Cápamese (2004) 281

Shark Tale
90' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 0

0 díj · 1 jelölés

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl „vakardhalként”, arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik no, nem a szerencse, hanem egy… [tovább]

angol

Képek 35

Szereposztás

Will SmithOscar (hang)
Robert De NiroDon Lino (hang)
Renée ZellwegerAngie (hang)
Jack BlackLenny (hang)
Angelina JolieLola (hang)
Martin ScorseseSykes (hang)
Ziggy MarleyErnie (hang)
Doug E. DougBernie (hang)
Michael ImperioliFrankie (hang)
Vincent PastoreLuca (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 28

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Nadja_Blue 

A legnagyobb probléma a filmmel a főszereplő, Oscar volt. Beképzelt, idegesítő és végtelenül önző. Ezen pedig nem segít a szleng, a sok híresség és modern dalok sem. Egyébként is jobb szeretem a klasszikus animációs filmeket, amik 50 évvel később is megállják a helyüket – jó példa erre Némó nyomában. Az sokkal igényesebb, szebb volt és ami a legfontosabb jó volt a történet. És persze nem volt tele gyenge poénokkal.

Lilla99 

Annyira imádom. Rengetegszer láttam már, és egyszerűen nem tudom megunni. Imádom a szereplőket, mindenkinek van valami ikonikus megnyilvánulása. Bár azt azért mindig sajnáltam, hogy spoiler, de azt mindig nagyon szerettem, hogy Lenny spoiler. Persze Oscar tette nem éppen követni való, viszont spoiler. A Car wash című zene pedig minden újranézés után legalább 2 napig a fejembe ragad. Ahogy a Bálnahát szlogenje is.

Pandalin

Az állatvilágban is kellettek gengszterek, a cápák pont jók erre a szerepre. Ők tetszettek! Cápa keresztapa, az agyatlan fia és a másságát felvállalni nem merő érzékeny lelkű másik fia. Persze a cuki kis rákok is belopták magukat a szívembe. :D
De valahogy Oscar a hal és a többi hal, meg úgy az egész hal társadalom valahogy nem jött be. Túl sok volt a szleng egy gyerekeknek szóló meséhez. Annyira nem is volt vicces, mint amennyire annak szánták.

kiruu 

Hú, valamikor nagyon régen láttam. Nem rossz, de mindig is zavart valami ebben a mesében. Pedig nagyon jó dolgokkal foglalkozik.

Fanni_Dorottya

Ez nagyon szép meg minden, de akkor ezentúl spoiler :D

Kemiviki 

Nagyon ritka, hogy egy mesét ki nem állhatok, egy kezemen megtudom számolni őket. Egyik ilyen pont a Cápamese.
Az a gondom, hogy Oscar karaktere annyira idegesítő és irritáló, hogy végig azon reménykedtem, hogy megeszi valami végre.
A legtöbb poén gyenge volt, és erőltetett. A karakterek sablonosak, nem voltak rendesen kidolgozva. És az a bárgyú vigyor Oscar fején….
Egy pozitívum benne a cápák, nagyon bejött ez a maffiás vonal :)

Tekluretta

Kétségkívül a jobban sikerült animációs filmek közé tartozik a Cápamese! Mert bár a története tényleg nem nagy szám, de rendkívül poénos, látványos, jó iramú kis animáció, melyben a karakterek kellően szerethetőek és jópofák! Emellett tetszettek az utalások a maffia filmekre és a kiparodizálások is működnek benne! A Némó nyomában pedig nekem is többször beugrott a Cápamese közben, de nagy párhuzamok nincsenek benne!
Összességében a Cápamese egy jól sikerült, kis családi animáció! Többször nézhetős, s mindenképp a legjobbak közt a helye!

kisslaci8803

Nem a kedvencem, de egész vicces, tanulsága is van.

Sisyll

Jópofa mese, laza szövegekkel és természetesen tanulsággal a végén. Imádom.

Sha

Nekem ez nem a „családi” kategória.


Népszerű idézetek

Pandalin

Don Lino: Nem tudom máshogy elmagyarázni. Meglátod, megölöd, megeszed, pont.

Pandalin

Franky: Olyan hideg vagyok…
Lenny: Azért mert hidegvérűek vagyunk.

Valcsa

Oscar (Lolának): Hadd kísérjelek fel a páholyomba.
Sykes: Páholyod? Neked rágóra se futja, hogy a szék alá nyomd…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján