Menekülés Los Angelesből (Menekülés 2.) (1996) 31

Escape from L.A.
101' · amerikai · akció, sci-fi 16

2013. Los Angeles egy földrengés nyomán levált a szárazföldről. Az Elnök erre a szigetre deportálja azokat, akik nem férnek bele a nemdohányzó, vegetáriánus, egy vallást ismerő Szép Új Világba. Ám az Elnök lánya, Utopia, mintha nem értene egyet apja elképzeléseivel. Ellopja azt a berendezést,… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Kurt RussellSnake Plissken
Steve BuscemiEddie
Cliff RobertsonAmerika Elnöke
Stacy KeachMalloy
George CorrafaceCuervo Jones
Peter FondaPipeline
Bruce CampbellŐrült sebész orvos
Valeria GolinoTaslima
Pam GrierHershe
A.J. LangerUtopia

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Carmilla 

Akciófilmként nézve igen, nyilvánvalóan gagyi, de mint társadalmi szatíra, szerintem rendkívül szórakoztató! Már az elején, mikor ismertetik a körülményeket, hogy módosítják az alkotmányt, és a miniszterelnök örökös (lejárat nélküli) mandátumot szerez, és egyik első intézkedése az, hogy az államigazgatás központját áthelyezteti a szülővárosába, keserű kacajra ingerelt… És hogy a szabadság földje inkább hasonlít egy illiberális államra, khmm… spoiler Nagyon szépen görbe tükör elé kerültek a bűnös város, L. A. és ezzel együtt az amerikai életstílus jellegzetes védjegyei, a plasztikai műtétekből sportot űző figurák, a veszélyes sportok (szökőár-szörf) szerelmesei, az életre-halálra tétben játszott kosárlabda stb. Meg a másik véglet, a keresztény konzervatív álomvilág, ahol csak a házasságon belüli nemi élet a megengedett, a dohányzás és a húsevés pedig súlyos deviancia. Amerika már csak egy két részre osztott pokol: a gettósított Los Angeles, és az elnök teljhatalma alatt tengődő birkanép világa. De mi a kiút akkor?… – Nos, Snake megoldja a gordiuszi csomót!

Csike

Jó párszor láttam már ezt a filmet, de az utóbbi pár évben teljesen elfelejtettem.
Ez egy nagyon jó kis, film, a korát megelőző dolgokkal,de ugyanakkor az infantilis hülyeség világi csodáival.
Pro:
– Snake Plissken, talán az utolsó Real-Time-Badass karakter. Ő volt talán az utolsó 80-as éveket idéző kemény legény. De attól még, egy szórakoztató karakter.
– Látványvilág, szerintem akkoriban ez a film nagyot szólhatott a technológiai megoldások miatt ( ezek ma már néhol viccesen hatnak)
– Random szörfös csávó, nagyon klassz.
– És igazából a sztori elég jól összerakott, az alapszituációtól eltekintve.
– jó kis soundtrack
– És a befejezése
– Steve Buscemi
Kontra:
– Az alapszituáció nettó hülyeség, de hát ez van, ezt kell szeretni.
– A színészi teljesítmények, nem igazán kiemelkedőek
– Noha az előbb dicsértem az effektek korát megelőző jellegét, annak ellenére, fájdalmas látni az elején a tengeralattjárót
– Az elnök lánya és az összes jelenete
– És a „főellenség”

Összesséségében ez egy szerethető, macho film. A stílusra jellemző ostobaságokkal, de ugyanakkor jó befejezéssel, és kellemesen megalkotott világgal.

Odin94

Kb. 15 éve láttam először az első részével (Menekülés New Yorkból) együtt. Snake Plissken alakja kultikus az akciófilmek terén, valamint a számítógépes berkekben. Kurt Russel remek választás volt rá, alkatilag és egyáltalán. Vannak benne badass poénok, akció és ötletes futurisztikus megoldások. Mai szemmel a filmtechnika olyan ódivatúnak tűnhet, de akkor nagy újdonság volt. Szerintem napjainkban is nézhető, élvezhető film, érdekesen utópisztikus látásmóddal. Lehet ez az epizód jobban sikerült a Menekülés New Yorkban-nál.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján