MacGyver (2016–2021) 13

A klasszikus sorozat átdolgozása, akció-kaland dráma a huszonéves Angus „Mac” MacGyverről, aki megalapítja a DXS-et, egy titkos szervezetet az amerikai kormányon belül, ahol a szokatlan problémamegoldó képességét és tudományos ismereteit használja fel arra, hogy életeket mentsen. A föld körüli,… [tovább]

angol

Képek 18

Szereposztás

Lucas TillMacGyver
George EadsJack Dalton
Justin HiresWilt Bozer
Sandrine HoltPatricia Thornton
Tristin MaysRiley Davis
Aina DumlaoAndie Lee
Cory Scott AllenVincent
Tracy SpiridakosNikki Carpenter
Meredith EatonMatty Webber
Holland RodenEileen Brennan (S03E08)

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 22


Kiemelt értékelések

krlany 

6 perc után meguntam. Nagyon újhullámos ez a MacGyver. Nyilván bájgúnár, és nagyon vagánymenő, annyira laza, hogy hozzá képest a Riga lánc túlfeszített húr, arról nem is beszélve, hogy Bondot megszégyenítő módon nőcsábász… amit mond, azt pedig meghazudtolja az egész lénye. Marhára hiteltelen… Lehet, hogy majd nagyon egyszer eljutok a 10. percig is, de az nem holnap lesz.

11 hozzászólás
bonnie9 

Isten látja lelkem, én megpróbáltam. Megadtam neki az esélyt, hogy megmutassa magát. Mondjuk meg is tette. Kár, hogy ezzel azt érte el, hogy a 9 és 1/4-ik percnél már az órát néztem, mert annyi indulatot, dühöt, fejrázást és hajtépést váltott ki belőlem, hogy konkrétan minden jelenet minden másodpercében fogalmaztam fejben, hogyan tudom a felháborodásomat szavakba önteni.
Kezdjük onnan, hogy Lucas Till akkor sem lesz MacGyver, ha nagy fehér nyomtatott betűkkel rászövegezik a testére minden egyes jelenetben (mint ahogy ezt teszik a legapróbb tárgyakkal egyébként), mert…
…nagy levegő beszív, lassan kifúj, kulturáltak maradunk…
…mert egyszerűen mindenben szöges ellentéte MacGyvernek.
A sorozat egyszerűen egy YA akcióvígjáték szintjén mozog, YA nyáldrámázással fűszerezve. Ráadásul hősszerelmes párunk megpróbál nagyon vagányan szexi párbeszédeket folytatni, ami körülbelül annyira működik a szájukból (különösen Lucas Tilléből), mint mikor a hatéves kislányok az anyukájuk cipőjében parédéznak azt képzelvén, hogy ettől felnőtt hölgyemények. Totálisan hiteltelen a karaktere. Ezek után még bedobnak egy faltámasztós, szenvedő zuhanyjelenetet, azt gondolván, hogy én majd hűűű de elalélok, mert olyan férfias, de nekem inkább sírhatnékom támadt ettől a bizonyítási kísérlettől. Sajnálom. Nekem ez a MacGyver túl bájgúnár, túl jópofa, túl gyerekarcú, túl idióta és ésszerűtlen ötletei vannak és egyszerűen túl nem az, akinek el akarják adni. És hogy ne csak a férfinépet szidjam, sosem voltam még olyan boldog, mint mikor a Nikkit játszó spoiler Rettenetesen irritált.
És egyébként is, mi az, hogy MacGyver ekkora háttércsapattal dolgozik??? Itt valaki nagyon benézte, melyik sorozat forgatókönyvét írja. Ha pedig modern technikás menőzős akciótolvajt szeretnék nézni, akkor fogom magam és megnézem bármelyik random White Collar epizódot, mert ugyanezt Neal Caffrey okosan, élvezhetően, vagy egy tízessel idősebben és még szexisen is csinálja. Mozzie és Peter pedig külön – külön is sokkal kellemesebb humorforrás, mint itt az egész erőltetett csapat együttvéve.
Az itteni stábból az egyedüli elviselhető ember a Jack Daltont játszó színész (George Eads), még annak ellenére is, hogy nyomokban sem emlékeztet a szerepe Bruce McGill Jack Daltonjára.
És akkor térjünk vissza ismét a látványhoz, amiben halálra idegesít (többek közt) az is, hogy akció közben a leghétköznapibb tárgyakra is kiírják, hogy mondjuk sváci bicska vagy ragasztószalag. Ez nem vagány technikás akció, hanem konkrétan a néző tök hülyének degradálása.
Ááááá és még annyi minden jut eszembe, de már ezek leírásával is újra felhergeltem magam, pedig nem éri meg az egész.
Ha ilyen sztorit akarok nézni, akkor White Collarozom, mert ott szerethetőek és végtelenül élő emberek a karakterek, normálisan kidolgozott az akció ami nem mellékesen finom egyensúlyban mozog együtt a drámával és mindez egy kellemesen szórakoztató humorcsomagocskába ágyazva.
Ha pedig MacGyvert akarok nézni, akkor minden kis lökött hibája ellenére az eredetit fogom nézni RDA-val. Mert Elliot Vance-ból Angus MacGyverből csak ez az egy van! Pont.

