Kedvencelte 13

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Az első rész után majdnem elkaszáltuk annyira nyögve nyelős volt, a második részt is csak úgy tettem be, hogy jó lesz, hogy szóljon valami. Viszont a második rész már sokkal jobb, a harmadiktól pedig rendesen be is indul a sorozat. Izgalmas volt a maga műfajában, végig lekötött, Toni Collette-t pedig imádtam ebben a szerepben is.
Ez egy igaz történet tehát óriási fordulatokra ne számítson senki, viszont nagyon jó a történetvezetés.

tündérróka

Briliáns.

Kicsit talán nehezen indul, de az utolsó négy rész garantáltan egyhuzamban megy le. Erős téma, nehéz feldolgozni, főleg, hogy megtörtént eseményeken alapul. Minden nőt rettentően sajnáltam benne, de Marie sorsa volt a legocsmányabb. A legfelháborítóbb. Az a legkevesebb, hogy egy-két könnycseppet elmorzsoltam érte a végén.

Persze voltak gyenge pontjai is: szerintem kicsit sűríteni lehetett volna az eseményeket, egyes „woman bonding” részek már nem igazán érdekeltek. A nem direktben „barátkozásra” kihegyezett jelenetek jobban elárulták számomra, hogyan közeledik egymáshoz ennek a két teljesen más karakterű nyomozónőnek a gondolkodása, világszemlélete.

A lényeg, hogy ez a sorozat elkészült, és hogy végre van igény a szexuális erőszak témájának ilyen minőségben való feldolgozására, széles körű terjesztésére. Taps Netflix. Ne halmozzatok el nagyon sok hasonlóval, mert eret vágok idő előtt, de fontos, hogy létrejöjjenek ezek az alkotások.

eNNBeus 

Nem igazan tudom hova tenni, mert maga a megvalositas sajnos szamomra kisse unalmassa tette a filmet, de a bunugy felgongyolitese, az aprolekossag, a hogyanok, azok benne tartottak a sorozatban. Nem mondom hogy ha a teveben latom vegig toltam volna, de igy egynek elment, tudva hogy csupan nyolc reszes.

piciszusz 

Valamiért megfogott anno a trailer, ezért beszéltem rá Viktort, hogy kezdjünk bele. Először is azt kell mondjam, hogy ha nem figyelek az utolsó rész végén, akkor is azt mondtam volna, hogy nő rendezte a sorozatot, nagyon érezni rajta, full érzelem központú az egész. Másodszor pedig annyira de annyira szét volt nyújtva, mint egy marha nagy város méretű réteslap, 4 rész, max 5 bőven elég lett volna. Gondolom így akart szimpátiát ébreszteni vagy nem is tudom mi volt a terv. Viszont maga a sztori érdekes, és persze marha szomorú is, sose történjen senkivel ilyesmi, és szimpi volt a nyomozó páros is (természetesen nem a pasik). Ha nagyon unatkozol most a karantén alatt, nézd meg, de nem kell vele annyira sietni.

Szoszi 

vegig neztem a 8 reszt megallas nelkul egy nap :D ez szerintem mindent elmond
nagyon jo lett, teljesen le koti az embert hiaba nehez temat boncolgat. ugyhogy mindenkepp ajanlom


Népszerű idézetek

desertangelable 

– Kissé letört?
– Mondanám, hogy kezdek becsavarodni, de a „kissé letört” sokkal előkelőbb.

Zoja009 

Ügyvéd: Tudja mi történik, ha nem éri be a kevéssel?
Marie: Micsoda?
Ügyvéd: Többet fog kapni.

1 x 8

ViraMors 

Grace: At least eat something.
Karen: Yeah.
Grace: Coffee is not a food group.

1x7

7. rész

Hasonló filmek címkék alapján