Kedvencelte 5

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Szerintem nagyon jó film lett. Az animáció eléggé valósághű. Benedict csodás Sheere Khan volt. Egy-két résznél totál megremegtem, beleborzongtam. Cate dallamos beszéde pedig nagyon élvezetessé tette a filmet.

De ami a nézőket illeti… Jézusom…
Előre el lett mondva, 88 helyen le volt írva hogy ez a film egy REALISZTIKUS változat. Minek nézi meg az, aki tudja hogy úgy se fog neki tetszeni? Sose értettem, hogy mire jó az, hogy valaki csak azért néz meg vagy nem egy filmet, hogy utána dobálja rá az 1-3 csillagot. Azt persze megértem, hogy ha valaki nagyon-nagyon várta a filmet és hatalmasat kellett csalódnia (mindenki járt már így, én se egyszer). Vagy az is egy dolog, hogy valaki miatt nézi meg és nem tetszett, végig kellett szenvednie…

De az szerintem gáz, amikor valaki tudja, hogy ez nem egy mese, hanem egy realisztikus film és esetleg lerombolja az illúzióit, amit a mese felállított benne… De csak azért is megnézi, hogy utána nyilvánosan szenvedhessen… Ha valaki ennyire mazochista, hogy megnézi, csak mert szenvedni akar, akkor utána ne a filmet minősítse már le, hanem inkább magát. Sőt, az ilyennek inkább felcsillagoznia kéne, nem? Hiszen a film elérte, amit akart. Szenvedett tőle.. Komolyan már nem is bánom, hogy nem adták le a moziba… Legalább kevesebb idiótát vonzott be…
Kicsit kibuktam bocsi, de akinek nem inge ne vegye magára, akinek meg inge, gondolkozzon el rajta, hogy normális felfogás-e…

UPDATE: Egyébként, szerintem jogtalan volt a hiszti a film körül. Igenis megérdemelte volna azt a mozit! Tettek volna rá 16 vagy 18-as karikát, vagy hangsúlyozták volna jobban, hogy realisztikus és akkor máris kivédve, hogy kisgyerekekben rombolja le az illúziót.

rhysciar

Nekem ez jobban tetszet, mint az előző feldolgozása. Cumberbatch zseniális Sheer Khan volt, nagyon passzolt hozzá ez a szerep, de most igazából itt mindenkit felsorolhatnék, mert nagyon eltalálták a szereposztást. A kis Mauglit játszó Rohan Chandet még nem láttam eddig, viszont végig HP 1-2-es Daniel Radcliffe érzést keltett bennem, és ez annyira jól esett, hogy már ezért megérte megnézni ezt a filmet. Egyszerre volt véres és aranyos, telitalálat lett ennek a vegyítése, és még simán elnéztem volna tovább.
Ja és ezek után talán el kéne olvasnom végre a könyvet is, jó lenne látni, milyen az eredeti.

2 hozzászólás
kiruu

Hát, ez érdekes volt. Nem mese, és nem gyerekeknek való, ez biztos. Nem feltétlenül rossz, viszont szerintem gyenge, sok szempontból. Nem zavar az új feldolgozás/nézőpont, de kidolgozatlan. Az animáció borzalmas, de tényleg, rettentő csúnyák szegény állatok. A szinkron viszont jó, egyedül Ká és Balu hangja nem tetszett, Sir Káné zseniális. A történet nekem kicsit kusza volt, nem folytonos, és rengeteg kérdés maradt bennem. Én maradok a mesénél.

Biann

A kisfiú nagyon jó Maugli volt, az animáció már kevésbé tetszett, kicsit komikusra sikerültek a szereplők mimikái.

Lili_Gombor

Olyan szinten taszító az animáció, hogy számomra nézhetetlen volt, le is állítottam úgy 10 perc után. A szereplőkből süt a gyűlölet. Jobb lett volna, ha ez a film soha nem készül el.

Syssy922

Jó, nem tökéletes a film, de azért szerintem 70%-nál többet érdemel.
Bár az animáció nem lett jó, sőt konkrétan néhány esetben borzalmasan rossz (Balu), viszont ettől eltekintve szerintem jó film.

Gizmoo0707 

Ilyen csúnya animációtár nagyon rég nem láttam. Teljesen élvezhetetlenné tette az egészet.

bornerbianca

A mese annak idején nem volt éppen a szívem csücske, de ez a realisztikusabb feldolgozása kimondottan tetszett. Nem bánom, hogy ez kivételesen nem volt egy tipikus, éneklős Disney feldolgozás. A korhatárt viszont én lehet kicsit feljebb raknám, egy 12 éves gyereknek lehet kicsit erős lenne ez a fajta véres, realisztikus Dzsungel könyve a mese után.
Brutál látványos film, csak éppen az elején az animált állatok nagyon szemet szúrtak, de egy idő után túl teszi rajta magát az ember. Értem én, hogy ezzel is hangsúlyozni akarták, hogy ez nem egy mese, nem a cukiságról szól, de párommal fogtuk a fejünket, hogy ilyen csúnya jószágokat sem mostanság láttunk.
A színészek és szinkronszínészek előtt viszont le a kalappal.


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Bagheera: Hunting is sacred, little brother. It is our right. But we never do it for sport.

Christinewinchester 

Bagheera: Wait. Wait. We look them in the eye, so that the soul doesnt't depart alone.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján