Kedvencelte 27

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Húh, rendesen kifacsarva érzem magam így az utolsó rész után. A szívemet is jól marokba szorította néhány meglehetősen erős jelenet. Nagyon nehéz egy komplex értékelést írni róla, mert maga a sorozat sem komplex. Nagyon erős lejtmenet után (4-esre akartam csillagozni az első három rész után) nagyon durván felhozza magát – és megéri türelmesnek lenni. Attól eltekintve, hogy semmiféle humor nem működött a filmben – pedig, ó igen, nagyon erőlködtek – minden egyéb klappolni látszott a végén. Nekem… nagyon sok volt ez. MInden perce drámába torkollik, minden karakter hordozza a sajátján kívül a világ összes búját-baját, és ha még mondhatom is rá, hogy well that's life, akkor is rohadt tömény, simán megüli a gyomrunkat. A részek is hosszúak, a történet sem ereszt el bennünket telefonunk, egyéb kütyüink irányába, miközben esze ágában sincs kikapcsolni bennünket. Néha az volt az érzésem, hogy innen már nincs lejjebb. Ezúttal nem fogom túlpörgetni a véleményírást, csak néhány konzekvenciát szeretnék megosztani.
– Winslet csúcsormában van. Én jobban utálom, mint annakelőtte, de ha meg kellene magyaráznom is csak állnék bután. Remekel. Fantasztikusan játszik.
– Julianne Nicholson még őt is felülmújlja. Ha másért nem, őt nézzük. Döbbenet.
– Winslet és Pearce között semmiféle kémia nincs. Ok, hogy DiCaprio túl trendi ehhez a középszerű író szerephez (bár szerintem nem fogott volna ki rajta ez sem), Pearce ellazázta ezt. Winslet pedig, mivel mindenbe beleug… beleszólhatott, mivel producer, nem értem, miért pont rá esett a választás. Ez rejtély marad, valszeg.
– Evan Peters rettentő cuki, de érthető, hogy miért írják ki. Nem való ide. Túl… steril, túl tiszta ő ehhez a közeghez.
– Jean Smart túljátssza a szerepét, főleg az autós jelenetben és ott Winsletet is sikerül magával rántania egy pillanatig, szekunder szégyenem volt Winslet műröhögöse hallatán. -1 csillag
– Humor: nincs. Ne keressük. Amerikai. Sz.r. Facepalm. És ebben az a legrosszabb, hogy céljuk volt a bohóckodással: a drámát próbálták meg átívelni, áthidalni néhol, iszonyú abszurd lett a végeredmény. A tiszta dráma sokkal jobban feküdt volna. Így csak a gyomrunkra megy.
– A forgatókönyv nagyon szép lehet, szívesen elolvastam volna, mielőtt szétbarmolták, mert a filmben jócskán van hiba. És valamiért az az érzésem, hogy ez nem a könyvből származik.
– Igazi hálivúdi álomsorozat egyébként, minden jelenlegi elvárásnak megfelel. Fekete, leszbikus, sérült, női főszereplő, legyepált/meghasonlott/kiherélt hímek pipia.
– Az összes létező elemet, amit eddig láttunk bűnügyi sorozatban elcsépelték ismét. MIndegyiket. Csak fogtam a fejem… Ez viszont a könyv hibája. Csak verném a fejem a falba. El nem tudom képzelni, hogy lehet valaki ennyire fantáziátlan.
A magas csillagszám részemről az emberi drámáknak, az utolsó résznek és a két elsőként említett nő játékának köszönhető. Egyebekben felejthető nekem, s még ettől függetlenül is meg fogom nézni a kövi évadot.
Ellentmondás? Azt hiszem. Majd még agyalok.

Lali 

Jó sorozat, egyedi világgal és Kate Winslet tökéltes játékával (aki egyébként producerként is részese a filmnek).
Néhány pont azért még magyarázot kívánna a filmből, de alapvetően nagyon egységes hangulatú krimi-dráma sorozat.
Érdekes lenne, ha folytatnák.

desertangelable 

Minden adott volt, hogy szeressem ezt a filmet, Kate Winslet, kisvárosi történet, rejtély….nem is csalódtam. Kate Winslet tökéletesen hozta a lelkileg megnyomorodott, önmagát kereső leamortizálódott nyomozót, az pedig a színészi nagyságát erősíti, hogy nem azt kérte, hogy maszkírozzák el a szerep kedvéért, hanem pont a valóságot akarta bemutatni és nem engedte, hogy kisminkeljék és eltüntessék a testi hibáit. Számomra kiemelkedő alakítást Jean Smart nyújtott még illetve Julianne Nicholson, előbbi karakterének szerettem a szarkasztikus humorát, és minden arcrándulását, én tudtam rajta nevetni, annyira volt keserédes, mint maga a film. Julianne Nicholson pedig valahogy minden jelenetében erőteljes volt.
A történet nem teljesen újszerű, de jól kidolgozott, egyedül a szereplőkkel volt néha bajom, nem mindig tudtam, hogy ki kicsoda, ráadásul hasonlítottak is egymásra. :D Ettől eltekintve imádtam a morális kérdéseket, amiket feszegetett és, hogy beszélgetésindító kérdéseket vetett fel. Akármikor, amikor eszembe jut ez a film, mindig elgondolkozom rajta, hogy én mit tettem volna Mare helyében….

