Szakíts, ha bírsz (2006) 210

The Break-Up
105' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

A romantikus komédiák végén a szerelmesek csókban forrnak össze és kéz a kézben, boldogan néznek a szép, közös jövő elé. Ám erről a jövőről vajmi kevés információnk van. Nézzük azonban Brooke és Gary esetét. Annak rendje módja szerint ismerkedtek meg egymással, majd jött a mindent elsöprő, nagy… [tovább]

angol

Szereposztás

Vince VaughnGary Grobowski
Jennifer AnistonBrooke Meyers
Joey Lauren AdamsAddie
Cole HauserLupus Grobowski
Jon FavreauJohnny O
Judy DavisMarilyn Dean
Ivan SergeiCarson Wigham
John Michael HigginsRichard Meyers
Ann-MargretWendy Meyers
Vernon VaughnHoward Meyers

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Theana 

Szerintem kifejezetten jót tett neki, spoiler. Tetszett a tartalom, amit az oldalon írtak a filmről, nem tudom, ki fordította, de figyelemfelkeltő. Milyen is egy párkapcsolat a nagy szikra után? Van, hogy nem rózsaszínfelhő szívecskékkel, hanem kemény élet. Szerintem jól bemutatta a veszekedések által, amelyben mindkét karakterrel egyaránt tudtam szimpatizálni. Vígjátéknak inkább Gary munkája során éreztem a filmet, amikor elsütött néhány poént, de egyébként dráma. (A Szikora Robis-poén borzalom volt, úgyhogy lélekben emiatt még egy csillagot levontam. Szinkronrendezők…)

Little_Monster 

Ilyen rossz és hangos film nem tudom, mikor készült utoljára vesztébe rohanó párkapcsolatokról, de az biztos, hogy én meglettem volna nélküle. Folyamatosan halkítottam le, mert minden jelenetben csak ordibáltak egymással, vagdalkoztak, az egész egy szörnyű háború volt, amiben a humort hiába kerestem, nem találtam. Drámának talán elment volna, ha teljesen máshonnan közelítik meg, így egy súlytalan, semerre sem tartó végtelen harc volt ez nekik egymással és nekem is a filmmel. Az elején számítani lehetett rá, hogy gavallér Gary Grobowskink milyen figura lesz, és én már akkor nagyon utáltam, nem változott ez a film alatt egyszer sem. Egyetlen jelenet maradt csak meg, a családi vacsora utáni veszekedés, ami meglepően életszerű példája volt annak, hogy egy pár tagjai milyen természetesen el tudnak beszélni egymás mellett, és mennyire nem azt hallják meg egy veszekedés során, amit a másik mond, hanem lefordítják a saját világuk szerint és teljesen másképp értelmezik. Sajnos ez is inkább egy szomorú jelenet volt, semmiképp nem elég érdekes ahhoz, hogy megmentse a filmet.

iamwiki 

Jennfire Aniston mindig jó játsza a szerepét és ezzel a pasival vicces volt. Jó volt, tetszett, vicces volt.(+tvben ment azért néztem meg :D)

Timi98 

Nem kifejezetten jó film, néhol humoros és pár jelenet szórakoztató és ezzel minden jót elmondtam.De mégis valamiért szeretem, már többször is láttam. Szeretem ezt a 2 színészt, ilyenkor az ember bármit szívesen megnéz tőlük. Talán azért is jó, mert biztos hogy mindenki (ha csak 1 másodpercre is) magára ismer, néha mind vagyunk ilyenek mint Gary és Brooke. Azért van egy kis tanulsága is, annak ellenére, hogy unalmasnak is mondható film.

farkas_niki 

Jennifer Anistont más jellegű szerepben el sem tudnám képzelni! Nagyszerűen hozza a szerepét! A filmben nekem már kissé sok volt a hangos veszekedés, túlzásnak tartottam, ugyanakkor kellettek ezek a jelenetek, hiszen másképp nem sok értelme lett volna a cselekménynek. Összességében tetszett a film, a mellékszereplők is kedvelt karakterek lettek :)

StAngela 

Talán túl sok elvárással ültem neki megnézni ezt a filmet. Nagyon szerettem volna szeretni, de nem ment. Gary és Brooke szakításának története a legkicsinyesebb kapcsolat lezárást példázta. Amúgy maga a sztori nem lett volna rossz, sőt, a szakítás igazán jó filmtéma tud lenni, ha jól megcsinálják. Sajnos ez itt nem teljesült maradéktalanul.
Kár érte, mert egyébként simán klasszikus szakítós film tudott volna lenni belőle!

zuna19 

A szereposztás se segített a filmen. Nagyon unalmas lett. Se eleje se vége típus.

Tekluretta18 

Alapjában véve nem rossz film. És maga az alapkoncepció nagyon is jó. Ugye anno úgy reklámozták a filmet, hogy ez ott kezdő, ahol a romantikus filmek véget érnek. És ezért valami másra számítottam. De igazából nem kaptam semmit. Van két ember, akik annyira életképtelenek együtt, hogy az már fájó, mégis azt kell figyelni, hogy próbálnak együtt maradni. Amit nem értek, hogy miért? Komolyan a pasinak minek kell a nő? A nőnek meg nem értem a ragaszkodását. Mert az oké, hogy vannak nők, akik tényleg a végletekig kitartanak de Ők se nem házasok, se gyerek nincsen. Szóval így az egész történet fura. Plusz, nekem van egy olyan érzésem, hogy a film egyoldalúan a nő felé próbálja terelni az egész filmet.

Amúgy érdekes, hogy vígjátéknak van beállítva a film de én sok poént nem fedeztem fel benne. Aztán itt vannak a kihagyhatatlan mellékszereplők is.

Összességében hét csillag, mert próbál tényleg valami újat behozni csak kevés sikerrel. Amúgy inkább ajánlom a Rózsák háborúját, ami egy sokkal jobb köntösbe van becsomagolva két szuper színésszel. Nem akarom bántani sem Anistont, sem Vaughnt de azért Ők nem a top kategória.


Népszerű idézetek

Nutellaღ 

Nem az a fontos, hogy azt csináld, amit csinálni szeretsz, hanem hogy azzal szeresd együtt csinálni a dolgokat, akit szeretsz.


Hasonló filmek címkék alapján