Roger nyúl a pácban (1988) 157

Who Framed Roger Rabbit
99' · amerikai · animációs, vígjáték, fantasy

3 díj · 5 jelölés

Hollywood az 1940-es években. Roger nyúl szeretetre méltó, lógófülű, hadari beszédű balfácán, a rajzfilmsztár Baby Herman partnere. A tapsifülesnek oltári nagy szíve van, mindenkit imád, de a kis piros leginkább a feleségéért, a szexi Jessicáért dobog. Az asszony hűtlenségével kapcsolatos… [tovább]

magyar

Képek 5

Szereposztás

Bob HoskinsEddie Valiant
Christopher LloydJudge Doom
Joanna CassidyDolores
Charles FleischerRoger Rabbit / Benny The Cab / Greasy / Psycho (hang)
Stubby KayeMarvin Acme
Betsy BrantleyJessica's Performance Model
Kathleen TurnerJessica Rabbit (hang)
Richard LeParmentierSantino hadnagy
Lou HirschHerman bébi (hang)
Mae QuestelBetty Boop (hang)

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nagy kedvencem ez a film, még apu mutatta meg nekem pár évvel ezelőtt. Először elég furánk tűnt, meg kicsit összevissza volt de utána megszokja az ember akkor jól szórakozik rajta. Minden van benne vicc, egy kis nyomozás, romantika, és persze jó sok csavar is.
A szereplő gárda is tökéletes, mindegyikük zseniális, bár azért Christopher Lloyd a végén elég íjesztő, nagyon jól meglett csinálva.
Biztos vagyok benne hogy még máskor is megnézem. ^-^
https://media.giphy.com/media/wjJrnM8WpwZvW/giphy.gif

NaNa_88 

Frászt kaptam Christopher Lloydtól a piros szemeivel. A savba a cipőt jelenettől pedig mindig sírni akartam. Kb ezek miatt vontam le a 2 csillagot. :D
Nagyon szerettem ezt is.

1 hozzászólás
Ciccnyog

Van is egy Roger nyuszi figurám, az egyik füle ugyan már nincs meg, de kicsire nem adunk! :) Imádatos film, nézzétek, szeressétek! :)

1 hozzászólás
worsi 

Ezt is láttam vagy egy tucatszor. Gyerekkorom meghatározó filmélménye volt. Volt számítógépes játék is (Hare Raising Havoc, https://en.wikipedia.org/wiki/Hare_Raising_Havoc), de azt nem szerettük, mert nem lehetett megnyerni, és Roger nagyon lassan közlekedett benne, ami elég idegesítő volt. (Ettől függetlenül rengeteget játszottunk vele.)
Ja, és a film hatására egy rémes dalt is írtunk az öcsémmel (külön együttesünk is volt, bizonyám! Kazettás magnóra vettük föl az örökbecsű slágereinket.). Ezt csak úgy mondom, a részleteket inkább fedje jótékony homály. :-)

Kemiviki 

Jajj de imádom ezt a filmet mind a mai napig. Imádtam Eddie-t, Rogert és Jessica-t :) A vörös haját mind a mai napig irigylem.
Viszont Christopher Lloydtól frászt kapok mind a mai napig ebben a filmben.

DittaV

Nagyon szeretem ezt a filmet, bár mai szemmel nézve már nem tűnik olyan nagy számnak, de engem még mindig szórakoztat és Roger nyúl az Roger nyúl :)

2 hozzászólás
Sister 

Tiszta nosztalgia nekem ez a film, gyerekkoromban imádtam! Teljesen odáig voltam a Firka Negyedért, főleg a rengeteg ismerős rajzfilm figura miatt. :) Maga a történet is izgalmas, kicsit krimis, kicsit rajzfilmes, kicsit vicces, úgyhogy egy szuper egyvelegről van szó. Bár Roger nyúl néha az agyamra ment, és a végén mindig féltem a gonosz embertől, a nosztalgia faktora mindent megszépít. Jó volt újranézni! :)

Lilla99 

Nagyon nem olyan stílusú animáció, mint amire számítottam, viszont nagyon tetszett. Bár az elején nem tudtam mit gondoljak róla, végeredményben tetszett. Nagyon kreatívnak találtam a két világ összemosását, ahogy a rajzfilm világa és a valós emberi világ összeér. Nagyon szerettem a szereplőket, tényleg nagyon tetszett. Ahogy ez a krimis szál is az egész történet során. Minden megvan benne, aminek köszönhetően a kisebbek és a felnőttek is élvezhetik ezt a másfél órát. Bár az igazat megvallva én örülök, hogy nem gyerekkoromban láttam, mert a rémisztő pasitól a végén frászt kaptam és ezer százalék biztos hogy hetekig nem mertem volna elaludni egyedül. Nagyon tetszett emellett, hogy sok Disney figura feltűnt a mesében. A végére már egy kis játékot játszottam, hogy mennyit ismerek fel, és akiket nem ismerek fel azokat meg kellett keresnem kik is lehettek. Összességében nem egy hétköznapi animáció de kellemes 1,5 órás időeltöltést nyújt.

Hippoforaccus 

Gyakorlatilag egyidős vagyok ezzel a filmmel, úgyhogy mondhatom, hogy ezen nőttem fel. Számtalanszor láttam, és nagyon-nagyon imádtam. Egyedül a végével nem vagyok kibékülve, mert az úthengeres, meg utána az „elolvadok”-os jelenet nem gyereknek való.

Andro 

Gyerekkoromban a végét nem mertem egyedül megnézni. Pedig a filmet mindig is imádtam. Szerintem hatalmas film, Bob Hoskinsszal, Christopher Llyoddal és a rajzfilmsztárokkal. Roger nyúl pedig Tapsi Hapsi méltó vetélytársa a rajzfilmiparban. Ezt a filmet nem lehet nem szeretni.


Népszerű idézetek

Imma 

Jessica Rabbit: I'm not bad. I'm just drawn that way.

1 hozzászólás
Andro 

Eddie: Roger? Ott hagyott a szószban, még a Filmgyárban.
Jessica: Nem ő hagyta ott. Leütöttem egy serpenyővel, és beraktam a kocsiba, hogy ne legyen baja.
Eddie: Tiszta női logika.

kkatja

Jessica: Roger, azt akarom, hogy tudd, szeretlek! Úgy szeretlek téged, ahogy nő nyulat még soha.

1 hozzászólás
TribeBubu 

Szedje össze magát, fiam. Nem maga az első, akinek a felesége félrepirospecsenyézik.

Andro 

Eddie: Mondja, mit eszik maga azon a nyúlon?
Jessica: Hogy olyan vicces.

kkatja

Eddie Valiant: Esküszöm, hogy most csütörtökön, ne lenne csak a stukkered úgy rúgnálak… (Fejére esik egy bowling golyó)
Roger nyúl: …orrba…
Menyét: Orrba? Az nem rímel a csütörtökönre.
Eddie Valiant: Arra nem, de erre igen (t*kön rúgja).

kkatja

Roger nyúl: Nehogy azt mondd, hogy máris cserben hagyott a humorérzéked.

kkatja

Roger nyúl: Acme-féle speciális eltűnő-feltűnő tinta.

Csodaautista 

Láttad, hogy csinálta? Senki se tud úgy eltaknyolni, mint Goofy. Micsoda ritmusérzék! Micsoda stílus! Micsoda zseni!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján