Mindenki megvan (2009) 107

Everybody's Fine
99' · amerikai · dráma 12

0 díj · 1 jelölés

Frank Goode egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Drew BarrymoreRosie
Robert De NiroFrank Goode
Kate BeckinsaleAmy
Sam RockwellRobert
Katherine MoennigJilly
Lucian MaiselJack
James FrainTom
Damian YoungJeff
Melissa LeoColleen
Katherine MoennigJilly

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Theana 

Megérdemelte volna azt a díjat. A filmben az utazás volt a kedvenc részem, ahogy mindegyik gyermekéért hosszú órákat utazott, hogy lássa őket. A gyerekeivel viszont nem tudtam azonosulni. Ha én visszagondolok, nem változtatnám meg a szüleimet, hogy engedékenyebbek legyenek, mert már így tűnik helyesnek. Ezért lett a viselkedésem, a személyiségem most olyan, amilyen. Így „nevelődtünk” meg, a szigor miatt vagy nem Nyilván, ehhez tartozik a beszélgetés is, hogy a gyermek tudja, a szülője nem azért dorgálja meg, mert nem szereti. Mindegy is, érdekes film volt, szerintem érdemes. A színészek meg remekelnek, nem tudom őket hova dicsérni.

Zsu 

Már régebben láttam, de nagyon mélyen érintett akkor. Igazi dráma a családi kapcsolatokról, az őszinteségről, a szeretetről. Az biztos, hogy nem egy könnyed kikapcsolódást nyújt. Számomra a pozitív üzenet sem tudta a nyomasztó hangulatot ellensúlyozni.

Valcsa

Régóta itt volt már bekészítve a film, és várt rám. Egészen mostanáig. Még valahol valaki ajánlotta, vagy jót hallottam róla, már nem tudom, miért szereztem be, és valamiért úgy rémlett, hogy egy családi vígjáték lesz – hát baromira nem az. Zsepi erősen ajánlott mellé. :(
Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog. Dráma a javából, megspékelve a családi összetartás fontosságával, szülő-gyerek kapcsolat sokféleségével: itt egészen pontosan azzal a verzióval, hogy mi történik, ha túl nagy fenntartásaink vannak a gyermekeinkkel szemben. spoiler Szülőknek kifejezetten javallott is megnézni.
Látszólag tele volt töltelék-jelenetekkel, de a végén minden értelmet nyer. Frank-nek meg csak gratulálni tudok, hogy ilyen szépen átlátott a gyerekein, engem mindegyik fordulat meglepett, ami a végén kiderült, ezek szerint nem vagyok ilyen jó megfigyelő. :)
Nagyon aranyos film – és annak külön örülök, hogy így az ünnepek idejére időzítettem. :)

Lulu23 

Jó színészek, fantáziadús karakterek, tehetséges rendezés és passzentos dinamika.
Az egész filmnek ad egy nagyon jó irányítást a vasúti utazások és a telefonvezetékek vonalvezetése, párhuzamba állítva a lelki utazással és a családi kommunikáció kisiklásával illetve hiányával. Mindezek mentén intelligensen kerül felépítésre a háttérben húzódó titkok és gyanúk szövevénye, a bemutatott család hibáinak bemutatása és a közelgő tragédia előkészítésre.
A filmélményt pedig tovább fűszerezi a szülői látásmód vizualizálása. De Niro már önmagában, a színészi játékával hozza nekünk a nyugdíjas apa lelki vívódását, aki érzi és látja az előle elhallgatott dolgokat, de próbál túllépni a saját korlátain, és a gyerekeiben, akiknek a felnőtté cseperedését a kemény munka miatt lekéste, egyszerre látja a gondtalan kisgyerekeket és a való élet problémáival, a társadalomnak és a saját apjuknak való megfelelési kényszer elvárásaival küzdő felnőtteket.
Mondanivalójában fontos és értékes alkotás. Olyan film, amire érdemes volt időt és energiát áldozni, mind az alkotóknak, mind nekem nézőként.

Kontra_Judit 

Örülök, hogy megnéztem! Gyönyörű film volt – igazi dráma – a családról és a szeretetről, sok-sok tanulsággal!
Remek szereplőgárda! Néhol torokszorító a történet, de összességében nagyon pozitív, szülőknek és gyerekeknek is kötelezővé tenném.
A végén a póznákat ábrázoló festmény, ahogy az apja nézte, fájdalom ült a szemében, de az arcán ott volt a büszkeség, ahogy a fiára gondolt.

Egy közmondás jutott eszembe a filmről: Ha nem tudom, nem fáj.

Arwen

Vannak filmek, amik úgy megérintenek, hogy a sok sírástól beduzzad a szemed és görcsbe áll a gyomrod. No, ez pont ilyen. Az emberek félelmére épül: hogy egyedül maradunk. Szívszorító, keserédes, fájdalmas.

Dorka 

HBO GO, ez vígjáték? Komolyan? Jó kis sírós dráma… és mint utóbb kiderült, egy remake.
A tanulság klisé, de épp azért klisé, mert igaz: foglalkozzunk egymással többet, legyünk elfogadóak, ne kritizáljuk egymást túl sokat… visszanézve sokszor más az, ami fontos.

4 hozzászólás
lipotdorka 

Tanulságos, elgondolkodtató film. Régebben is láttam, akkor is mély nyomot hagyott bennem. A rendezés és a szereplőgárda is fantasztikus. Az egyik legjobb Beckinsale film.

viky0222 

Igazán szívszorító történet, nem egyszer könnyeztem meg. Mindenképp érdemes megnézni, de hangulat kell hozzá. A szereplőgárda zseniális, a sztori pedig tanulságos. :)

menorikaღ

Kemény film! Igazi dráma az emberi kapcsolatokról és a családról. Nagyon elgondolkodtató, újraértékeli az ember az életét a film után.


Népszerű idézetek

Theana 

prosti: Megmutassam a lábam?
Frank Goode: Én az enyémet?

Bogesxd 

Robert: Nem sűrűn találkozunk , és… és én meg se próbáltam. Sajnálom, tudod, csak…
Frank: Érthető, ideges vagy. Most szoktál le a cigiről.

Bogesxd 

Frank: Mi leszel, ha nagy leszel?
David: Festő leszek és saját képeim lesznek.
Frank: Nem festő leszel. A festő falakat fest, amit a kutyák lehugyoznak. Művész leszel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján