Spartacus: Az aréna istenei (2011–2011) 47

Spartacus: Gods of the Arena
55' · amerikai · kaland, sorozat, történelmi 18
1 évad · 6 rész

A nagy sikerű Spartacus: Vér és homok után itt az előzménysorozat, a hatrészes Spartacus: Az aréna istenei, amely a Batiatus-ház felemelkedésének történetét, vagyis a Spartacus érkezése előtti időszakot idézi fel.

magyar

Szereposztás

John HannahBatiatus
Lucy LawlessLucretia
Dustin ClareGannicus
Peter MensahOenomaus
Manu BennettCrixus
Nick E. TarabayAshur
Jaime MurrayGaia
Nick E. TarabayAshur
Josef BrownAuctus
Antonio Te MaiohaBarca

További szereplők

Kedvencelte 25

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Marcsi0603 

Előbb megnéztem a Spartacus 3 évadát és aztán ezt a sorit, de ha ajánlhatom, akkor az első évad után iktassátok be, mert oda való. Igaz, előzménye a Spartacus Vér és Homoknak, viszont erősen spoileres arra nézve, főként bemutatja a Battiatus ház felemelkedését és a szereplőket, akik visszatérnek a 2. évadtól. Akárhogy is, nagyon élveztem a teljes Spartacus sorozat után is, végre láthattam mi volt Gannicus és Oenamaus között, illetve Crixus történetét is végigkövethettem. 10 csillagos sztori.

2 hozzászólás
Lunemorte 

Ezt a sorozatot valóban az eredeti Spartacus első évada után kellett volna néznem. Ebben a sorozatban nem igazán bukkan fel Spartacus és őszintén szólva sokkal szimpatikusabbá váltak a szereplők (leginkább Gannicus). Spartacus nélkül sokkal jobb az egész…Sajnos én végignéztem előtte a teljes sorozatot, így tudtam hogy melyik szereplőnek mi lesz a sorsa.

KyKy

Nos, ahogy drága @Marcsi0603 barátném javasolta, az eredeti sorozat 1. évadja után álltam neki ennek a kiegészítő sorozatnak; és milyen jól tettem, ugyanis legyen bármily előzmény, nagyon spoileres a fősorozatra nézve, így pedig – bár sejteni lehetett, de azért annyira mégsem – lemaradtam volna az élményről, amit az 1. évad utolsó része adott.
Összességében viszont nem mondhatnám, hogy feltétlen kellett ez a kiegészítő sorozat, legalábbis nem lettem sokkal gazdagabb, egy-két érdekesség történt csak, amire azt mondom, nem volt rossz, hogy láttam.
Akárhogy is, de az kétségtelen, hogy megszerettem a sorozatot, nagy élvezettel nézem, kíváncsi vagyok, hogy mi fog történni, és a szereplőket is sikerült megkedvelnem és/vagy megutálnom, helyzettől függően.
Például itt jöttem rá, hogy Ashur mennyire rohadtul és még annál is inkább irritál, te jó ég! Jobban, mint a fő sorozatban, pedig ott sem semmi, de itt hatványozottan felidegelt már csak a képe is.
Aztán érdekesnek találtam Gannicus-Oenomanus-Mellita háromszöget, bár szerintem már az első jelenetükből sugárzott a két szereplő közötti kémia, így nagyon nem lepődtem meg a dolgon, viszont azon igen, hogy végül is Oenomaus nem tudta meg az igazságot. Ez azért kicseszés.
Rájöttem, hogy a Batiatus házban az egyedüli normális Titus volt, akit persze ki kellett nyiffantani, hát nehogy már!
Crixus kicsit idegesítő volt itt is, de a fősorozatban is az, szóval végül is sokat nem változott.
Ami még kicsit nekem szemet szúrt, az az idő; nem tudom, mennyi idővel járunk a fősorozat idejétől, de nekem nem tűnik túl soknak, így viszont minden zavaros lett, nem igazán tudtam elrendezni magamban a dolgokat, és úgy éreztem, kicsit siettek is egy-két dologgal.
A lényeg a lényeg, hogy nem volt rossz, és ezek után már tényleg nagyon várom a fősorozat 2. évadját, ami elvileg már végre a lázadásról fog szólni.

Ja, és… XÉNA?!?!?!?!? Hát komolyan, megnéztem egy egész évadot és egy felet, mire rákerestem a színészekre, és jöttem rá, hogy Lucretia az Xéna! :O Leesett az állam, és így legalább már értettem, miért volt olyan ismerős ez a nő. XÉNA!

2 hozzászólás
victoria_m997

A fősorozat előtt néztem meg, így kissé rövid, de egyébként nagyon jó volt. Zseniális színészek, szuper látványvilág és színvilág, és egy véres de izgalmas kor, ami mindig is foglalkoztatott. spoiler Izgatottan várom, hogy belekezdhessek a Vér és Homokba.

papeerzsepi

Brutális milyen barbároknak tünteti fel a római népet. El tudom képzelni, hogy van benne igazság.

shieldmaidenwithflowers

Páratlan sorozat. Annak idején az első évad megnézése után még ezt megnéztem, és akármennyire is imádtam, Andy Whitfield halála után képtelen voltam a további évadokat is megnézni. De majd most! Páratlan ez a sorozat, már csak amiatt is, hogy milyen érzéseket váltanak ki belölem a karakterek. Egyszerre drukkolok a Batiatusok felemelkedéséért és bukásáért is. Ashur még számomra egy ilyen figura. Örömmel tölt el, ha egy terve, áskálódása bejön, közben látom, hogy egy féreg, akit remélem, hogy eltaposnak. A színészek szerintem hibátlanul lettek kiválogatva. Quintus és Lucretia egyszerűen hipnotikus figura. Imádom ezt a sorozatot.

Zsu_001

Tudom, hogy ezt a 6 reszt az elso evad utan forgattak, megis ugy kezdtuk el nezni, hogy ezzel inditottunk, elvegre az elozmenyekrol azol. Egyelore nem tudom, hogy szeretem-e… 7 csillag. Ma johet a Spartacus elso evada.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján