Nixon (1995) 21

1 díj · 9 jelölés

Ellentmondásos dráma az amerikai történelem egyik legvitatottabb személyiségéről. Richard M. Nixon (Anthony Hopkins) volt az egyetlen elnök, aki lemondott hivatali idejének lejárta előtt. Az egész rendszerre a korrupció árnyékát vető Watergate-botrány kapcsán a beismerő vallomással egyenértékű… [tovább]

angol

Szereposztás

Anthony HopkinsRichard M. Nixon
Joan AllenPat Nixon
Powers BootheAlexander Haig
Ed HarrisE. Howard Hunt
Bob HoskinsJ. Edgar Hoover
Paul SorvinoHenry Kissinger
Mary SteenburgenHannah Nixon
J. T. WalshJohn Ehrlichman
James WoodsH. R. Haldeman
E.G. MarshallJohn Mitchell

További szereplők

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Mérhetetlenül hosszú film, de szerintem nem unalmas még akkor sem ha vannak benne néha kellő történelmi háttértudás nélkül nehezen érhető részek. Nem tudom, hogy mi volt Oliver Stone elsődleges célja a filmmel, de gondolom közte volt Nixon személyiségének bemutatása, amit tökéletesen meg is valósított. Ha valaki esetleg nem is ért meg mindent a filmből, Nixonról, mint emberről tökéletes képet kap, ami szerintem megmarad annyira, hogy élete végéig nem felejti el.

Mr_Catharsis91 

Valahol a JFK-testvérfilmjének, folytatásának is mondhatnánk. Az a rengeteg inzert, az a mélyen szövevényes és szétterülő történet azzal a rengeteg karakterrel. Nixonból igazi fekete bárány, hullócsillag lett a film végére.
Az igazság az, hogy valahol a film megkövetel egy bizonyos szintű olvasottságot ás jártasságot a témában. Nem olyan felháborító és feszült, mint a JFK, ami valahol vérbeli politikai thriller. Stone itt sem kegyelmez, megcibálja azért Nixon-t rendesen. Érdekes is lett volna, ha abból a 8000 órányi anyagból nem 60, hanem mondjuk 1000 órányi kerül ki.

Ezután azért ajánlott megnézni a Az elnök emberei, Pentagon titkai meg Frost/Nixon filmeket is, kvázi kiegészítésnek, körítésnek.

Blissenobiarella 

Anthony Hopkins természetesen nagyon jó – mint mindig –, de ez a film a maga három órájával számomra nagyon unalmas volt. Elképzelhető, hogy történelmi ismereteim hiánya is okozta ezt (olykor nehezemre esett követni a történéseket) de ha már Oliver Stone-filmek, a JFK-t a kedvenceim között tartom számon. Egy kicsit az a benyomásom, hogy ezzel a filmmel annak a sikerét akarta meglovagolni.
Hiába a remek színészek, szerintem kétes eredménnyel sikerült csak.


Hasonló filmek címkék alapján