4 hozzászólás
Mesemondo

Ha azt mondom, hogy harmatgyenge, akkor úrinő voltam.

Sunshine 

Kilenc rész után:
Őszintén szólva, én jól elvagyok ezzel a sorozattal. Annyi a titok, hogy az első rész első kb tíz percében, én akció helyett vígció kategóriába tettem. Mert akcióként akarják eladni, de annak elég gyenge, viszont remekül lehet szórakozni rajta (nem mintha magasröptű poénokat kapnánk, de zombulásnál ezen nem akad fenn az ember).
Mac: ez a srác… sajnálom, én nem tudom komolyan venni. Arról már nem is beszélve, hogy még egy randin sem sikerült elhitetnie velem, hogy tetszik neki a lány. (Csak, hogy egyet említsek). És elhagyhatnák már az óó olyan jó pasi/minden lány odavan érte részét, mert oké, hogy ő a főszereplő, de tényleg nem olyan jó pasi.
Jack: ő szinte már túl vicces…nek hiszi magát. De jókat nevetek rajta (nem azért, mert poén is volt).
Riley: ebben a csapatban senki sem normális úgy igazán, de talán ő van a legközelebb hozzá. Neki többnyire elhiszem a karaktert, akit alakít.
Bozer: engem néha idegesít.

Saori 

Hát én nagyon meglepődtem, mennyire megszerettem ezt a sorozatot. Nem láttam az eredetit, belenéztem, de RDA ellenére sem fogom sokkal tovább nézni a megtekintett 2-3 résznél.

Ez viszont! Nekem nagyon bejött. Kicsit emlékeztet a Skorpió – Agymenők akcióban (2014–2018) sorozatra problémamegoldásilag, tempójában meg stílusában pedig a Hawaii Five-0 (2010–2020) -ra (amik közül nekem mindkettő nagy kedvenc). Jó, nyilván nem ugyanolyan, mint azok, csak emlékeztet rájuk. Nekem tetszik az akció benne, tetszik az a kevés háttérben futó történetszál is, amivel összekötik az évadokat, tetszenek az egyes részek, csak tetszik a sorozat, úgy, ahogy van.

Szerintem jól összerakták, a karaktereken sokat kéne dolgozni, de a tempója kiengesztel, és amúgy is megszokja az ember egy idő után. Engem az elején MacGyver hihetetlenül idegesített, az első pár rész után mondtam is, hogy na, nekem ennyi elég volt, másnap mégis leültem elé, túlléptem rajta, és szerintem a második évadra már megszerettem/megbékéltem vele. (Mattyvel már más a helyzet, hiába néztem végig három évadot, egyszerűen nem, nem és nem.)

Őszintén szólva elsápadtam, mikor megláttam itt a százalékozását. Nem nagyon értem, hogy sikerült ennyire lepontozni, mert szerintem egy erős hetes minimum megvan, ha nem erősebb, attól függ, mennyire veszed komolyan. És hát azért ez egy sorozat, szórakozni kell rajta, nem jegyzetfüzettel ülni előtte és minden nem tetsző/gyengébb részt gyorsan feljegyezni.

Én jól szórakozom rajta, nagyon megszerettem, főleg a második évad során, határozottan onnan kezd kicsit jobb lenni, de az érthető, mert előbb be kellett indítani a folyamatot. Szerintem jól összerakták, izgalmas, érdekes, vicces, még ha néha nem szándékosan is, olyan kis lazulós, kellemes délutáni kikapcsolódás.

1 hozzászólás
Rémálom 

Borzalmas, erre nincsen jobb szó. Kellemes akció sorozatnak sem jó, mert túl komolyan veszi magát, leginkább valami dilettáns paródia lenne a színészek annyira túljátsszák az egészet és a dialógusokat mintha egy ötéves gyerek írta volna. Erőltetett, fájdalmas és hihetetlen az egész, semmi koherens történettel vagy karakterizálással. Leginkább a 90-es években délután futó sorozatokra hajaz, de még azokhoz is sértés hasonlítani, mert legalább volt ott szórakoztató dolog is. Fel nem tudom fogni, hogy lehet ennek jó nézettsége.

1x06-tal kaszálva, elég volt ebből.


Hasonló filmek címkék alapján