Ópium – Egy elmebeteg nő naplója (2007) 41

Opium: Diary of a Madwoman
90' · magyar · dráma 18

A drogfüggő Dr. Brenner a legsötétebb elmegyógyintézetben dolgozik. Egy nap új beteget bíznak rá, a fiatal Gizellát, aki azt hiszi, hogy a Gonosz költözött belé. Orvos és beteg hamarosan tiltott szexuális kapcsolatba kerülnek. Brenner titokban azt tervezi, hogy az asszony testén keresztül… [tovább]

magyar

Szereposztás

Ulrich ThomsenDr. Benner
László ZsoltWinter professzor
Kirsti StuboeGizella
Börcsök EnikőHortenzia nővér
Bognár GyöngyvérGizella szobatársa
Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Kontra_Judit 

Régóta készültem megnézni ezt a filmet, már pár éve nekiültem, de annyira elborzasztott az elmegyógyintézet akkori állapota, hogy nem néztem tovább, ez a második nekifutásra sikerült.
Főszereplőnk, Gizella remekül játszotta el a bolond nő szerepét. Olyan átéléssel, le a kalappal előtte. Ő volt a szimpatikus az egész filmben.
A dokit mélységesen megvetettem. Hogyan is engedhetik meg, hogy egy ópiumfüggő orvos praktizáljon.

fayakezdet

Évek óta halogattam a megnézését, valamiért féltem tőle hogy túlságosan lehúzna, régen lehet így lett volna.. de most nem váltott ki különösebb érzéseket belőlem. Elég vontatottnak éreztem néha, pedig az alaptörténet elég jó. Lehet csak nem voltam ráhangolódva, de ettől függetlenül nem akarom senki kedvét elvenni a megnézésétől, mert azt nem lehet rá mondani hogy rossz film.

BakosJuci

Jó film. Még úgy is, hogy másodszori megnézésre bírtam csak végignézni, mert olyan szinten volt naturális néhány jelente.
Nyomasztó a képi világa, a története, pontosan áthozza Csáth életét.
És kövezzetek meg, de szerintem jobb a film, mint a könyv. Oké, a könyv egy orvosi tanulmány, de az nekem élvezhetetlen volt. A film is tömény, de befogadható.
A színészek pedig (főleg Kirsti Stuboe) zseniálisak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján