Mártírok (2008) 100

Martyrs
99' · francia, kanadai · dráma, horror 18 !

Egy több sebből vérző, kegyetlenül meggyötört lányt találnak a rendőrök. Lucie-nak hívják és közel egy éve tűnt el. Nem hajlandó elárulni, hogy ki tartotta fogva, és hogy sikerült megszöknie. A rendőrség később megtalálja azt az elhagyatott vágóhidat, ahol a lány több sorstársával raboskodott,… [tovább]

Szereposztás

Morjana AlaouiAnna
Mylène JampanoïLucie
Catherine BéginMademoiselle
Xavier DolanAntoine

Kedvencelte 19

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Akinek nem elég erős a gyomra, és a lelki ereje, annak ez a film cseppet sem ajánlott. Vannak benne kegyetlen, kemény, durva, beteges részek, és egy csomó vérengzős része. Már nem most láttam ezt a filmet, és amikor először láttam nem igazán mertem odanézni az egyik olyan durva résznél, spoiler de már nem félek tőle, csak undorító. A sztori nem rossz csak undorító, néhol gyomorforgató, de azért nekem tetszett. A szereplők sem rosszak, bár nem lettek kedvencek.

2 hozzászólás
_Norbi 

Nem tudtam milyen film elé ülök le. Mély nyomot hagyott bennem. Nagyon bírom a horror bármilyen műfaját, de ez valamiért mélyen érintett. Nem hagyott bennem kellemes élményt, de azt biztos, hogy nagyon tetszett.

1 hozzászólás
pocokláma

egy jó kis exisztenciális krízis így estére sosem árt :(

Cuki film volt amúgy de többet gondolkodtam azon, hogy mennyire voltak öncélúan túltolva a torture porn jelenetek mint, hogy mit is kellett volna nekem kihámoznom a sztori végére ami gondolom nem valami jó :( btw végül arra jutottam, hogy a film előre haladtával egyre erősebben éreztem azt, hogy már nem nagyon látom a lényegét a nyúzásnak/kínzásnak/ütésnek/rúgásnak és egyéb fini dolgoknak.
Tetszett, hogy nem húzták el nagyon a spoiler mert szerintem aki otthonosabban mozog az ilyen fajta horror/pszicho thriller filmek világában már az elején levágta, hogy mi is történik (én nagyon féltem, hogy az egész film erre lesz kihegyezve).
Az biztos, hogy felkavaró film de azt hiszem nekem már tényleg sok helyen kicsit öncélú és hatásvadász volt pedig ha van olyan ember aki legtöbbször oda van a hatásvadászatért az szerintem én vagyok de itt valahogy ez most csak idegesített. Lehet hülyeség de nekem ez a testcsonkítós, kínzós műfaj mindig túl „biztonságosnak” tűnik mint a jump scare pl. Mármint persze, hogy felkavar ha valaki straight up az arcomban vágja fel az ereit és persze, hogy megijedek ha hirtelen dobhártyát szaggató decibellel ugrik ki valami csúf undormány az ágy alól. Szóval nekem ez kicsit olyan lusta dolog egy rendezőtől. Persze nem arról van szó, hogy van egy két jump scare vagy véresebb jelenet mert azt is lehet „ízléssel” (lol) csinálni de amikor egy film fele csak ezekre van kihegyezve akkor én pl nagyon ellenséges tudok lenni egy filmmel szemben akkor is ha jó az alap ötlete.
Azért adtam neki még relatíve így is sok csillagot mert az alapötletért nagyon oda vagyok és az eleje például a filmnek nagyon tetszett, és az is nagyon értékelendő számomra, hogy spoiler Meg mindent összegezve egy elgondolkodtató film volt az biztos.

UViki 

Mit esznek ezen annyira? Oké, undorító és azt is aláírom, hogy nyomasztó. De könyörgöm, ez maga az instant baromság.
Egy unalmas, idióta agymenés, aminek az ég világon semmi értelme nincsen.

Kino

Valóban kicsit gondolkodóba ejtett a film, hiszen miután és mialatt párszor furcsán időzített csavarokkal elkaszálja a saját kezdetleges plotját, olyan öncélú módon használja az erőszakot, hogy az embernek az az érzése itt már csak azért történik minden, hogy még néhány ember kínok közt meghallhasson a következő jelenetben. Aztán a második felében lassan nyomatékosítani próbálják az „üzenetet”… szóval gondolkodóba estem, mert az antagonistákról és a meggyőződéseikről eszembe jutott, hogy olvastam hányan magasztalják ezt a torture pornt olyan szövegekkel, hogy megújítja a zsánert, vagy hogy mély üzenete van a szexizmusról és a nők traumáiról. Nem tudom, aki végignézte ezt az összes véres részével és úgy gondolja, hogy bravó, mert akár a legcsekélyebb mértékben is erőszak-ellenes vagy társadalomjobbító szándéka van, az lehet, hogy olyan dolgokat lát amik nincsenek ott. Mert hát valahogyan meg kell magyarázni, hogy miért tetszik az ilyen, ahogy a Szerb Filmnél is oda kellett böffentenie a készítőknek, hogy politikai célzata van a filmnek, pedig a megbotránkoztatáson kívül kevés célja akad. Hát ez is ilyesmi.

1 hozzászólás
eve58 

Régóta készültem megnézni – bár már nem az én műfajom a horror, de ezt annyira ikonikusnak tartják: egyszerűen kiváncsivá tett…és mivel ma ilyen szép verőfényes napunk van, a nap ezerrel süt be a szobámba – épp alkalmasnak tűnt az idő mert bevallom este, sötétben tökegyedül már tuti nem nézek ilyeneket – "öreg vagyok én már ehhez!"
Először, az elején azt gondoltam, ez egy baromság…meg hogy megint egy elborult agyú vérengzős vacak – majdnem abba is hagytam.
Aztán mégis továbbhajtott a kíváncsiság, mi lesz ebből – lesz-e valami legalább félig elfogadható magyarázat a dolgokra…és lett!
Borzasztó, minden ízem tiltakozik ellene, de „logikus magyarázat”…
spoiler
Nem lett a kedvencem, biztos, hogy nem fogom többször megnézni, de a csillagaimat a frappáns befejezéssel azért kivívta!

csokidani 

Aki szereti a francia újhullám horrorját annak tetszeni fog. Nagyon naturális. Számomra ez a film nem szólt semmiről. Csak egy öncélú megbotránkoztatásról, a néző undorának kiváltásáról, és mindezt nagyon semmilyen módon. Ez az a film amit valaki vagy imádni fog vagy nagyon utálni. Én az utóbbit választom.
Ráadásul nagyon gyáva volt a rendező, mert a végén nem mert választ adni, nem mert döntést hozni és inkább átugrotta/kihagyta azt a dolgot, amire az egész filmet kihegyezte. Idegesítő.

Brienne_Lannister

Hát….nem is tudom milyen érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban.Voltak dolgok amiknek nem találtam értelmét de igazából nem rendített meg a film spoiler


Hasonló filmek címkék alapján