Sikoly (Sikoly 1.) (1996) 361

Scream
107' · amerikai · thriller, horror, rejtély 18 !

2 díj · 1 jelölés

Sidney tinédzserként száll szembe szorongásaival. Anyját csupán néhány hónappal ezelőtt gyilkolták meg, apja csak az üzletnek él, mit sem törődik lányával; sőt még barátja is örökös feszültségben tartja a magányos lányt. És még mintha ez sem lenne elég, brutális sorozatgyilkos kezdi el… [tovább]

angol

Képek 21

Szereposztás

Neve CampbellSidney Prescott
Drew BarrymoreCasey
David ArquetteDwight Riley
Courteney CoxGale Weathers
Rose McGowanTatum Riley
Liev SchreiberCotton Weary
Skeet UlrichBilly
Jamie KennedyRandy Meeks
Matthew LillardStuart Macher
W. Earl BrownKenneth Jones

További szereplők

Kedvencelte 73

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Egész jó kis slasher film. A szereplőket nem igazán kedveltem, de élvezetes volt találgatni, ki a gyilkos. Közben meg jókat nevetgéltem. Eléggé alapfilm, ideje volt megnéznem, de nem lesz a kedvencem.

Zahra 

Első horrorfilmem egyedül :D Nem volt olyan félelmetes, mint amire számítottam, de azért úgy megnézni, hogy egyedül voltam itthon, nem volt a legjobb ötlet xD

10 hozzászólás
Törpillaa 

Tetszett, nem volt olyan rossz, pedig már nem először láttam ezt a filmet. Olykor egész vicces jelenetek is és poénok is vannak benne. Szórakoztató, szereplők is eléggé jók voltak, főleg Billy és Stuart. :-D Tatumot, pedig jobban bírtam egy kicsivel, mint Sidneyt. :-) A sztori is eléggé jó volt. Nagyon szeretem az ilyen vérengzős filmeket, bár ez nem volt olyan ijesztő, inkább élvezhető.

Nevra

Anno talán ez volt az első horror amit láttam. Imádtam. A szereplők nagyon jók, a zene meg ah imádom.
Az eleje Casey jelenete…az az egyik kedvencem. Nagyon hiteles. Sidney nagy kedvencem. Szegényt nem hagyja békén a gyilkos.. Viszont Gale-t még nem szerettem ebben a részben.
A spoiler meg annyira betegek. Imádtam.
A bulis rész vitte a filmet szerintem.

Ruby_εïз 

Abszolút kultfilmnek tartom. Maga a sztori is érdekes, és tetszik, hogy csak a végén derül ki a teljes igazság, a film közben pedig nem tudod eldönteni, hogy vajon ő a gyilkos vagy nem. Ez lesz az a széria, amit még tíz év múlva is lelkesen fogok megnézni.

1 hozzászólás
LoneWolf 

Gondoltam ideje pótolnom a széria eddigi darabjait, ha már premierdátumot kapott az ötödik rész, de lett egy pár kérdésem:
1.) Minek kellett ennek paródia, (Horrorra Akadva filmek) ha már részben már ez is nyíltan a műfaj eddigi darabjainak kliséit akarta meglovagolni?
2.) Miért lakik mindenki akkora házban, ahol kismillió helyre elbújhat egy gyilkos?
3.) Ha már ekkora a hely, akkor ők maguk miért nem képesek elrejtőzni?
4.) Fenének van több kijárat, (bejárat) ha egyiket sem képesek használni a menekülésnél?
Ah… amúgy vicces, hogy ezen szerintem többet nevettem, mint a fent említett tényleges kifigurázáson, mégis lekötött és kíváncsian találgattam, „Ki is lehet a maszk mögött?” Tetszett, hogy igyekeztek minket többszörösen félrevezetni, így kellett rajta gondolkodni, ugyanakkor egyáltalán nem vette magát komolyan. Emellett 2 nagy easter egg-et is sikerült benne kiszúrni: „Olyan, mint egy Wes Carpenter film.” – Ez utalás ugyebár a rendezőre, illetve kortársára John Carpenter-re, illetve az egyik iskolai jelenetben a takarító Freddy Krueger öltözetben mosta föl a folyosót, amin szintén nagyot néztem.
A végső fordulat és úgy az egész utolsó szakasz egyébként remek lett. Izgalmas, mégis mókás a maga módján. Nekem bejött, szóval érdeklődve kezdek bele a folytatásokba, bár gőzöm sincs, hogy mit tudnak még kitalálni.

1 hozzászólás
kitti0824

Ennyit 'horror' filmen még életemben nem nevettem! XD
Remélem a többi része is hasonló lesz..:D

Popovicsp87 

A Horrorra akadva első része eléggé elspoilerezi a filmet, úgyhogy szerintem már mindenki tudja, hogy mire számítson.
Meglepődtem, mert bár jóféle slasher, mégsem mozgatott meg különösebben. Ezt főként a férfi szereplőknek tudom be, akik egytől egyig retardáltak. A nők sokkal életképesebbek ebben a filmben és kevésbé idegesítettek.
Nem kiszámítható, ha kicsit hagyja az ember sodortatni magát, még úgy is elkezdhet agyalni a gyilkos kilétén.
Wes Craven cameoján még hangosan fel is nevettem. :D
Érdekes megközelítés a sok filmes utalás, ezért sokszor volt olyan „film a filmben” érzésem, illetve valóságosabbnak hat a többi horrorfilmnél.

mandu 

Az a Freddy Krueger utalás nagyon vicces volt az 50. percben. :D
Egyébként ez a film nagyon szuper volt! :O Pedig nem rajongok a születésem előtti művekért, de ez megnyert magának. Letöltöm a többi részt is, úgyhogy remélem ma ki tudom végezni az összeset. :3 A gyilkos kiléte pedig… Meglepő volt. Pedig általában rájövök, hogy ki bűnös… :c

P.S.: A sors közbeszólt és a többi részt nem tudtam letölteni (kivéve a harmadikat, de azt meg nem játssza le az MPC… -.-), szóval ennyit erről. xD Majd beszerzem DVD-n vagy nem tudom. xD

amnézia 

Kedvenc tini-slasherem, amit azóta sem sikerült felülmúlni, de ugyanilyet sem készíteni, és tudom, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.
A titka, hogy ügyesen vegyíti a paródiát a horror/slasher elemekkel, ami köré egy pörgős történetet rendeztek. Egyszerre lovagolja meg a műfaj kliséit, és alkotott valami egyedit, maradandót.


Népszerű idézetek

Sydney 

Stu: Anyu és apu nagyon mérgesek lesznek!

Dwight: Szerinted ő volt?
Sheriff: Húsz éve azt mondom lehetetlen… de ezek a mai gyerekek.

A: Miért akarja tudni a nevem?
B: Tudni akarom kit nézek!
A: Mit mondott?
B: Tudni akarom kivel beszélek.
A: Az előbb mást mondott!
B: Szerinted mit mondtam? … Mit?

– Jézusom, a kamerát, siess már!
– Nem Jézusnak hívnak!

Nevra

Randy: Viszlát a konyhában egy késsel!

Janus

Kezd úgy kinézn ez az egész, mint egy Wes Carpenter film.

Ódor_Endre 

– It's like Jodie Foster in Silence of the Lambs, when she keeps having flashbacks of her dead father.
– But this is life. This isn't a movie.
– Sure it is, Sid. It's all— It's all a movie. It's all…one great big movie. Only you can't pick your genre.
-Why can't I be a Meg Ryan movie? Or even a good porno.


Folytatása

Összehasonlítás

Sikoly


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján