Bukott angyalok (Dominion 2.) (2014–2015) 25

A történet az angyalok és az emberiség háborúja utáni időkben, nagyjából a film történései után 25 évvel játszódik. Az apokalipszist követően az emberek fallal körülvett városokba húzódtak a világ nagy részét uraló, emberi testeket megszállt angyalok elől – az egyik ilyen város vezetőségéhez… [tovább]

angol

Képek 43

Szereposztás

Tom WisdomMihály
Christopher EganAlex Lannen
Anthony HeadDavid Whele
Alan DaleEdward Riesen
Roxanne McKeeClaire Riesen
Luke Allen-GaleWilliam Whele
Carl BeukesGábriel
Kim EngelbrechtNoma
Shivani GhaiArika / Evelyn
Rosalind HalsteadBecca Thorn

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Szerintem jó régen volt, hogy utoljára ilyen sebességgel daráltam le egy sorozatot.
Adott egy, a Légióban lefektetett izgalmas alaphelyzet. Zombiapokalipszis angyalokkal, de csavarral: Mi lesz a világgal, ha nincsen Isten? Mi határozza meg az erkölcsi törvényeinket? Mi lesz az angyalokból, és belőlünk, ha hirtelen a mindennapi életünk részévé válnak, nem távolabbiak, mint ma a politikai szereplők? Egyesülhet az emberiség, ha a túlélése a tét, vagy teljesen menthetetlenek vagyunk?
Ezek mellé a kérdések mellé bekerült rengeteg izgalmas karakter. Alex, a messiásunk tipikus hős, nem egy észlény, de makacs, jó a szíve, és szüksége van a támogatásra, hogy ki tudjon teljesedni a szerepében. Claire elindul a naiv kis hercegnő szerepéből, de igazi vezérré, és jóindulatú manipulátorrá fejlődik, Gates a szerethető, hűséges zseni, akinek szerintem a legnagyobb agya, és az egyik legkomolyabb lelkiereje volt az egész szériában, mindig, minden helyzetből úgy vágta ki magát, hogy nem árulta el az elveit, Noma pedig… hát, őt nagyon kedveltem, végig, de jelenleg nem tudom, mit gondoljak róla. Még a negatív karakterek is, hiába utáltam őket, egytől egyig alaposan kidolgozott, összetett személyiségek, érthető motivációkkal, és minden lépésnek megvolt a következménye. Hozzátenném, annyi erős, kompetens, jól kidolgozott női karakter van ebben a szériában, amennyit ugyancsak régen láttam sorozatban, a főállású manipulátoroktól a politikai vezetőkön át az erkölcsileg megkérdőjelezhető tudósig, a vallási vezetőtől a lázadón át a harcos angyalig tényleg mindenféle figura van, így egy erős feminista szál is végig jelen van.
Mihály már a Légióban is nagyon szerethető volt, de ez a sorozat elérte, hogy simán felkapaszkodott a kedvenceim listájára. Hibázik, teljesen esendő, néha látványosan azt sem tudja, hol van és mit akar, elég sokat rúgnak is bele a szériában, de azért újra és újra megtalálja a reményt, a szépet az emberekben, és harcol tovább. Tom Wisdomnak elég nehéz helyzete lehetett, hogy Paul Bettany-tól vette át ezt a karaktert, de hitelesen formálta meg, nagyjából négy rész után már abszolút nem is zavart.
Carl Beukes Gábrielje pedig szerintem túl is szárnyalta a Kevin Durand féle verziót. Motivált, fenyegető antagonista volt, haláli szarkazmussal, és a rengeteg hibája, és rossz döntése ellenére folyamatosan bizonyította, hogy szerethető és megérthető, a testvéri kapcsolata Mihállyal pedig elképesztően szép volt, szerintem a széria egyik legjobb eleme.
Egy tanácsot azért adok: Mélyen vallásos ember ne nézze meg, mert ki fogja akasztani. Kiforgatja és átértelmezi a bibliai történeteket, a pozitív üzenet ellenére is igencsak erősen, szóval ha valaki nem nyitott arra, hogy csak a neveket és az alapokat használja fel a sorozat, akkor nagyon fogja zavarni. Továbbá a szinkron borzalmas, úgyhogy ha valaki belekezd, tegye meg magának azt a szívességet, hogy eredeti nyelven teszi. (Szerintem nagyon sokat javított volna a magyar változaton, ha néhány karakternél megtartják a film szinkronjait. Nagy Ervin nagyon jó Mihály volt az eredetiben, és simán illett volna Tom Wisdomhoz is.) Összességében hangulatos, sötét, szatirikus felhangú történet, ami nekem kedvenc lett.
Elemzésem a sorozatról:
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/12/avagy-boldog-k…

1 hozzászólás
piciszusz 

Én nem tudtam, hogy ez egy filmre épül. Érdekes alaptörténet, kicsit gagyi a megvalósítás. Az angyalok faszák.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Alex (edzés közben): Mire akarsz kilyukadni? Lőni már tudok!
Mihály: Akkor ezt mivel magyarázod? *végigmutat magán, egyetlen sérülés sincs rajta*
Alex: Megkíméltelek! Éles lőszert adtál, mit vártál, hogy lelőlek?
Mihály: Csak azért adtam éles lőszert, mert pontosan tudtam, hogy esélyed sincs eltalálni. Katona vagy. Évek kiképzését felejtetted el néhány óra alatt, pusztán azért, mert provokáltalak.
Alex: Ez nem igaz!
Mihály: Végig a szemedbe sütött a nap. De te lőttél rám. Az ösztöneid sikítottak, hogy állj meg, de te nem hallgattál rájuk. Nézd! Az árnyékom. Ha nem a nappal küzdesz, kihasználhattad volna az árnyékomat.

Valentine_Wiggin 

Alex (miközben Uriel a tetoválásait vizsgálja): A testvéred zavarba ejtő.
Mihály: Üdv a világomban.

Valentine_Wiggin 

*Mihály repülésből beszáll a mozgó autóba*
Alex: Késtél.
Mihály: Oldalszél.

Valentine_Wiggin 

Wes: Tudom, hogy tegnap már meggyóntam, de most van egy új bűnöm.

Valentine_Wiggin 

Mi haszna az erkölcsöknek, ha nincs semmi büntetés?

Valentine_Wiggin 

Ethan: Arkangyal!
Mihály: Őrmester.
Ethan: Tizedes.
Mihály: Tudom ki vagy!
Ethan: Elnézést. Nem értem, miért izzadok ennyire. Az angyalok is izzadnak?

1. évad 3. rész – Broken Places
Valentine_Wiggin 

Lyrae: Mondtam, hogy te inspiráltál.
Mihály: Nos, nekem kardom volt, neked meg gyilkos hajlamod.

Valentine_Wiggin 

Alex: Te is megtennéd ezt értem. Vagy legalábbis… régen megtetted volna. Most már nem vagyok benne ennyire biztos.
Mihály: Én meghalnék érted. Régen is megtettem volna, és most is megtenném. Semmi nem változott.

Valentine_Wiggin 

Alex: Neked mindig csak ezek kellettek! Én nem is érdekeltelek, csak a jelek!
Mihály: Régen… csecsemőkorodban… alig hittem el, hogy lehet, hogy egy olyan védtelen, tehetetlen kis teremtmény hozhatja vissza Atyánkat? De aztán láttalak… hogy milyen jó vagy, milyen kedves vagy. Apa sem lehet büszkébb a fiára, mint én voltam rád.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján