Maigret csapdát állít (Maigret 1.) (2016) 44

Maigret Sets a Trap
87' · angol · dráma, krimi 12

A Montmartre-on egymást követik a gyilkosságok. A sajtó szerint Magreit főfelügyelő (Rowan Atkinson) nem képes megoldani az ügyet, és az ötödik áldozat után a belügyminiszter magához hívatja. Maigret egyetlen megoldást lát, és csalit állít fel a gyilkosnak. Tizenkét barna hajú, fiatal rendőrnőt… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Rowan AtkinsonJules Maigret felügyelő
Lucy CohuMadame Maigret
Shaun DingwallJanvier felügyelő
Leo StaarLaPoint felügyelő
Aidan McArdleComeliau bíró
Rea ZsófiaNicole Lecoin
Alexander CampbellDennis Lecoin
Beth CookeGeorgette Lecoin
Colin MaceLognon felügyelő
Hugh SimonDr. Paul

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Theana 

Rowan Atkinson. Ha ezt a nevet hallom, azonnal a Mr. Bean vagy a Johnny English szerepe jut eszembe. Mindig alakította a szerencsétlen, de okos (vagy nem) karaktereket, amivel már annak idején belopta magát az ember szívébe. És most egy komoly szerep. Azonnal felfigyeltem rá, és érdemes is volt.
Az egész ügy annyira abnormális spoiler, de nagyon jó lett. (Azért volt néhány nem akkori tárgy a filmben, mint pl. a csillár) Teljesen elhitette velem, hogy Atkinson egy nyomozó, és van egy gyilkos… szóval engem teljesen „berántott". Rowan Atkinson remekül alakít.
És örült a fejem az Andrássy útnak is, meg a várnak. Párizs és Budapest utcái igazán hangulatossá tették a filmet.

Sister

Rowan Atkinson igen meggyőző Maigret felügyelőként, úgyhogy mindenképp esélyt kap, hogy továbbra is bizonyíthasson! Élveztem a történet miliőjét, a párizsi hangulatot, a szép kosztümöket, és az ízes, brit akcentust. 5 perc után inkább váltottunk az eredetire, a szinkron ezúttal nem volt annyira nyerő. Kíváncsian várom a következő részt! :)

nekedcsakRia

Ria: Eleinte nagyon féltem tőle, hogy nem tudom majd kellő komolysággal kezelni ezt a filmet, és megfelelően befogadni a Bean-érzés miatt, azonban ebből szerencsére semmi nem teljesült. Nekem személy szerint tetszettek a budapesti helyszínek, és nem tartom őket hibának vagy negatívumnak. Mivel nem azért ülök le filmet nézni, hogy a hibákat keresgéljem benne, így nem nagyon tűnt fel semmi orbitális baki. Nem olvastam a könyvet, amiből a film készült, így nincs mihez hasonlítanom. De nekem ez nagyon tetszett. Krimi, de nem az a vértől csöpögős, minden sarkon hullát találós, hanem inkább a lassabb, pszichológiai vonal. Kíváncsian várom a folytatást…

Frankie: –

Pikachu 

Tetszett. Nekem mindig furcsa „Mr. Bean”, amikor sokat beszél és ilyen komoly, sajnos nekem beleragadt ebbe a nevettető skatulyába, pedig Rowan Atkinson igen jól játszott a filmben. Bár azt hittem, ennél nagyobb nyomozás lesz benne spoiler A könyvet nem olvastam, de kíváncsi vagyok a folytatásra.

Kogoro 

Alig pár órája fejeztem be a könyvet, szóval most különösen kritikus szemmel nézem a filmet. Vannak változtatások az alapműhöz képest, de ezek nem zavaróak. Ráadásul sok párbeszéd szinte szó szerint megegyezik a könyvbéli párbeszédekkel (talán csak a fordítás miatt hangzanak néha máshogy).

A casting is jól sikerült, Fiona Shaw a lehető legjobb választás volt Madame Moncin szerepére. Atkinson tökéletesen játssza el Maigret-t (az egyetlen hiba az, hogy testesebbnek képzeltem el a főfelügyelőt, de üsse kavics).

Csak így tovább, még több részt kérünk!

Kriszta

Meglehetősen furcsa volt Mr. Bean-t ilyen szerepben látni, de azért hozzá lehetett szokni a film alatt és szerintem jól is hozta a figurát. Talán ez egy jó lehetőség neki, hogy végre kitörjön ebből az idióta skatulyából.
Az az igazság, hogy már nagyon régen olvastam Maigret-krimiket és nem nagyon emlékszem a karakterre, valahogy nem hagyott bennem mély nyomot. Talán pont azért, mert semmi különös nincs a figurájában. Így összehasonlítva, nekem a film maradandóbb élményt nyújtott. Jó a hangulatteremtése, tetszik a kamerakezelés, tetszenek a mellékszereplők alakításai. Összességében jó kis tévéfilm, meg fogom nézni a többi részt is.

Rebarbara 

Egy bűnügyi filmre szerintem nem nagyon lehet azt mondani, hogy zseniális, de ez az volt. Rowan Atkinsont leginkább Mr. Bean szerepében ismerem, régebb mulatságosnak tartottam, most már kevésbé. Maigret főfelügyelő szerepében zseniális volt.
Külön értékelem azt, ahogyan az ötvenes évek feelingjét visszaadja a film. Érdemes megnézni'


Folytatása

Összehasonlítás

Maigret


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján