Menekülés Los Angelesből (1996) 24

Escape from L.A.
101' · amerikai · akció, sci-fi 16

2013. Los Angeles egy földrengés nyomán levált a szárazföldről. Az Elnök erre a szigetre deportálja azokat, akik nem férnek bele a nemdohányzó, vegetáriánus, egy vallást ismerő Szép Új Világba. Ám az Elnök lánya, Utopia, mintha nem értene egyet apja elképzeléseivel. Ellopja azt a berendezést,… [tovább]

Szereposztás

Kurt RussellSnake Plissken
Steve BuscemiEddie
Cliff RobertsonAmerika Elnöke
Stacy KeachMalloy
George CorrafaceCuervo Jones
Peter FondaPipeline
Bruce CampbellŐrült sebész orvos
Valeria GolinoTaslima
Pam GrierHershe
A.J. LangerUtopia
Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Csike

Jó párszor láttam már ezt a filmet, de az utóbbi pár évben teljesen elfelejtettem.
Ez egy nagyon jó kis, film, a korát megelőző dolgokkal,de ugyanakkor az infantilis hülyeség világi csodáival.
Pro:
– Snake Plissken, talán az utolsó Real-Time-Badass karakter. Ő volt talán az utolsó 80-as éveket idéző kemény legény. De attól még, egy szórakoztató karakter.
– Látványvilág, szerintem akkoriban ez a film nagyot szólhatott a technológiai megoldások miatt ( ezek ma már néhol viccesen hatnak)
– Random szörfös csávó, nagyon klassz.
– És igazából a sztori elég jól összerakott, az alapszituációtól eltekintve.
– jó kis soundtrack
– És a befejezése
– Steve Buscemi
Kontra:
– Az alapszituáció nettó hülyeség, de hát ez van, ezt kell szeretni.
– A színészi teljesítmények, nem igazán kiemelkedőek
– Noha az előbb dicsértem az effektek korát megelőző jellegét, annak ellenére, fájdalmas látni az elején a tengeralattjárót
– Az elnök lánya és az összes jelenete
– És a „főellenség”

Összesséségében ez egy szerethető, macho film. A stílusra jellemző ostobaságokkal, de ugyanakkor jó befejezéssel, és kellemesen megalkotott világgal.

Carmilla 

Akciófilmként nézve igen, nyilvánvalóan gagyi, de mint társadalmi szatíra, szerintem rendkívül szórakoztató! Már az elején, mikor ismertetik a körülményeket, hogy módosítják az alkotmányt, és a miniszterelnök örökös (lejárat nélküli) mandátumot szerez, és egyik első intézkedése az, hogy az államigazgatás központját áthelyezteti a szülővárosába, keserű kacajra ingerelt… És hogy a szabadság földje inkább hasonlít egy illiberális államra, khmm… spoiler Nagyon szépen görbe tükör elé kerültek a bűnös város, L. A. és ezzel együtt az amerikai életstílus jellegzetes védjegyei, a plasztikai műtétekből sportot űző figurák, a veszélyes sportok (szökőár-szörf) szerelmesei, az életre-halálra tétben játszott kosárlabda stb. Meg a másik véglet, a keresztény konzervatív álomvilág, ahol csak a házasságon belüli nemi élet a megengedett, a dohányzás és a húsevés pedig súlyos deviancia. Amerika már csak egy két részre osztott pokol: a gettósított Los Angeles, és az elnök teljhatalma alatt tengődő birkanép világa. De mi a kiút akkor?… – Nos, Snake megoldja a gordiuszi csomót!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján