Különös kegyetlenséggel (1987) 4

Extreme Prejudice
96' · amerikai · akció, krimi

A Texas és Mexikó határán fekvő kisvárosban fortyognak az indulatok. A helyi igazságszolgáltatás erős emberének feltett szándéka, hogy rendet teremt, még akkor is, ha drogbáróvá avanzsált gyerekkori jóbarátja a legfőbb ellenfél. A két volt cimborát a közös emlékeken kívül más is összeköti:… [tovább]

angol

Szereposztás

Nick NolteJack Benteen
Powers BootheCash Bailey
Michael IronsidePaul Hackett
Maria Conchita AlonsoSarita Cisneros
Rip TornHank Pearson
William ForsytheBuck Atwater
Hirdetés

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Filmdoki 

Feszült, szikár és nagyon tökös akciófilm Walter Hilltől. Nincs benne sok golyózápor, nincs teletömve robbanásokkal, mégis, folyamatosan fenntartja a figyelmet, hála a jó forgatökönyvnek és a kiváló színészi alakításoknak. Nolte nagyon kemény a texasi ranger szerepében, Powers Boothe pedig hiába szerepel keveset, ezen rövid idő alatt is kellően stílusos a drogbáró szerepében. A kommandós csapatból jó néhányan ismerősek lehetnek: Michael Ironside, William Forsythe és Clancy Brown. Ironside egyébként is egy kifejezetten karizmatikus ipse és itt is hozza azt, amit elvár tőle a néző. Forsythe egyfajta humorforrása a filmnek, marha jó dumái vannak, de a karaktere is szimpatikus.
Mint mondtam kevés akcióval operál a film, igazából két nagyobb van, azok viszont piszok jól néznek ki, főleg a film végi nyers, profin vágott mészárlás. Van még egy autós üldözés is, ami nem túl hosszú, de korrekt munka.
Viszont, szerencsére a film ezek között nem tököl, mert hiába tűnik néhol lassúnak, az olyan baromi hangulatos jelenetek, mint a film eleji kocsmai jelenet, a börtön felmérése vagy épp a bankrablásra való készülődés feledtetik az emberrel ezt. És maga a bankrablás…
A film szinkronja egyébként érdekes, mert kiváló szinkronszínészek szólaltatják meg a karaktereket, de valahogy mégis nekem kicsit fura volt. De érdekes módon ez is hozzáadott a film hangulatához, szóval mindenképp érdemes tenni a szinkronnal egy próbát.
A filmet pedig minden akciófilmrajongónak ajánlom, mert egy eléggé elfeledett darab, mely több figyelmet érdemelne.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján