Légió (Dominion 1.) (2010) 85

Legion
100' · amerikai · akció, fantasy, horror 16

Az Úr elveszti hitét az emberiségben, megelégeli bűneit. Gábriel arkangyal vezetésével leküldi a Földre az angyalok légióját, hogy pusztítsák el az emberi fajt. A mennybéli sereg azonban nem várt ellenállásba ütközik. Az emberiség egyetlen reménysége az új-mexikói sivatag egyik pihenőhelyén… [tovább]

angol · magyar

Képek 15

Szereposztás

Paul BettanyMihály
Willa HollandAudrey Anderson
Adrianne PalickiCharlie
Kevin DurandGábriel
Kate WalshSandra Anderson
Dennis QuaidBob
Lucas BlackJeep Hanson
Josh StambergBurton
Jon TenneyHoward Anderson
Charles S. DuttonPercy Walker

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 57


Kiemelt értékelések

Emerson 

Az a jó a rossz filmekben, hogy cafatokra lehet szedni, hogy miért rossz. De ez annyira rossz, hogy szét sem akarom szedni. Egyébként meg jó lenne, ha ott lenne a vígjáték címke. De nincs ott. Miért? Ezt tényleg komolyan gondolták? Tetkós Misi bohóckodik a cápafogúakkal, míg jön Gabi a film vége felé és verekednek egy nagyot. Közben egy terhes nő megszül. Ennyi.
A jégkrémautós fickó jó volt, meg néha röhögtem (nem tudom min) és a zene is egész jó volt (azt hiszem). 3 csillagot odanyomok, mert nem vagyok gonosz (muhaha).

2 hozzászólás
Honey_Fly 

A jóképű páncélos angyalok és Dennis Quaid beszólásai kapnak három csillagot. Minden mást gyorsan el is felejtek. spoiler

Valentine_Wiggin 

Hát, nem leszek népszerű ezzel a véleménnyel, szóval gyorsan meg is indoklom, én miért szerettem meg ezt a filmet, és miért várólistáztam azonnal a sorozatot, amit szerintem a tanulás mellékhatásait elkerülendő, a hétvégén önjutalmazás nevén el is kezdek nézni.
Adott egy egyáltalán nem egyszerű téma, egy apokalipszis, ami ötvözi a rengeteg bibliai párhuzamot a zombi feelinggel, és egy erős pszicho thrillerrel. Adott egy halom karakter, akik mindenek, csak makulátlanok nem… gyakorlatilag egyedül a „Józsefünk” az, aki tényleg egy tisztán jó ember, és tényleg egy önzetlen figura is marad annak ellenére, hogy a cselekmény során ahol lehet ott belerúgnak. Charlie karaktere távolabb nem is állhatna egy Máriától, Audrey gyakorlatilag egy tinilány, aki az egész helyzetből semmit nem ért, Sandra egy idióta, Bob pedig szerethető, és fejlődik is valamennyit, de ő is megmarad abszolút antihősnek. Az egész történet erejét az adja, hogy van nagyjából tíz emberünk összezárva, egy apokalipszis közepén, csak egymásra támaszkodhatnának, mégis egymás vérét szívják… hirtelen nem is annyira érthetetlen, egyáltalán miért is történik minden. Kiábrándítóak a konfliktusaik, az egymáshoz való viszonyuk, és csak néha, egy-egy önfeláldozó döntésben nyilvánul meg az a jó, amiért a főszereplő nem adja fel az egész történet folyamán.
És hát, abszolút főhős-centrikus történet, mert Mihály karaktere viszi az egészet a hátán. Paul Bettany-t eleve kiváló színésznek tartom, és végtelenül szerethetően formálja meg ezt a figurát. Nulla benne a naivitás, tökéletesen tisztában van az őt körülvevők sötétségével, de mégis mindenhol képes meglátni azt a halvány reményt, és belekapaszkodni. Gábriel harcias, kötelességtudó figurájával szemben őt tényleg angyalként jelenítik meg, aki vezetni és segíteni akarja az embereket, és mindamellett, hogy megérthető és szerethető figura, van egy stílusa is (a harcjelenetei kimondottan menőre sikerültek, jól ötvözik benne géppuskás zombiapokalipszis stílust a klasszikus verekedős-közelharcos hangulattal).
Az egésznek van egy sötét világa, és egy elgondolkodtató üzenete, a nyilvánvaló abszurditások, és némely gagyibb elemek mellett. Messze nem olyan rossz film, mint a százaléka, úgyhogy én meglesem a sorozatot is, ez pedig szerintem újranézős is lesz.

Coralie 

Hm, azt hiszem már az is része az eljövendő apokalipszisnek, hogy ez a film elkészült. :D
Ejjj, nem is tudom miért néztem végig. Egy dolgot magyarázzon meg nekem valaki (bár lehet, hogy a kezdéskor mondták, csak pár percről lemaradtam az elején): miért nem tudták az angyalok spoiler Bőven lett volna rá lehetőség. Gagyi.

3 hozzászólás
rhysciar

Ez a film jó is lehetett volna, ha soha nem készül el. Az emberiségnek legalább szívességet tettek volna vele.

Levandra

Csak Mihály miatt. Gábrielért pedig nagyon, nagyon haragszok. Az őt játszó színész miatt meg pláne, már a Lostban sem szívlelhettem.
A film nagyon sablonos, a bibliai elemek rettenetesen elcsépeltek, kínosan agyonhasználtak. Ültem a film előtt és én érzetem kellemetlenül magam a gagyi megoldások miatt.
Érdekes koncepciónak ígérkezett, de ami lett belőle, arra alig találok szavakat.

Stone 

Azt hiszem ez olyan film, amit a színészek a betevő falatért, vagy szerződési kötelezettség miatt csinálnak…

ptamara 

Az elején még nagyon izgalmasnak tűnt, aztán átment egy gagyi horrorba. A sztori számomra érhetetlen katyvasz volt. Egyszer végigszenvedtem, többet nem ér.

Farkas_Évi

Szerintem egész jó kis film. Többször megnéztem már és engem leköt.
Persze vannak jobb és rosszabb filmek is, de minden mellett azért élvezhető.
Ha leadják megnézem….

justafangirl

Az 56. percig bírtam. De legalább az eleje vicces volt ( az a néni xd).


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Bob: Én nem is hiszek Istenben!
Mihály: Ő sem nagyon hisz magában. Ami azt illeti, eléggé kiábrándult az egészből.

Valentine_Wiggin 

Percy: Ha egy nap úgy adódna, hogy nem ébredsz fel, ha úgy adódna, hogy ez volt az utolsó napod a földön, mondd, büszke lennél arra, amit eddig tettél? Mert ha nem, kezdhetsz mindent jóvá tenni.

Valentine_Wiggin 

Jeep: Várjunk, te honnan tudsz ennyit róluk?
Mihály: Tegnap estig az ő oldalukon álltam.
Bob: Persze, nyilván. Tegnap még én is Mikulás voltam.

Valentine_Wiggin 

Mihály: Tizenöt éves korodban apád elment otthonról és otthagyta anyádat. Öt évet áldoztál a fiatalságodból, hogy apádat hazavezesd. Szeretsz egy nőt, aki más gyermekét várja, és jól tudod, ő sosem szeret majd úgy, ahogy te őt, a szerelmed mégsem önző. Te, Jeep. Te vagy az oka, hogy én még tudok hinni.

Valentine_Wiggin 

Mihály: Mikor az Úr az embert választotta szeretete tárgyául, én voltam az első, aki meghajolt a döntése előtt. A szeretetem, a hitem az emberben akkora volt, mint az övé. Láttam, ahogy eltékozoljátok ezt az ajándékot, láttam, hogy ölitek egymást kapzsiságból, hogy háborúztok földért és kőért vagy régi könyvek igazáért, és ebben a szörnyű sötétségben még láttam olyanokat, akik nem törtek meg. Még láttam olyanokat, akik nem adták fel, akkor sem, amikor minden remény elveszett.

Valentine_Wiggin 

Bob: Még egy lépés és szitává lyuggatlak!
Mihály: Minden vendéget így fogadsz?

Valentine_Wiggin 

Charlie: Gyerekként anyám minden este figyelmeztetett, hogy tárjam fel a szívem az Úr előtt, mert ő jóságos, könyörületes és igazságos. Minden megváltozott pár évvel később, mikor apám elhagyott minket, és anyám egyedül nevelt fel az öcsémmel együtt egy kis faluban a Mohabe sivatag szélén. Soha többé nem beszélt könyörületes Istenről. Csak egy jövendölést emlegetett, arról a korról, mikor a világ sötétségbe borul, és döntés születik az emberiség sorsáról. Egy este minden bátorságomat összeszedtem, és megkérdeztem anyámat, miért változott meg az Isten? És miért haragszik olyan nagyon gyermekeire? „Nem tudom”, mondta, és megigazította a takarómat. Talán csak belefáradt a sok hazugságba.
(első/utolsó mondatok)

Drucocu

– Legszívesebben lángba borítanám az egész kócerájt és nézném, ahogy ezek a mocskos férgek elégnek.
– Grillparti zsarumódra, mi?

Drucocu

Te megadtad, amit kért. Én azt, amire vágyott.

Valentine_Wiggin 

You gave him, what he asked for. I gave him, what he needed.

1 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Dominion


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján