam rajta, hisz hű maradt a franchise-hoz. Az egyik probléma talán az, hogy túlságosan is. Konkrétan rengeteget ismételt az első rész sztorijából, (A másodikat meg konkrétan semmisnek tekinti, ami annyira nem is baj.) ami helyenként már-már kínos volt, ráadásul ennek főként Paul Rudd karaktere itta meg a levét, amit nagyon sajnálok. Emellett számomra kicsit lassan indult be az egész, amit valószínűleg a manapság átlaggá vált gyorsabb tempójú történetvezetés miatt érezhettem, így ez nem feltétlen negatívum, hisz nem fél időt szánni a karakterei bemutatására és a hangulat építésére. Az utóbbiban persze sokat segít a nosztalgia faktor, mégsem hiszem, hogy itt ezt túltolták volna. Pont megfelelő mennyiségben épít erre a film és igazából az 1. rész teljes ismerete nélkül is simán megállna a lábán. Az új szereplők eleinte irritáltak, majd a végére valamelyest sikerült megkedvelnem őket, míg a látvány, a zene, a kevés kis akció, plusz a „rejtély” fölvezetése mind megfelelt a mai színvonalnak, az utcai szellemüldözős jelenet pedig konkrétan az idei egyik kedvenc mozis momentumom lett. Egy-két apróbb megjegyzést tennék viszont még a fináléra, vagy jobban mondva a végső csatára is. Először: spoiler? (Oké, ezt mondjuk könnyen ki lehet magyarázni.) Másodszor: spoiler.
A kissé gyengére sikeredett lezárás persze nem rondított bele a Harold Ramis (Egon) emléke előtti tisztelgésbe, (spoiler) ami szerintem egyszerű, mégis megható lett. Megemlíteném még, hogy bizony egy stáblistás jelenetünk is akadt a feliratok közepén, ami ugyan nem lényeges, az egyik karakter / híresség kedvelői viszont mindenképp örülni fognak majd neki.
Összességében azt kell mondjam, hogy minden problémája ellenére is egy élvezetes darab és úgymond méltó befejezése(?) a franchise-nak, ami az előző (2016-os) csúfos reboot után rá is fért, szóval nem értem azokat, akik még ezen is fanyalognak. Ha Szellemírtók-fannak vallod magad, akkor szerintem ezt bizony moziban érdemes nézned, míg van rá lehetőség.

ui.: Azért arra is kíváncsi lennék, hogy pl. miként spoiler. Valószínűleg sehogy.

3 hozzászólás
Kiskakukk 

Kimondottan jópofa, szórakoztató darab.
-3 csillag a bénácska befejezésért és mert alapjáraton sosem voltam oda a Szellemírtókért. (Most is csak elhívtak moziba, magamtól biztos nem ülök be rá.)

A gyerek karakterektől sokszor a falnak tudnék menni, de itt nagyon jól eltalált volt mindegyik. Az ázsiai kissrác galambos benyögésén percekig röhögtünk. :D
A tanár úr is nagy forma volt.

Tetszett!


Hasonló filmek címkék alapján