Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony (Mickey egér - Karácsony 1.) (1999) 77

Mickey's Once Upon a Christmas
66' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, fantasy, szkeccsfilm

Mickey és Minnie valamint legjobb barátaik találkoznak, hogy felelevenítsék az elmúlt karácsonyok legszebb és legmeghatóbb pillanatait. Mickey és Minnie azt mesélik el, amikor mindketten lemondtak a számukra legfontosabb dologról. Goffy és Max arról mesélnek, amikor mindent a feje tetejére… [tovább]

Szereposztás

Wayne AllwineMickey egér (hang)
Russi TaylorMinnie egér (hang)
Tony AnselmoDonald kacsa (hang)
Tress MacNeilleDaisy kacsa (hang)
Alan YoungDagobert bácsi (hang)
Russi TaylorNiki / Viki / Tiki (hang)
Bill FarmerGoofy (hang)
Shaun FlemingMaxi (hang)
Bill FarmerPluto (hang)
Tress MacNeilleGertie néni (hang)

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szimplán bűbájos. Mind a három rövid, karácsonyi történet nagyon egyszerű, szerethető és szép üzenetű. Gyerekkoromban láttam párszor; konkrétan rongyosra néztem a VHS kazettát. Örülök, hogy felnőttként is pont annyira kellemesnek, meghatónak találom, mint anno. A kedvencem Goofy és Max meséje, de a másik kettő történetecske is ugyanolyan igényes. Boldog vagyok, hogy ismét felfedeztem, szerintem ezentúl minden évben újranézős lesz.

MrsCumberbatch 

Amíg jó volt a videó lejátszó, addig minden karácsonykor megnéztem. Nagyon szerettem. És most is nagyon tetszett. Olyan kis aranyosak.

Lilla99 

Nagyon cuki történetek. Szerintem Goofy és Max története tetszett nekem a legjobban, de mind nagyon tanulságos volt. Kár, hogy nem láttam hamarabb. De innentől kezdve biztosan kötelező karácsonyi mese lesz.

ercypici

Nem emlékszem mikor láthattam ezt a mesét elöszőr. De imádom. Felnőtt fejjel is minden karácsonykor elő veszem. Sajnos szerintem a következő részei annyira nem lettek jók, de ez imádni való.
Kívülről tudom az összes szöveget. Még Donaldét is :D:D:D
Három különálló kedves történet. Nekem Goofys a kedvencem. De már a bevezető szöveg is nagyon kedves és megható. De több ilyen momentum is van, amit azóta is idézek karácsonyi lapokra,vagy köszöntőbe:)
És az énekek és zenék nagyon fülbemászóak.

Kemiviki 

Nagyon szép és tanulságos történeteket tartalmazó kis gyűjtemény volt ez. Mikey és Minnie története tetszett a legjobban.
Viszont ezzel a hitessük el a gyerekkel hogy létezik a Mikulás dologgal nem vagyok kibékülve. Persze mindenki abban hisz amiben szeretne, de mikor a gyereket átvágjuk és zsaroljuk egy nem létező dologgal az nekem mehh. Ezért én Goofy és Maxi történetét nem szerettem meg annyira.
Az a bizonyos mese, amiben a kacsák karácsonyi vacsora gyanánt sült pulykát esznek :D

GentleRain 

Hogy lehet, hogy én ezt még nem láttam? Nagyon aranyos, igazi, szívmelengető kis történetek vannak benne a klasszikus Disney karakterekkel. Nekem mindhárom történet egyformán tetszett, nem tudok választani közülük. Mindegyik tanulságos, kedves és persze mind happy enddel végződik. A szinkron is nagyon jó lett, a rajzolás pedig szintén klasszikus. A CG nem állna jól neki.

viky0222 

Aranyos karácsonyi történetek, tanulságosak, viccesek és olykor szívfájdítóak is. Az első és az utlsó tetszett leginkább, az első megmutatja a gyerekeknek, hogy a különleges alkalmak esetében, nem jó, ha mindig újra és újra megtörténnek, hanem csak ritkán, mert különben elveszik a varázsa. :)

Scarlet_Rose

(♥_♥)
Nagyon aranyos történetek :"))
Hmm rég volt már, hogy làttam a szereplőket (O_O)

TribeBubu 

A mondanivaló nagyon szép és jók a sztorik, de sajnos a grafikai stílus nekem nem jött be. Nekem a kézzel rajzolt Mickey egér, Donald kacsa és Goofy nyújt csak jó hangulatot.

happybeboop 

Ez egy klasszikus Mickey egér mese. Bár a 4 karácsony jobban tetszett, de ez is aranyos.


Folytatása

Összehasonlítás

Mickey egér - Karácsony


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján