Mindenki megvan (2009) 101

Everybody's Fine
99' · amerikai · dráma 12

0 díj · 1 jelölés

Frank Goode egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Drew BarrymoreRosie
Robert De NiroFrank Goode
Kate BeckinsaleAmy
Sam RockwellRobert
Katherine MoennigJilly
Lucian MaiselJack
James FrainTom
Damian YoungJeff
Melissa LeoColleen
Katherine MoennigJilly

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

Theana

Megérdemelte volna azt a díjat. A filmben az utazás volt a kedvenc részem, ahogy mindegyik gyermekéért hosszú órákat utazott, hogy lássa őket. A gyerekeivel viszont nem tudtam azonosulni. Ha én visszagondolok, nem változtatnám meg a szüleimet, hogy engedékenyebbek legyenek, mert már így tűnik helyesnek. Ezért lett a viselkedésem, a személyiségem most olyan, amilyen. Így „nevelődtünk” meg, a szigor miatt vagy nem Nyilván, ehhez tartozik a beszélgetés is, hogy a gyermek tudja, a szülője nem azért dorgálja meg, mert nem szereti. Mindegy is, érdekes film volt, szerintem érdemes. A színészek meg remekelnek, nem tudom őket hova dicsérni.

Lulu23 

Jó színészek, fantáziadús karakterek, tehetséges rendezés és passzentos dinamika.
Az egész filmnek ad egy nagyon jó irányítást a vasúti utazások és a telefonvezetékek vonalvezetése, párhuzamba állítva a lelki utazással és a családi kommunikáció kisiklásával illetve hiányával. Mindezek mentén intelligensen kerül felépítésre a háttérben húzódó titkok és gyanúk szövevénye, a bemutatott család hibáinak bemutatása és a közelgő tragédia előkészítésre.
A filmélményt pedig tovább fűszerezi a szülői látásmód vizualizálása. De Niro már önmagában, a színészi játékával hozza nekünk a nyugdíjas apa lelki vívódását, aki érzi és látja az előle elhallgatott dolgokat, de próbál túllépni a saját korlátain, és a gyerekeiben, akiknek a felnőtté cseperedését a kemény munka miatt lekéste, egyszerre látja a gondtalan kisgyerekeket és a való élet problémáival, a társadalomnak és a saját apjuknak való megfelelési kényszer elvárásaival küzdő felnőtteket.
Mondanivalójában fontos és értékes alkotás. Olyan film, amire érdemes volt időt és energiát áldozni, mind az alkotóknak, mind nekem nézőként.

Zsu

Már régebben láttam, de nagyon mélyen érintett akkor. Igazi dráma a családi kapcsolatokról, az őszinteségről, a szeretetről. Az biztos, hogy nem egy könnyed kikapcsolódást nyújt. Számomra a pozitív üzenet sem tudta a nyomasztó hangulatot ellensúlyozni.

Kontra_Judit 

Örülök, hogy megnéztem! Gyönyörű film volt – igazi dráma – a családról és a szeretetről, sok-sok tanulsággal!
Remek szereplőgárda! Néhol torokszorító a történet, de összességében nagyon pozitív, szülőknek és gyerekeknek is kötelezővé tenném.
A végén a póznákat ábrázoló festmény, ahogy az apja nézte, fájdalom ült a szemében, de az arcán ott volt a büszkeség, ahogy a fiára gondolt.

Egy közmondás jutott eszembe a filmről: Ha nem tudom, nem fáj.

Arwen5

Vannak filmek, amik úgy megérintenek, hogy a sok sírástól beduzzad a szemed és görcsbe áll a gyomrod. No, ez pont ilyen. Az emberek félelmére épül: hogy egyedül maradunk. Szívszorító, keserédes, fájdalmas.

Dorka 

HBO GO, ez vígjáték? Komolyan? Jó kis sírós dráma… és mint utóbb kiderült, egy remake.
A tanulság klisé, de épp azért klisé, mert igaz: foglalkozzunk egymással többet, legyünk elfogadóak, ne kritizáljuk egymást túl sokat… visszanézve sokszor más az, ami fontos.

4 hozzászólás
lipotdorka 

Tanulságos, elgondolkodtató film. Régebben is láttam, akkor is mély nyomot hagyott bennem. A rendezés és a szereplőgárda is fantasztikus. Az egyik legjobb Beckinsale film.

viky0222

Igazán szívszorító történet, nem egyszer könnyeztem meg. Mindenképp érdemes megnézni, de hangulat kell hozzá. A szereplőgárda zseniális, a sztori pedig tanulságos. :)

Zea

Úgy ültem le elé mintha egy kedves, barátságos családi film elé ülnék le, egy könnyed esti filmnek gondoltam. Talán ezért is döbbentett meg annyira. Nagyon nagyon jó film!!!

menorikaღ

Kemény film! Igazi dráma az emberi kapcsolatokról és a családról. Nagyon elgondolkodtató, újraértékeli az ember az életét a film után.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Robert: Nem sűrűn találkozunk , és… és én meg se próbáltam. Sajnálom, tudod, csak…
Frank: Érthető, ideges vagy. Most szoktál le a cigiről.

Theana

prosti: Megmutassam a lábam?
Frank Goode: Én az enyémet?

Bogesxd 

Frank: Mi leszel, ha nagy leszel?
David: Festő leszek és saját képeim lesznek.
Frank: Nem festő leszel. A festő falakat fest, amit a kutyák lehugyoznak. Művész leszel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján