Marigold Hotel (Keleti nyugalom 1.) (2011) 130

The Best Exotic Marigold Hotel
124' · angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 3 jelölés

Nem vágytak kalandra és nem akartak új életet kezdeni: egy csapat angol nyugdíjas egy különösen tarka brosúra csalogatásának engedve mégis úgy dönt, hogy idős éveit egy indiai szállodában tölti. Ám, amikor végre megérkeznek az áhított, és meggyőzően olcsó új lakóhelyükre, egészen mást találnak,… [tovább]

angol · magyar

Képek 11

Szereposztás

Judi DenchEvelyn Greenslade
Tom WilkinsonGraham Dashwood
Bill NighyDouglas Ainslie
Penelope WiltonJean Ainslie
Maggie SmithMuriel Donnelly
Dev PatelSonny Kapoor
Tina DesaiSunaina
Celia ImrieMadge Hardcastle
Ronald PickupNorman Cousins
Diana HardcastleCarol Parr

További szereplők

Kedvencelte 24

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Egy dologban biztos vagyok. Ha nem ajánlással kerül elém ez a film, akkor soha nem találkoztam volna vele, vagy legalábbis nem nézem meg. Az, hogy Indiában játszódik nekem már elég lett volna ahhoz, hogy ne érdekeljen. Sosem vonzott az a közeg.
Azt kell mondanom, hogy ebben az esetben nagyon rosszul jártam volna, ha nem nézem meg. Egy csapat angol nyugdíjas beszabadul egy olyan országba, amilyenhez hasonlót még sosem tapasztaltak. Ez már önmagában vicces helyzeteket eredményezett. Nagyon jókat nevettem rajta már az elején. Aztán persze sorra jöttek a kevésbé vidám képkockák is, de az egész filmet a kedves, mosolygós érzés hatja át, amitől nem lehet szabadulni. A második felében voltak bőven könnyek, de nagyrészt nem szomorúságból fakadóan. Igazi kis aranyos, kedves történet ez. Tökéletes kikapcsolódás bármikor. Vicces, megható, többször újranézős. :)

8 hozzászólás
Shad 

A film lényege? sohasem késő, míg nyitott vagy a változásra :)

3 hozzászólás
Liza 

Pont ez kellett most a lelkemnek: egy ilyen pozitív, nyugodt, bölcselkedős film egy kis Indiával megspékelve.
Az elején picit megijedtem, hogy idős emberek a főszereplők és nem fogom megtalálni a közös hangot a filmmel, de szerencsére erről szó se volt. Az összes szereplő annyira emberi volt a maga hibáival, a maga életútjával és azzal, ahogy a megoldást keresik. spoiler

szolykahajni

Nagyon nagyon tetszett ez a film. A hangulata jól eltalált, sírós-nevetős, a színészek csodálatosan passzolnak a szerepeikhez.

nattyreach

Hogy mennyire imádom az ilyen filmeket.
1. Pontosan azt kaptam, amit a trailert látva vártam. Eredeti hanggal valószínű még jobb lett volna, de így is zseniális volt.
2. Megkedveltetett egy másik filmből nem kedvelt színészt. A Gettómilliomos sráca van benne – el se lehet téveszteni –, itt sokkal szimpatikusabb, egyből megkedveltem, megnyugtatott, hogy az tényleg csak egy szerep volt számára. Itt nagyon aranyos volt.
3. Valósághű szereplőket hozott. Még a korlát és vészcsengő miatt jogosan óbégató, amúgy unszimpatikus nő helyébe is simán bele tudtam képzelni magam. A tolószékes és a hű férj lett a kedvencem. spoiler A kenti herceg meg Margit hercegnő is nagyon bejöttek, aranyosak voltak. :D
4. India és szálloda! Pazar, nekem a leromlott állapotában is kifejezetten tetszett, ha nem is éltem volna ott éveket, pár hónapot biztosan. Az is tetszett benne, hogy nem hagyományos idősek otthona, de nem is a pénzesekre mennek, hanem amolyan gerillacsapat olyanoknak, akik nem akarják elfogadni, hogy amint megöregedtek, hajítanák őket a kukába.
5. Pontosan tudom, mit érezhet – jelenetek. Az első pont olyan volt, ami ebbe beletenyerel, és később is volt jó pár, érzelmileg jól átmozgatott. Segítettek benne a zenék.
6. Olyan vég, ami nem pörget fel túlságosan – szóval az ember elégedetten alszik el, nem járkál –, hozzá megadja azt a jóérzést, amit relatíve kevés film (az általam nézettek közül).
Ráadásul büszke is voltam magamra, hogy tudtam, hogy nekem ezt látnom kell. :) Látnom is kellett, 10 csillag.

Keikorca

Igazán szép és elgondolkodtató film. A mély fájdalmak között még van boldogság szinte minden szereplő életében, még annak ellenére is, hogy idősek, vagyis nyilván ők már semmit se várjanak az élettől. Pontról pontra cáfol erre rá a történet. Mindegyik szál nagyon szerethető és lélek melengető. Maggie Smith pedig zseniális a rasszizmusával együtt!

Szencsike 

Ez tündéri film :) A véletlen összehozta őket, és minden jó ha vége jó, mindegyiküknek rendeződött az élete. Maggie Smiths a legjobb arc közülük. Bár mindenki ennyire bátor lenne, mint ezek az öregek. :)

gregsys

Nagyon tetszett, az apró titkok úgy nyíltak ki előttem, mint egy virág bimbóin a szirmok. Nagyon jó képi világgal, nagyon jó zenével, teli érzelemmel, teli sorsokkal, fájdalmakkal, szeretettel és álmokkal. Ez az a tipikus fájdalmasan szép történet, ami időnként könnyekkel telíti meg a szememet.
Imádtam az összes szereplőt, de a legtutibb azért Maggie Smith volt, meg Dev Patel :D
Ide nekem a második részt is :D

virezma

Elég jó kis film humorral, öniróniával, szuper brit és indiai színészekkel.

otaksa

Érdekes, tanulságos és vicces. Van annyira jó, hogy kíváncsi legyek a folytatásra is.


Népszerű idézetek

padmee

Az én koromban nem tervezhetek fél évre. Ma már a zöld banánt sem veszem meg.

padmee

Végül minden jóra fordul. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Marcsi 

Mint Darwin pintyei, mi is lassan elkezdünk alkalmazkodni a környezethez. És ha ez megtörténik, Istenem, mennyi értéket fedezhetünk fel. A múltat nem hozzuk vissza azzal, ha vágyakozunk utána. Csak a jelent alakíthatjuk, miközben a múlt egyre távolodik.

Marcsi 

– Hogy bírja ezt az országot? Mit lát benne, amit én nem?
– A fényt, a színeket, a mosolyokat és azt, hogy az emberek az életet kiváltságnak tekintik, nem jognak. Ebből sokat tanulok.

Sonny Kapoor: Everything will be all right in the end… if it's not all right then it's not yet the end.

NaNa_88 

Douglas: – Elmentem ahhoz a templomhoz, amiről beszélt. Csendes és békés. Egészen lenyűgöző.
Jean: – Olyan spirituális volt, hogy nem is érezted az elefánttrágya szagát.
Douglas: – Sajnos elefánt nem volt.

NaNa_88 

Douglas: – Ellátogatok a Badi Magal Palotába. Már nagyon várom. Sokat olvastam róla.
Evelyn: – Meséljen!
Douglas: – Sajnos már nem emlékszem…

NaNa_88 

Sonny: – Régóta vártam eme pillanatra. Az önök tiszteletére klasszikus brit sültekkel kedveskedünk. Szeretettel sütöttem hű segédem és barátom, ifjú Wasim közreműködésével.
Madge : – Sült micsoda?
Sonny: – Igazi angol ízek!
Madge : – Sült micsoda?
Sonny: – Sült currys kecske.

Muriel Donnelly: And you know who'll be there, don't you? Indians! Loads of them, with brown faces and black hearts, reeking of curry! I mean you never see just one, do you? They travel in packs, makes it easier to rob you blind!
[the orderly stops pushing her wheelchair]
Muriel Donnelly: What are you doing?
Orderly: I think you can make it from here.
Muriel Donnelly: But you're supposed to take me home!
Orderly: [walking off] My wife is from Mumbai.
Muriel Donnelly: Well don't blame me, mate, you married her!


Folytatása

Összehasonlítás

Keleti nyugalom


Hasonló filmek címkék alapján