Mickey egér – Volt kétszer egy karácsony (Mickey egér - Karácsony 2.) (2004) 39

Mickey's Twice Upon a Christmas
68' · amerikai · animációs, vígjáték, fantasy, szkeccsfilm

Mickey és Minnie valamint legjobb barátaik találkoznak, hogy felelevenítsék az elmúlt karácsonyok legszebb és legmeghatóbb pillanatait. Mickey és Minnie azt mesélik el, amikor mindketten lemondtak a számukra legfontosabb dologról. Goffy és Max arról mesélnek, amikor mindent a feje tetejére… [tovább]

Szereposztás

Wayne AllwineMickey egér (hang)
Tony AnselmoDonald kacsa (hang)
Bill FarmerGoofy / Pluto (hang)
Tress MacNeilleDaisy (hang)
Jason MarsdenMax (hang)
Russi TaylorMinnie (hang)
Alan YoungDagobert bácsi (hang)
Kellie MartinMona (hang)
Chuck McCannMikulás (hang)
Jeff BennettÁgas / Fegyenc Bob (hang)

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nagyon szeretem az első részt, de a folytatás tömény kudarc és csalódás. Az animációt erőteljesen felturbózták, ami önmagában nem lenne baj (bár szerintem ezekhez a klasszikus figurákhoz nem passzol a modern forma), viszont kegyetlenül ocsmány lett az eredmény. Semmi nem maradt a régi ismerősök bájából és aranyosságából. Viszont a legjobban az zavart, hogy amíg az első rész három rövid története egyszerű, időtlen és tanulságos, addig az új sztorik szimplán semmilyenek. Rövidek, kidolgozatlanok és értelmetlenek; van egy halom rosszindulatú és/vagy helytelenül viselkedő karakter, akik aztán puff, jók lesznek, mert csak. Nincs felvezetés, nincs igazi megbánás, magyarán abszolút nem éri el a célját. És még valami, ha egy adott univerzumban, eldöntik, miként nevezzenek egy karaktert, akkor utána maradjanak már annál. Az első részben volt egy kiskamasz Maxunk (ejts: Max), most pedig egy érettebb Maxunk (ejtsd: Mex). Oké, hogy a második helyesebb, ha az eredetit nézzük, de könyörgöm, legyünk már következetesek.
Lényeg, a lényeg, aki szerette a Mickey egér – Volt egyszer egy karácsony történetet, ami tényleg csodálatos, az semmiképpen ne nézze meg a folytatást, mert iszonyatos. Két csillagot tudok felajánlani Bereczki Zoli énekhangjáért, a másik kettő pedig Pogány Judit tündéri kiskacsa alakítása.

Lilla99 

Jajj nagyon jó volt látni az összes Disney karaktert egyszerre egy mesében. Legalábbis azokat, akik már eddig megvoltak. Most kedvem lett, hogy újra végig nézzem a létező összes Disney alkotást. Nagyon tetszettek a kis történetek, hogy felvidítsák Donaldot. A kedvencem a Diótörő volt és a karácsonyi favágós történet. Minnie és Mickey végig hihetetlenül aranyosak voltak. És bár a végén a spoiler mégis úgy néztem végig mintha nem tudnám miről van szó. Ez is megy a „minden évben megnézni” listára (lassan már nem lesz hely)

Kemiviki 

Atya ég ez az animáció valami bűn ronda. Nem tudja egyszerűen bevenni a gyomrom ezt a fajta animációt, ronda és kész.
Sajnos az első rész nyomába se érnek a történetek. Rövidek, nincsenek rendesen kidolgozva a bonyodalom egy csettintésre megoldódik.
Biztosan nem veszem újra elő többet.
Ui: Ha jól hallottam Bereczki Zoli is énekel benne egy dalt. Ha valakit érdekel akkor az Goofy és Max történetében találja.

BiRo

Hát nem lett olyan classic, mint az első rész az fix. De nem is emlékeztem rá, hogy ezt már láttam. Ahogy elkezdtem nézni beugrott minden :D

Beriniki

Kóros karácsony illetve Disney mániában szenvedek, így nem hiányozhatott a repertoáromból… Kedves kis karácsonyi mese ez, a kedvenc részem nekem Donald és unokaöccseinek története. Kis koromban én is mindig azt kívántam, bárcsak minden nap karácsony lenne…. Valószínűleg egy ideig élvezném, de aztán elveszne a varázsa….pedig pont az a lényeg!

1 hozzászólás
viky0222 

Már a Volt egyszer egy karácsony is nagyon tetszett, így muszáj volt megnézni ezt is. Örültem, hogy több rövidebb történetet kapunk, mint az előzőzben, imádom, szívmelengető, tanulságos, kár, hogy gyerekként sosem láttam. Ami viszont kicsit rontott rajta, hogy már animálva van, és nem rajzolva. Ettől függetlenül, biztos megnézem majd máskor is. :)


Folytatása

Összehasonlítás

Mickey egér - Karácsony


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján