Ördög a részletekben (2021) 11

The Little Things
127' · amerikai · dráma, thriller, krimi

Deke egy kiégett Kern megyei seriffhelyettes, aki szövetkezik az LASD kiváló nyomozójával, Baxterrel, hogy együttes erővel kézre kerítsenek egy vérszomjas sorozatgyilkost, aki sorra szedi áldozatait. Deke szaglása az apró jelekre kísértetiesen pontosnak bizonyul, azonban úgy tűnik, a nyomozás… [tovább]

angol · angol

Szereposztás

Denzel WashingtonJoe 'Deke' Deacon
Jared LetoAlbert Sparma
Rami MalekJim Baxter nyomozó
Natalie MoralesDetective Jamie Estrada
Sofia VassilievaTina Salvatore
Tom Hughes
Chris BauerSal Rizoli
Jason James RichterDennis Williams nyomozó
Terry KinneyCaptain Farris
Adam J. HarringtonGreg Alberts

Kedvencelte 1

Várólistára tette 74


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Tény és való, hogy kicsit lapos, vontatott, túlhúzott, de van benne valami, ami egy percre se hagyja, hogy félre nézzek. Nem tudom, hogy Rami Malek-e az a valami/valaki, de nagyon megnyert a film. Őszintén mondom, nem tudom, hogy Rami nélkül is ennyire tetszett volna-e a film, de így nagyon bejött. Bár Deke karakterét nem tudtam hova tenni. Eleinte olyan volt, mintha csak rossz indulatú pletyka lenne, hogy kattant, de aztán amikor egyértelművé vált, hogy nincs semmi baja, akkor azonnal jöttek a jelenet, amikből az látszott, de igen is elment az esze. Aztán jött a vége, amikor spoiler akkor megint épeszűnek tűnt. De előtte szintén totál kattant…. Hogy direkt kiismerhetetlen-e a karaktere vagy csak én vagyok a béna, nem tudom… De talán pont ez tetszett a filmben. Vagyis, egyszerre tetszik, hogy elgondolkodtat, de ugyanakkor idegesít és várna az ember egy második részt vagy valami magyarázatot, mert ez így semmi…

Jim karaktere viszont nagyon tetszett. Bár, ott is volt egy wtf pillanat, amikor nem tudtam eldönteni, hogy forgatókönyvi hiba vagy ez így van jól spoiler?

Nos igen, van benne bőven kérdőjel, de mégis bejött. Biztos, újranézős.

hullaszto

Korrekt kis 90-es évek krimi hangulat, de sajnos semmi maradandó nincs a filmben. Sok párhuzamot véltem felfedezni a Hetedikkel, főleg a karakterekben, de sokkal laposabb kivitelben.

Mr_Catharsis91 

A hangulata megkapó, a detective-bromance úgy ahogy működik a két karakter között, de óhatatlanul is eszembe jutott, hogy ezeknek akár egy mini-series is dukálhatott volna, hogy mélyebbre menjenek. Nem tudott nem eszembe jutni a Tru. Det.
Leto jelöléseit annyira nem értem, bár tény hogy a weird karakter jól állt neki, de olyan nagyon kiemelkedőt szerintem nem nyújtott.
A csavar a film végén annyira nem vágott földre, mint vártam volna.


Hasonló filmek címkék alapján