Patrick – Ebbel szebb az élet (2018) 59

Patrick
94' · angol · romantikus, vígjáték 12

Sarah meglehetősen maga alatt van, miután otthagyta a szerelme. Az utolsó dolog, amire vágyik, hogy valakit a nyakába varrjanak, aki nyáladzik, horkol és széttúrja a konyhai szemetest, valahányszor enni támad kedve. De tetszik vagy sem, nagymamája a halála előtt ráhagyta imádott mopszliját, a… [tovább]

magyar
angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Beattie EdmondsonSarah Francis
Ed Skreinállatorvos
Gemma JonesCelia
Cherie LunghiRosemary
Emily AtackBecky
Tom BennetBen
Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

kiruu 

Patrick viszi a hátán az egész filmet. Sarah karaktere irritált, de nem annyira, mint a futótechnikája. Egyszerűen rémes. Tudom, hogy direkt van, de akkor is. Borzalmasan zavart. A kutyák, és a történet aranyos egyénként. A szerelmi háromszöget nem szerettem, indokolatlan volt és furcsa. De a lepasszolt doki jöhet hozzám. A diákokat, és az egész iskolás szálat nagyon szerettem.

Osli75 

Mivel én is mopszos vagyok, ezért elfogult. Az angol filmeket is egyre jobban bírom. A történet cuki és hihető. A minap olvastam valahol, hogy mindenki kutyás, csak van aki még nem tud róla. Pont így gondolom és ezt ez a film is igazolja.
Tény és való, hogy a kutya átrendezi az életed, a gondolkodásod és minden csínytevése ellenére hamar a szívbe tudja lopni magát.
Nem egyszerű kutyával az élet és ha azt hiszed, hogy ha már egy van és hozol mellé még egy kutyát, akkor a második már könnyebb lesz, hát el kell mondjam, hogy nem :D De én már nem leszek kutyátlan soha és remélem én is egy parkban fogok meghalni kutyasétáltatás közben ;)

Gothic01 

A vígjátékok taszítanak, a mopszokat viszont nagybetűs imádat övezi a részemről, és ez előbbi érzés erősebb volt a viszolygásnál, úgyhogy megnéztem.

Mit ne mondjak… Maga a történet nem egy nagy szenzáció, magával hordozza az összes klisét, amit össze lehet ollózni a „véletlenül kerül kutya az életembe” és „az elég idétlen és szétszórt csaj bukdácsolása az életben” felállású történetekből, ezeken nem is nagyon akaródzik túlnőni. Vérbeli limonádé, ami nem őröl fel sem túl sok gondolkozást, sem túl sok kreativitást. Ennek ellenére megvan a maga sajátos bája a maga, időnként szinte már karikatúraszerű karaktereivel, ami angol humor vagy sem… nekem már néha kicsit túl komikus volt, nehezen hiszem el, hogy vannak olyan emberek, akik ilyen szinten önmaguk paródiái :D

De ugye ott van az a bizonyos MOPSZ. Aki tündéri *-* Azok a hatalmasak szemek, meg azok a fejtartások… :3 A film nézése közbeni olvadásfok a maximum létező legnagyobb tetőfokán van a felbukkanása elejétől a végéig, és valószínűsítem, hogy színészi minősítésben is ő alakította a legjobbat :D Nagyon jót vigyorogtam, amikor a boltban odavitte a főszereplő elé a plüss nyulat, vagy amikor az állatorvosnál lelopta a plüssöt az állványról.

A főhősnő munkahelyi és magánéleti téren is maga az Armageddon, a két fronton átívelő fókakúszása között sajna nem jutott lehetőség annyi kutya-gazdi pillanatnak a beékelésére, mint amennyit egy kutyás filmtől elvárhatna a néző. Az összecsiszolódás nehézkesebb fázisában persze még nagyobb hangsúlyt kapott Patrick, de jobban örültem volna, ha az iskolás jelenetek helyett végig rajta marad a fókusz, alaposabbak ezen a téren a készítők. Az olyan tipikus kis morzsákon el-elmosolyodtam, mint amikor Sarah kikötötte, hogy Patrick nem mehet fel a kanapéra, aztán egy estére mégis felengedte, végül meg ott kötöttek ki, hogy együtt aludtak az ágyában… :D

Az üzenetben azt a kellemes hangulat ellenére is bajosnak tartom viszont, hogy nagyon ezt a „szépen lassan minden kialakul magától” mentalitást tolják, mikor azért a kutyatartás nem egészen így működik. A főszereplőnő az elején maga hangsúlyozta, hogy nem bírja a kutyákat, elveszítette a lakását, mert nem vihetett oda kisállatot – egyébként a nagyi házával mi lett? Miért nem odaköltözött? – , rásózta utána Patricket mindenféle idegenre, ameddig dolgozott, még azt se tudta, hogy a kutyáknak a csokoládé mérgező, hogy egy mopsszal nem lehet ennyit rohangálni, mert nem olyan a légzőrendszere… Vígjáték, ezért nem lett persze semminek rossz vége, és tényleg szinte minden zökkenő előbb-utóbb magától eltűnt, de azért vártam volna némi realitást ezen a téren. Mert ezzel megint csak azt nyomatékosították valamilyen szinten, hogy a „csak csináljuk” felfogásmóddal be lehet vállalni egy kutyát, pláne olyat, aminél bizonyos dolgokra jobban oda kell figyelni, pedig ez a nézőpont az, ami miatt annyi kóbor kutya van, miután rájönnek az emberek a hirtelen fellángolás után, hogy hopp… mégse olyan egyszerű :P

Összességében aranyos történet, maga a mopsz pedig eszméletlenül imádni való… de csakis azoknak ajánlom, akik nagyon rá vannak kattanva a kutyákra, vagy konkrétan erre a fajra, és nem kiemelkedően nagy durranást várnak.

4 hozzászólás
akelavad 

Szinkronosan mikor várható, tudja e valaki? Vagy felirat beszerezhető e hozzá, nem találtam sehol egyenlőre.

Mamuszy 

Őszintén szólva, többet vártam. Az előzetesek alapján nagyon aranyosnak, izgalmasnak és viccesnek találtam, ennek ellenére, néha már kifejezetten vártam a végét.
Patrick cuki volt, hogy ne lenne cuki, hiszen egy mopsz. De ennyi jót találtam benne. Szerintem eléggé sablonossá sikeredett, semmi fordulat nem volt benne. A zenék szerintem sokszor indokolatlanok is voltak. Eléggé csalódtam a filmben.

sweetheart

Hát ez valami eszméletlenül aranyos volt!
Imádtam Patricket és az összes arckifejezését, eszméletlen az a kutya:)
Maga az alapötlet is aranyos spoiler. Illetve nagyon irigyeltem a tanulókat, amiért irodalomórán a Jane Eyre-t vették.
Egyedül a végső jelenet nem tetszett annyira, kicsit túl lett dramatizálva. De még ezzel együttvéve is egy bájos, szórakoztató film spoiler


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján