Freddy bosszúja (Rémálom az Elm utcában 2.) (1985) 89

A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge
87' · amerikai · fantasy, horror 18

Öt éve már, hogy Nancy Thompsont rémálmok gyötörték az Elm utcában, s közben a házba új lakók költöztek. Jesse-t a beköltözés pillanatától kezdve rémálmok gyötrik, de a szülei nem aggódnak, azt hiszik, hogy csak a beilleszkedés nehézségei viselik meg a fiút. Jesse új barátnőjéhez, Lisához… [tovább]

angol

Képek 27

Szereposztás

Robert EnglundFreddy Krueger
Robert RuslerRon Grady
Mark PattonJesse Walsh
Kim MyersLisa Webber
Clu GulagerKen Walsh
Hope LangeCheryl Walsh
Marshall BellSchneider edző
Christie ClarkAngela Walsh

Kedvencelte 11

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez a rész gyengébb az előző résznél, de nekem tetszett. Izgalmas, bár a szereplők teljesen hidegen hagytak, kivéve Freddy Krueger karaktere tetszett jobban. Ez a csávó kezdett begolyózni az egész történetekbe. spoiler ami egy kissé durva lett, de az alapsztori türhető. spoiler

Liza 

Ez elég gyatra volt xD Az egyetlen értékelhető szereplő Grady volt, rajta nagyon sokat nevettem. De egyébként nagyon gáz volt: a cselekmény értelmetlen és unalmas, a halálok pedig nagyon nevetségesek, mintha a Végső állomás filmek valamelyikét láttam volna a 80-as évek Amerikájában megtörténni…

4 hozzászólás
Filmdoki

„Te adod a testet. Én pedig az agyat.”

Craven mozijának sikere után nem volt kérdéses, hogy lesz-e folytatás, hiszen annak vége azért ügyesen elhintette, hogy bizony Kruegert nem lehet holmi hátnak fordítással elintézni. Szóval egy évvel később kedvenc gyilkosunk újra bevetésre indult, azonban jó néhány változást eszközöltek az alkotók, melyet a nézők gyomra nem nagyon tudott bevenni, de valljuk be, nem ok nélkül.
A történet az előző rész után 5 évvel veszi fel a fonalat. A híres Elm utcai házban most a Walsh család lakik. A legidősebb gyereket, Jesse-t szörnyű álmokkal gyötri Freddy, viszont itt jön a csavar, ugyanis nem megölni akarja, hanem felhasználni a fiút, hogy általa gyilkolhasson. Furcsa ötlet, ami talán, ismétlem, talán működhetett volna, de olyannyira rosszul van beemelve a történetbe, hogy nem csoda a rajongók haragja. De amúgy meg tényleg, Freddynek az álmokban teljhatalma van, miért akarna ő a való világban gyilkolni? Pedig még azt sem mondhatják a készítők, hogy spórolni akartak ezzel a lépéssel, mert akad nem egy igen látványos trükk a filmben, például amikor Krueger előmászik a srácból. De a nyitány is kellően pofás a busszal, sőt, olyannyira jó, hogy a nézőben elhinti: ez egy egész jó kis film lesz! Aztán sorra kapjuk a pofonokat. Ugye az említett testmegszállós baromság az egyik.
Aztán ott van a főszereplő, Jesse, aki egy hisztis picsa. Komolyan, egy nőtől sok lenne ez a hiszti, nem hogy egy fiútól. Értem én, hogy azt akarták itt bemutatni, hogy kezd becsavarodni a srác, de nagyon mellélőttek vele.
Mondjuk a szereplők többi része sincs a topon, egyedül talán Lisa, aki úgy néz ki, mint a fiatal Meryl Streep. Nagyjából vele lehet egyébként szimpatizálni az egész film során. A szülők idióták, erre ékes példa Jesse apja, akinek olyan mondatokat adtak a szájába, amilyeneket értelmes ember nem gondolna komolyan. Ilyen felelőtlen szülőt is ritkán látni. A másik meg a tesitanár. Most komolyan, mit várt amúgy akkor, mikor elvitte Jesse-t futni a suliba? Meg komolyan meg akarta erőszakolni? Azt hitte megússza? Mi a franc van ezzel a filmmel?
Aztán ott van a sokat emlegetett homoszexuális töltete a filmnek. Teljesen fölösleges volt bele, meg hála ennek kaptunk egy b*zibáros jelenetet is, illetve az egyik legidiótább haláljelenetet a zuhanyzóban. De nem is értem mi a francért ezt akarták a sztoriba beépíteni, mikor Freddy egy rohadt gyerekgyilkos volt? Sőt, eredetileg gyerekeket molesztált volna, csak ezt túl soknak tartották a New Line-nál. Szóval, mi a francért a homoszexualitás jelképe lett Freddy, mikor egy jóval durvább dolgot hivatott jelképezni, ha már tényleg olvasatot akarunk adni a figurának?
A hangulat is messze elmarad az előző részétől. Jó, a ’80-as évek adja itt is magát, de a félelemfaktor sehol sincs, sőt, az olyan jelenet is kevés, melyre azt lehetne mondani, hogy ijesztő. Bár az említett buszos jelenet tényleg stílusos, illetve a finálé sem lenne rossz, de mégse használták ki a kohó adta lehetőségeket. Mondjuk Freddy legyőzése meg nevetséges. Komolyan? A szeretet ereje? Jó, hogy nem vágták be oda a „Power of love” című számot.
A gyilkosságok is elég semmilyenek, bár mikor Grady-t kinyírja Freddy, az ott van a szeren. Azt mondjuk nem értem, hogy lehet zárva a szobájának az ajtaja. Ott jött be Jesse. Aztán se Grady nem tudja kinyitni, se az apja. Mi a picsa? De ugye a zuhanyzós gyilkosság egy kalap kaki, a kertipartis mészárlás meg poén, de valahogy nem illik Freddy-hez, hogy csak úgy elkezd kaszabolni. De legalább ott van az egyik legstílusosabb mondata: Most már, mind az én gyermekeim vagytok!
Amúgy valaki azt megmondaná, hogy miért az a film alcíme: Freddy bosszúja? Kin áll bosszút? Meg minek? Nem az első részben elkövetett gyilkosságai voltak már alapból a bosszúk azokon akik őt megölték? Vagy valami random címgenerátor ezt dobta ki, aztán úgy voltak vele, hogy jó lesz? Kreativitás a négyzeten.
Összegezve, ez egy rossz film. Nem nézhetetlenül rossz, sőt, még a remake-től is jobb, de összességében hatalmas visszaesés az elődhöz képest. Olyannyira, hogy ez a film régebbinek tűnik, mint az! Mellé még a B kategóriás érzet is jobban átjön. Ami emel a színvonalán az maga Freddy, néhány tényleg remekül összerakott jelenet és az esetenként jól eltalált atmoszféra. Ha pedig magyarul nézi az ember, akkor a VICO szinkron is ad hozzá egy lapáttal, mert azt nagyon eltalálták. Viszont az új szinkron borzalmas. Egyszer bőven nézhető marhaság. Mondjuk én most láttam harmadjára :D

Dorka50

Ez a rész szerintem Freddy kicsúfolása. De sajnos lesz ennél rosszabb is. De megbocsájtható, mert a következő részen ismét Wes Craven is dolgozott. NA de ez a rész: Az alapötlet nem is lett volna rossz, de a kivitelezés rettenetes volt szerintem. Na meg a romantikát belekeverni egy Rémálom filmbe. Nem is értem. Freddy persze hozta a formáját, nem fogta vissza magát és mészárolt amennyit csak tudott..

Tündérke

Nem volt teljesen rossz, de olyan jó sem. Az alapsztori jó volt, brutális volt, ahogy Freddy megkörnyékezte a srácot és lassan átvette felette a hatalmat. spoiler Freddy továbbra is brutális, ijesztő, borzalmas. Hét csillag a vége.

mvancsika 

Emlékszem, amikor annak idején először láttam ezt a részt, nem tetszett. Most sem tetszik. Nem mondanám azért rettenetesen rossznak, mert vannak benne élvezhető jelenetek.
Viszont a főszereplő egy picsogós lányfiú, a többi szereplő idegesítő, az összes szülő idióta. Teljesen hiányzik az első rész hangulata, egy pillanatra sem tud félelmetes vagy egy kicsit borzongató lenni.
Nem értem a film címét sem: milyen bosszú? Ráadásul ez a testmegszállós dolog sem fogott meg igazán; miért volt erre szükség?

K_Csilla 

Végigszenvedtem. Borzalmas. Csodálom, hogy ezek után még annyi részt készítettek. Remélem egyszer erőt veszek magamon és sikerül véginéznem a teljes sorozatot.

dulkap 

Freddy visszatérésen módja kiváló alapötlet volt, de a megoldás sajnos csak közepes. Ennek legfőbb oka, hogy az első órában Freddy alig tűnik fel a filmben, pedig utána minden pillanata aranyat ér. spoiler


Folytatása

Összehasonlítás

Rémálom az Elm utcában


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján