Robin Hood (1973) 103

0 díj · 1 jelölés

A Walt Disney klasszikusok sorában kiemelkedő a jószívű rablóvezér, Robin Hood legendájának feldolgozása, jellegzetes állatszereplőkkel. A sherwood-i erdők mélyéből villámgyorsan felbukkanó egykori keresztes lovag, Robin Hood (ezúttal szimpatikus róka képében) lecsap a népet elnyomó gazdagokra,… [tovább]

angol
angol

Szereposztás

Brian BedfordRobin Hood (hang)
Phil HarrisLittle John (hang)
Monica EvansMarian kisasszony (hang)
Terry-ThomasSzisz (hang)
Peter UstinovJános herceg (hang)
Pat ButtramNottingham-i bíró (hang)
Andy DevineTuck barát (hang)
Carole ShelleyKodács (hang)
Roger MillerAlan-A-Dale (hang)
George LidseyRavasz (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 21

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

pvik13 

Annyira imádooom :3 kis cuki, vicces mese bármikor újranézném és hát Robin Hood nálam bármilyen formában jöhet :D

1 hozzászólás
kiruu 

Nem tudom miért, de annyira szeretem. Szép, de közben szomorú, és imádnivalóak a szereplők. Robin életem szerelme volt régen, Kodács hatalmas forma, a picik pedig tündériek.

Filmdoki 

Nagyon aranyos feldolgozása Robin Hood történetének. Az animáció a korszak Disney-filmjeinek megfelelően kissé karcos, de én valahogy imádom az egeres stúdió ezen rajzstílusát. A karakterek nagyon jópofák, János herceg talán nagyon is pipogya, de én nagyon jókat nevettem a „MAMIIIII” felkiáltásain és ujjszopkodásán :D Robin Hood pedig kellően vagány, szóval a DVD kiérdemelte a vagány változat megnevezést. Tetszett, hogy a szerelmi szál itt most nem két perc alatt jött létre, hanem megemlítik, hogy régebb óta tart kapcsolata az igazságosztónak és Mariannak, csak a lány távolléte miatt ez kis időre megszakadt.
Néhány jelenet mondjuk nekem annyira nem jött be, így az íjászverseny utáni bunyó nekem kissé fárasztó volt, de valahogy a finálé sem volt az igazi. Mégis, jól szórakoztam rajta, mert a jó poénok, a remek animáció és a szerethető karakterek feledtetni tudták apróbb hibáit.

Sister 

Ez a Disney valahogy kimaradt az életemből. Persze tudtam róla, de megnézni valahogy sosem jutott az eszembe ezidáig. Kellemes, andalító, középkori hangulatú, hozzá olykor még vicces is. Ami miatt számomra viszont megérte megnézni, az határozottan László Zsolt, ugyanis ő kölcsönözte hangját a szegények megmentőjének, Robin Hoodnak személyesen. :) Nem lesz a kedvencem, de érdekes megközelítése a témának. Különlegessége még, hogy több olyan karaktert véltem felfedezni, akik a későbbiekben feltűnnek majd más Disney filmekben is. :)

Gabye

A gyerekfelügyelet másik beválasztott szereplője..A történetet ismertem, de ezt a feldolgozást még nem láttam. Hozza a klasszikus Disney színvonalat, itt még a felesleges flitter és csillogás nélkül, elviselhető mennyiségű énekléssel, csipetnyi humorral.. A gyereksereg is élvezte.
Kedvencem a tyúk!!!

Lilla99 

Ékes bizonyítéka annak, hogy Disney mesét nem lehet elrontani. Soha nem láttam még, de azt hiszem kijelenthetem, hogy benne van a Top5-ben ez a mese mostantól kezdve. Egyszerűen imádtam mindent. Az elejétől a végéig fütyültem a dallamot, amivel kezdődött és szerintem egy ideig még nem megy ki a fejemből. A történetet, és a szereplőket imádtam. Szerintem nem volt még olyan mese, ahol mindenkit szerettem volna. Itt viszont ez megtörtént. Oké, a bírót nem annyira bírtam de ő nem is nagyon volt benne. Viszont János herceg….hát hatalmas arc. „Gonoszon” én ennyit még soha nem nevettem. Főleg, hogy spoiler. Little John-ról meg első pillanattól kezdve Balu kapitány jutott eszembe, amit nagyon szerettem. Összességében tehát egy nagyon nagyon jó Disneey mese, humoros, jó a története, szuperek a szereplők. Minden ami kell. Ezerszer újranézős.

Trixi 

Még amikor újdonság számítottak a Disney mesekönyvek (3 mese 1 könyvben) akkor hallottam először erről a meséről, és valahogy ki is maradt az életemből. Talán 1x láttam nagyon régen. Pedig aranyos, mókás, vicces, sokkal inkább, mint az agyon dicsért dzsungel könyve. Az is aranyos, de nekem mindig uncsi volt. Ezt pedig nem untam. Méltatlanul elfeledett mese, nagyon is jópofa.

Hippoforaccus 

Valahogy nekem ez a mese effig kimaradt, pedig kedvelem a Robin Hood történeteket. Még akkor is, ha a legtöbb karaktert láthatóan a Dzsungel Köyvéből mentették át, ebbe a történetbe. Persze nincs ezzel semmi gond. Miért is ne használhatnák fel a karaktereket többször is?
A mese amúgy nem egy nagy puff… kb. a megszokott Robin Hood sztori.

Kemiviki 

Gyerekkorom nagy kedvence! Nem is értem miért nem lett felkapottabb ez a mese, pedig megérdemelné. Olyan aranyos és kedves.
Egyet viszont nem értek, az oroszlán testvéreknek hogy lehet a húguk pont róka?:) De ez legyen a legnagyobb baj :D

Leah 

Tervben volt már egy ideje.
Gyerekként csak a végét láttam -csak felrémlett amikor megnéztem azt a jelenetet amúgy semmire nem emlékeztem.

Hát . A mese nem lesz kedvenc . De a róka igen :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján