Ivan, az egyetlen (2020) 54

The One and Only Ivan
95' · amerikai · kaland, dráma, vígjáték 12

0 díj · 2 jelölés

Ivan egy nagyon különleges emberszabású majom. Egy száznyolcvan kilós ezüsthátú gorilla, amely Stellával, az elefánttal, Bobbal, a kutyával és más, különböző állatokkal osztja meg élőhelyét az egyik külvárosi bevásárlóközpontban. Csupán néhány emléke van a dzsungelről, ahol fogságba ejtették. Ám… [tovább]

Szereposztás

Sam RockwellIvan (hang)
Angelina JolieStella (hang)
Bryan CranstonMack
Danny DeVitoBob (hang)
Brooklynn PrinceRuby (hang)
Mike WhiteFrankie (hang)
Ron FunchesMurphy (hang)
Helen MirrenSnickers (hang)
Ramon RodriguezGeorge
Owain ArthurCastello

További szereplők

Ivan, az egyetlen (2020)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Walt Disney Pictures

Kedvencelte 2

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Hippoforaccus 

Hát, cuki, meg minden, de vígjátékelemeket csak nyomokban tartalmaz. Nézhető, kedvelhető, de ha már vígjáték, lehetne benne néhány poén. Persze, tudom, nem ezen van a hangsúly, de akkor is.

Lunemorte 

Szégyen vagy nem szégyen, a végén elsírtam magam! Eredetileg egy Anthony Hopkins filmet kezdtünk el nézni (Solace), de addig rugdosott a kicsi a hasamban, hogy inkább ezt néztük most meg. A történet néhány állat sorsáról szól. Egy amerikai bevásárlóközpontban létezett egy úgynevezett „Sátor cirkusz", ahol hol Ivan, a gorilla, hol pedig Ruby, a kiselefánt volt a fő attrakció. Szerencsére a gorilla elég okos és jól ki tudja fejezni az érzelmeit az emberek felé. Tényleg durva, de megtörtént eseményeken alapul a sztori és a végén mutatják is az eredeti gorillát….Ez a film nagyon ajánlott gyerekeknek, ugyanis még az is lehet, hogy soha többé nem akarnak cirkuszba menni! (Bár itt nincs olyan erőszakos eset, mint az átlag cirkuszokban az állatokkal, szóval simán nézheti kicsi gyerek is). Bárcsak kizárólag kivetített állatok lennének a cirkuszokban, mint jobb helyeken (pl. Németország)…

darkfenriz

Sajnos nem túl realisztikus, de nagyon aranyos történet egy gorilláról és kedves barátairól. Egy amerikai pláza cirkuszában éldegélnek közepes életkedvvel, vágyódva a vadon után. Egy szökési kísérletet követően be kell lássák, hogy nekik az emberek közt a helyük. Ráadásul Ivan-nak a kis Ruby-ra is gondolnia kell, nem lehet önfeledten szökdösni. Végül a vízifesték jó szolgálatot tesz és Ivan végre újra Sárnak hívhatja magát (már ha akarja persze).
Igaz történet és helyenként megható is. Ajánlom minden kérgesszívű orvvadásznak és élő állatokkal teli cirkuszt látogatónak!

otaksa

Igazi családi film, gyerekekkel nézős, kedves és bájos, helyenként izgalmas is (persze csak gyerek mértékkel), helyenként sírós is (még felnőtt fejjel is…). Szeretem film.

Aurinko

Imádtam, imádtam imádtam.

A könyvre már csak nagy vonalakban emlékszem, szóval nem tudom mennyire volt könyvhű, talán egy rész volt, ami nem rémlett a könyvből.

Gyönyörű volt szerintem az egész film, rengeteget sírtam rajta, és imádtam.

kidij

Emlekszem mennyire meghatott a könyv. Mesere szamitottam, nem szivbemarkolo törtenetre. A film viszont egy picit csalodas volt. Vigjateknak semmikepp nem neveznem, nem is ertem miert soroltak oda. A probalkozas elrontotta a törtenetet. Ezt leszamitva azert szep az egesz film es erdemes megnezni, tanulni belöle.


Népszerű idézetek

Lunemorte 

– Az emberek rémesek, a csótányok is jobbak!


Hasonló filmek címkék alapján