Mary és Max (2009) 92

Mary and Max
92' · ausztrál · animációs, dráma, vígjáték 12 !

Adam Elliot, az Oscar-díjas Harvie Krumpet rendezőjének új egész estés filmje, a Mary és Max. A történet egy valószínűtlen barátságról szól: a pangó, ausztrál kertvárosi közegben élő Mary találomra levelet ír egy New York-i ismeretlennek, a magányos, enyhén autista brooklyni nyugdíjas Max… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Toni ColletteMary Daisy Dinkle (hang)
Philip Seymour HoffmanMax Jerry Horovitz (hang)
Barry Humphriesnarrátor
Eric BanaDamien (hang)
Bethany Whitmorefiatal Mary (hang)
Renée GeyerVera (hang)
Mary és Max (2009)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Melodrama Pictures

Kedvencelte 34

Várólistára tette 114


Kiemelt értékelések

Nia1985

Humoros, de mellette végtelenül elszomorító, mégis végignézi az ember, mert nem tehet mást. Szembesít azzal, hogy mennyire nem figyelünk oda egymásra. Érzelmi bomba másfél órában. Fontos film, nézzétek meg, kérlek titeket!

Mr_Catharsis91 

Hát nem is tudom hol kezdjem. Idejét sem tudom, mikor kapott el animációs film ennyire. Ahogyan haladt előre a történet, úgy vártad és vártad, hogy….ez is klasszikusan olyan film volt, ami napokig keringeni fog bennem.
Olyan sok rétege van és olyan sok dolgot mutat be a maga egyszerű nyelvén, hogy az egyszerűen zseniális. Az üzenete szép és fontos.
Ah…ezt látni kell.

Dániel_H 

Megható, abszurd és mégis életszagú.

McMurry

Eredetileg vígjáték címkével kerestem filmet, de aztán erre esett a választás. És nem is bántam meg, sőt. Ezzel a kombinációval, hogy dráma-vígjáték, és stop motion, meg hozzá maga a történet, nagyon hatásos volt. A szereplők, a környezetük, a világ kidolgozottsága részletes, eredeti. Az abszurd humor mellett pedig megvan a súly is. Sok mindennel tudtam azonosulni.

GentleRain 

Pár éve láttam, és hát nem egy könnyen emészthető film. Rengeteg tanulság van benne, mély mondanivalóval rendelkezik és mindenkinek csak ajánlani tudom. Kötelező film!


Népszerű idézetek

ChöppMoly

Max: Nem mi választjuk a hibáinkat. Ezek a részeink és együtt kell velük élnünk. Viszont a barátainkat megválaszthatjuk. És én örülök, hogy téged választottalak.

molly_

New York nagyon nyüzsgő és hangos hely. Szívesebben élnék valami csendesebb helyen. Például a Holdon.

ChöppMoly

Max: Azért bocsátottam meg neked, mert nem vagy tökéletes. Tökéletlen vagy, akárcsak én.

ChöppMoly

Medvecukor és régi könyv szaga volt, gondolta, miközben könnyek potyogtak a szeméből a pocsolyaszínűekből.

Gabi 

Max: PPPS. Tudtad, hogy a teknősök a fenekükön át is tudnak lélegezni?

Gabi 

Az emberek végtelenül logikátlanok. Miért dobnak ki ételt, amikor Indiában gyerekek halnak éhen? Miért irtják ki az esőerdőket, ha szükségük van az oxigénre? És miért vannak buszmenetrendek, ha a buszok sosem pontosak?

Gabi 

Egyetértett kedvenc fizikusával abban, hogy csak két dolog végtelen: az univerzum és az emberi hülyeség.


Hasonló filmek címkék alapján