Krampusz (2015) 204

0 díj · 1 jelölés

A Karácsony a szeretet és a békesség ünnepe. Viszont ennek ellenére valószínűleg mindenki tudna mesélni egy-egy balul elsült karácsonyi sztorit. Jobb esetben csak az étel ég oda vagy nehéz a talpba faragni a fenyőfát. Aztán megeshet az is, hogy a csillagszórózás eredményeképpen belobban a… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 3

Szereposztás

Luke HawkerKrampusz
Toni ColletteSarah
Allison TolmanLinda
Adam ScottTommy
Emjay AnthonyMax
Stefania LaVie OwenBeth
Krista StadlerOmi
Conchata FerrellDorothy néni
David KoechnerHoward
Maverick FlackHowie, Jr

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Magát az ötletet értékelem; nekem legalábbis eléggé bejön ez a horrorkarácsony téma. Viszont ez a műfaj és a vígjáték nem igazán passzol össze, ezért inkább szánalmas volt, mint vicces vagy ijesztő. A koncepció tényleg nekem való és nézhető film volt, de ennyi.

Charityy 

Na most el kellett volna szépen dönteni, hogy inkább vígjátékot vagy horrort szeretnének, mert a kettő elég távol áll egymástól.
A sztori nagyon tetszett, a krampusz új megközelítése a kis segítőivel. Az a néhány poén meg vicces beszólás a horrorisztikus jeleneteknél eléggé megölte a hangulatot.

AnnaAnn

Alapvetően arra kitűnő, amire tervezték. Megborzongat, de meg is nevettet. Talán jobban tetszett volna, ha csak horror, és rátesz még egy lapáttal a rémisztgetésben. Egyik-másik karakter kellően humorosra sikerült, és a színészek is jók. Az meg hab a tortán, hogy nem csak Krampusz van, hanem segítőtársai is. Most már biztos másképp fogok nézni a mézeskalácsemberkékre :)

1 hozzászólás
Popovicsp87 

Ez a film annyira közepes, hogy az már fáj.
A Krampusz jól néz ki, bár sokáig csak sejtetik a méreteit és képességeit.
Viszont a szolgái nevetségesek, ezért egyik halál sem vehető komolyan.

Maga a film vagy nem túl ijesztő, vagy az én ingerküszöböm emelkedett meg az évek során. A rendező Adsz vagy kapszát jobban kedveltem. Az alapötlete jó, de sajnos a megvalósítás eléggé közepes lett. Szereplőiről nem sokat tudunk meg, sokan is vannak és fele eléggé idegesítő. Így nem igazán tudtam értük aggódni.
Vígjáték cimkével is el lett látva, de nem nagyon humoros. A két műfaj között félúton elveszett.
Van benne egy animált rész, amit inkább spórolásnak véltem, mint hangulatosnak. Ugyanaz a funkciója, mint a Harry Potterben, de ott jobban megoldották.

Lehetett volna jó horror, vagy szórakoztató trash, de így csak egyszer nézős, közepes.
De legalább csak másfél óra.

Emerson 

Mekkora poén volt! Valami idióta gyermeteg horror-vígjátékra számítottam, de nem az volt. Persze egy percig se lehet komolyan venni, de nagyon jól megalapozta a karácsonyi hangulatot. A Krampusz és segítői iszonyú parásak voltak, főleg az a doboz-bohóc vagy miafene, azok a fogak, brrrr. Mézeskalácshoz meg nem nyúlok többet. Jó lesz a kutyának.

TribeBubu 

Ennek vagy viccesebbnek vagy komolyabbnak kellett volna lennie. Komédiának túl komoly, horrornak pedig túl humoros. Pár jeleneten felröhögtem (a stáblista alatt hallható Carol of the Bells című dal szövegét „Krampusz-Krampusz”-ra átírni is röhejesen zseniális :D) néhány pedig iszonyú beteg volt. A bábok és maszkok nagyon ötletesek; a ’80-as évek igényes nosztalgiája. Na, meg a befejezés is horrorhoz méltóan elborult lett.
Hibái ellenére nagyon tetszett, mert a rendezés és a látvány bámulatos. Michael Dougherty neve szerintem sok látványfilm direktori székén fel fog még tűnni.

mandu 

Bírtam, hogy a nagyi a film első felében németül beszélt, de a család csak angolul pofázott vissza szegénynek… :D
Dorothy néni meg baromi nagy arc volt. „Miért én? Sosem bírtam a kölyköket. Már gyerekkoromban sem.” Mintha magamat hallanám… xD
A Krampusz alapjáraton egy vígjáték, horror elemekkel, amik kicsit sem ijesztőek, inkább furcsák és kissé röhejesek. Nem volt rossz, és biztos, hogy minden karácsonykor újra fogom nézni, mert abszolút nem nyálas, csak félig happy end és értékelhető mű. ^^

mary_chan 

Kicsit többre számítottam, de ettől függetlenül tetszett a film. Ijesztőnek nem igazán mondanám, inkább kicsit borzongató. A játékokat sikerült azért viszonylag „ijesztőre” eltalálni. Nem örülnék neki, ha ilyenekkel találnám magam szemben egyik este. Azt azért viszont kicsit sajnálom, hogy nem tűnt fel benne többet Krampusz, ő kaphatott volna kicsit több szerepet a filmet. A mézeskalácsemberkék meg nagyon jó ötlet volt bele.

Törpillaa 

Nekem tetszett teljesen más megvilágításban a télapó és a karácsony. Izgalmas film. Csak, hogy most a krampusz jut szerephez. A rémisztgetések jók voltak, de én nem ijedtem meg tőlük. Horrorra számítottam és még ebből is vígjáték lesz a humor, és viccelődésektől. De attól még jó volt a film. A szereplők jók voltak bírtam a nagyit ő előre tudott mindent mi fog történni. De azért még lehetett volna már ijesztőbb, ha már a krampusszal jönnek elő.

Oroa 

A legrosszabb horror amit valaha láttam unalmas volt nagyon.


Népszerű idézetek

Nocharity 

Egyeseknek nem lenne szabad szaporodnia.

Nocharity 

– Vigyáznál a gyerekekre?
– Miért én? Sosem bírtam a kölyköket. Már kölyökkoromban sem.

Skadi

Dorothy néni: Elég öreg vagyok, hogy észrevegyem, ha az élet letolt gatyával támad.

Stefy

Dorothy néni: Nem voltam ilyen másnapos mióta a pápa meghalt.

Gothic01 

– Figyelj… Karácsony után elmennek. Nem kell sokat kibírni, már csak… három nap.
– Nem értem! Minden évben rosszabb lesz. Miért kell eltűrni, csak mert van közös DNS-ünk?!
– Azért, mert a család már csak ilyen, Max. Olyan emberek, akikkel próbálunk jóban lenni, még akkor is, ha nincs sok közös bennünk.
– De miért?
– Hát, mert… mert… Na, jó. Most kicsit megfogtál.

Ódor_Endre 

– Looks like Martha Stewart threw up in here.

Ódor_Endre 

-What's she saying?
– I'm not sure.
– She says we're fucked.
– Eh.
– How'd you…
– Because I'm old enough to know when life is coming at you with his dick out.

Ódor_Endre 

– What are we dealing with? What did you see up there?
– You don't wanna know, sweetheart.
– Honey, I just got my ass kicked by a bunch of Christmas cookies,
so trust me when I say I can take it!

Popovicsp87 

Howard: Drágám, most rúgta szét a seggem egy nagy rakás mézeskalács, úgyhogy hidd el, ki fogom bírni.

Near 

Why do we have to put up with their crap just because we share DNA?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján