Az örökség (Szellemirtók 3.) (2021) 210

Ghostbusters: Afterlife
124' · amerikai, kanadai · sci-fi, kaland, vígjáték, fantasy 12 !

Eltűnhetnek a szellemek? Azóta, hogy négy elszánt lúzer felvette a harcot a New Yorkot elözönlő túlvilági lényekkel, és visszakényszerítette őket oda, ahonnan előbújtak, senki nem találkozott kis zöld vagy nagy lila, a falon is áthatoló, gyilkos humorú szörnyekkel.

De a nyugalom csak… [tovább]

angol
magyar

Képek 13

Szereposztás

Bill MurrayDr. Peter Venkman
Dan AykroydDr. Raymond Stantz
Sigourney WeaverDana Barrett
Ernie HudsonWinston Zeddemore
Finn WolfhardTrevor
Carrie CoonCallie
Mckenna GracePhoebe
Paul RuddMr. Grooberson
Annie PottsJanine Melnitz
Bokeem WoodbineSheriff Domingo

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Bevallom, hogy magas elvárásokkal ültem be a filmre. Nem hittem, hogy esélye van életem top 10-es listájába kerülni, de mindenképp az év egyik legjobbját akartam benne látni. Talán erős lenne azt mondani, hogy ez bejött, de minden apró kis hibája ellenére is remekül szórakoztam rajta, hisz hű maradt a franchise-hoz. Az egyik probléma talán az, hogy túlságosan is. Konkrétan rengeteget ismételt az első rész sztorijából, (A másodikat meg konkrétan semmisnek tekinti, ami annyira nem is baj.) ami helyenként már-már kínos volt, ráadásul ennek főként Paul Rudd karaktere itta meg a levét, amit nagyon sajnálok. Emellett számomra kicsit lassan indult be az egész, amit valószínűleg a manapság átlaggá vált gyorsabb tempójú történetvezetés miatt érezhettem, így ez nem feltétlen negatívum, hisz nem fél időt szánni a karakterei bemutatására és a hangulat építésére. Az utóbbiban persze sokat segít a nosztalgia faktor, mégsem hiszem, hogy itt ezt túltolták volna. Pont megfelelő mennyiségben épít erre a film és igazából az 1. rész teljes ismerete nélkül is simán megállna a lábán. Az új szereplők eleinte irritáltak, majd a végére valamelyest sikerült megkedvelnem őket, míg a látvány, a zene, a kevés kis akció, plusz a „rejtély” fölvezetése mind megfelelt a mai színvonalnak, az utcai szellemüldözős jelenet pedig konkrétan az idei egyik kedvenc mozis momentumom lett. Egy-két apróbb megjegyzést tennék viszont még a fináléra, vagy jobban mondva a végső csatára is. Először: spoiler? (Oké, ezt mondjuk könnyen ki lehet magyarázni.) Másodszor: spoiler.
A kissé gyengére sikeredett lezárás persze nem rondított bele a Harold Ramis (Egon) emléke előtti tisztelgésbe, (spoiler) ami szerintem egyszerű, mégis megható lett. Megemlíteném még, hogy bizony egy stáblistás jelenetünk is akadt a feliratok közepén, ami ugyan nem lényeges, az egyik karakter / híresség kedvelői viszont mindenképp örülni fognak majd neki.
Összességében azt kell mondjam, hogy minden problémája ellenére is egy élvezetes darab és úgymond méltó befejezése(?) a franchise-nak, ami az előző (2016-os) csúfos reboot után rá is fért, szóval nem értem azokat, akik még ezen is fanyalognak. Ha Szellemírtók-fannak vallod magad, akkor szerintem ezt bizony moziban érdemes nézned, míg van rá lehetőség.

ui.: Azért arra is kíváncsi lennék, hogy pl. miként spoiler. Valószínűleg sehogy.

5 hozzászólás
Törpillaa 

Hmm… nem volt olyan rossz, csak lassú lefolyású néha, de azért voltak vicces és látványos, meg szórakoztató részei is, a szereplők se voltak olyan rosszak. :-D spoiler Szóval, nem volt olyan rossz film ez. :-D Paul Rudd karakterét nagyon bírtam. :-D

Keiran_Rowley

A forgatókönyv írók zsenik. Imádtam a karaktereket, a szövegeiket. Igazi szellemirtó film a javából. Hatalmas nosztalgia új köntösbe bújtatva. Podcast és Phoebe remélem készen állnak a folytatásra. :D

dulkap 

Én nagyon jól szórakoztam rajta. Szerethetők voltak a karakterek, jól működött a humor is és a látvány is teljesen rendben volt. Azt azért sajnáltam, hogy szinte mindent feláldoztak a nosztalgia oltárán, így nem sikerült spoiler
De kiváló családi mozi (még ha néha kicsit ijesztő is) és Harold Ramis emléke előtti tisztelgés nagyon szép és torokszorító volt.
(Mondjuk a habcsók emberes jelenet elég morbid volt, de nekem nagyon tetszett. :) )

K_Ildikó 

Nekem kicsit vontatott volt néhol, de amúgy jól eltalált fan service. Az „öregfiúk” megjelenése igencsak nosztalgikus érzeteket keltett. És Harold Ramis emléke előtt pedig szépen tisztelegtek. Összességében érdemes volt megnézni. :)

Kiskakukk 

Kimondottan jópofa, szórakoztató darab.
-4 csillag a bénácska befejezésért és mert alapjáraton sosem voltam oda a Szellemírtókért. (Most is csak elhívtak moziba, magamtól biztos nem ülök be rá.)

A gyerek karakterektől sokszor a falnak tudnék menni, de itt nagyon jól eltalált volt mindegyik. Az ázsiai kissrác galambos benyögésén percekig röhögtünk. :D
A tanár úr is nagy forma volt.

Tetszett!

SunflowerSz 

Látványos kalandfilm volt, nekem kifejezetten tetszett. A szereplők könnyen megszerethetőek, a történet ugyan szerintem lassan indult be, de utána már elég szépen pörögtek az események. Összegezve egy tökéletes családi mozi.

balika88

Na így is fel lehet éleszteni 1 franchiset. Szórakoztató film lett ez a Szellemírtók. A 2016-ost nem számolom bele a sorozatba…
Kedvem lett újra megnézni a régieket

Victorious 

Összességében nem volt ez rossz film, hozta a könnyed kikapcsolódást. Nem is akart szerintem több lenni, mint ami, a régi fanoknak hozta a nagy adag nosztalgiát, hisz sok dologban hasonlított az előző részekre.
Humora időnként sok volt, de azért többségében szórakoztató volt a karaktereivel.(mondjuk Trevor meg a csaja nem hiányozna ha kivágták volna. Bár azt a mai napig nem értem, hogy miért Finn Wolfhard és Millie Bobby Brown vannak ennyire sztárolva a stranger thingsből amikor a többi gyerekszínész szerintem sokkal jobb. De ez most mellékes)
Bevallom azt hittem, hogy kicsit többet szerepelnek a régiek, de így is megvolt a maguk momentuma. spoiler
Carrie Coon amúgy még mindig csodás, bár egy egészen kicsit látszik már rajta a kora :D (Paul Rudd meg ugye nem öregszik xD )

muznik 

Nekem ez megfelelő folytatás volt.
.
Tetszett, hogy most a srácokra bíztak mindent és egyik szereplő sem volt túl ostoba vagy sok (mint a Lock&Key-ben). Engem nem untatott, spoiler.


Népszerű idézetek

K_Ildikó 

– Gózer nem nő és nem férfi.
– Azt hittem ez csak most trendi.

Trevor: – Ne már! Itt nincs mobilnet!
Callie: – Itt debilnet van.

FélszipókásŐsmoly 

– Mi a közös a cigarettában és a hörcsögben?
– Mi?
– Mindkettő teljesen ártalmatlan, amíg be nem teszed a szádba és meg nem gyújtod.

Kicsicsillag95 

Grooberson: – A 80-as évek, 30 éve az volt New Yorkban mint a Walking Dead-ben.

Kicsicsillag95 

Grooberson: – A fizika maga csinálja a kórságot amire megoldást keres.

Kicsicsillag95 

Grooberson: – Szerintem tűnjünk el innen.
Phoebe: – De maga felnőtt.
Grooberson: – Igen, büntethető…

Ódor_Endre 

– He sacrificed everything.
His life.
His friends.
Us.
– Bummer.
– Dude.

Ódor_Endre 

– Are you…a god?

– Yes.
– Yeah, we're all gods.


Hasonló filmek címkék alapján