csokidani 

Tetszett az amcsi kisvarosi megjelenes, nagyon jol volt a hangulat osszerakva. A szereplok jol lettek valogatva, Kate Winslet hiteleset alakitott.
Tortenetszal rendben volt.
Osszessegeben ez egy jo (de nem klasszis) sorozat; erdemes megnezni.

Szencsike 

Nagyon nagy volt a hírverés a sorozat körül, így óvatosan álltam neki és miután végignéztem, rájöttem, hogy minden dicséret megérdemel a sorozat.
Tipikus amerikai kisváros, mindenki ismer mindenkit, ennek megvan minden előnye és hátránya is, Mindenki igyekszik elhitetni a többiekkel, hogy neki osztotta a legjobb lapokat az élet. Kivételek persze akadnak, ilyen a főszereplőnk is: Mare, Kate Winslet zseniális alakításában. A kiállhatatlan, kiégett, mind a munkában mind a magánéletben leterhelt nyomozó fejlődését követjük végig.
A sorozat legnagyobb erénye az emberi kapcsolatok bemutatásban rejlik. Minden egyes részben egyre több és több réteg hullik le a hőseinkről, amint a nyomozás halad előre, és sokszor nem éppen a legjobb arcukat mutatják az emberek. De pont ettől lesz csak igazán emberi ez az egész történet, a hibákkal, a bűnökkel, és a megbocsájtással. Érdekes volt látni, ahogy jött a tavasz egyre világosabbak lettek az epizódok is, mintha csak ezzel jeleznék az újrakezdést, a gyógyulási folyamatot. Egyben néztem végig a sorozatot, így elég erős lett a nyomott hangulat a végére, szóval csak óvatosan, mert ad egy jókora gyomrost a nézőknek a sorozat.
A nyomozás érdekes volt, részről részre jókat lehet találgatni, hogy vajon ki lehet a bűnös, igaz az ügyesebbek talán még a vége előtt rájöhetnek a gyilkos kilétére, de így is „kellemes meglepetés” volt, mikor kiderült.
Ez tipikusan az a sorozat, ahol nem szeretném, ha lenne második évad, mert ez így ad egy tipikusan megismételhetetlen élményt.

lettielena 

Elég lassan hömpölygő krimi, de hétről-hétre nagyon vártam az újabb részeket. (Mennyire elszoktam ettől a helyzettől… ahogy haladtunk a történettel, egyre inkább éreztem, hogy jobb lett volna, ha le tudom darálni. Azonban így még tovább tartott az élmény.)
Depressziós a hangulata, de nekem emiatt tetszett. Gyönyörű környezetben forgattak és Kate Winslet nagyot ugrott előre a kedvenc színésznő listámon.
spoiler
Az utolsó rész teljesen kifacsart, nyeltem vissza rendesen a könnyeimet.

mazsolafa

Szeretem az ilyen depresszív hangulatú filmeket, sorozatokat. Tetszett, bár nem dobtam tőle hátast és hagyott bennem jó pár megválaszolatlan kérdést is. Mare karaktere nem igazán szerethető, viszont Kate Winslet alakítása több, mint pazar. Guy Pearce karaktere kihagyható lett volna. Nekem hiányzott még továbbá a nyomozás is. Elég keveset láttunk belőle, inkább volt ez dráma, mint krimi.

SunflowerSz 

Ez megint olyan sorozat, ami tetszett is meg nem is. A hangulata jó, ez a kisvárosi téma nagyon jól van kibontva benne – tényleg mindenki ismer mindenkit és ez rendesen érzékeltetve van. A sztori nekem alapvetően inkább középszerű, a sok pozitív kritikát látva egyébként nagyon vártam, hogy mi lesz, de nekem ez csak egy átlagos krimi volt. Nem bánom, hogy megnéztem, így egy kis időtöltésnek jó volt, de ismételni nem hiszem, hogy fogom. Kate Winslet egyébként nagyon jól alakított, de a többi szereplő nem kifejezetten maradt meg mellette.

BlueDeath

Hát, ez nekem nagyon bejött. A színészek (főleg Kate Winslet) brillíroznak, a sztori megfelelően csavaros.
Winslet nagyon durván néz ki, rettentő hiteles a kissé lecsúszott zsaru szerepében (a színészi kvalitásain túl a minimál smink is sokat segít ebben). Evan Peterst konkrétan fel se ismertem, annyira más, mint amit megszoktam tőle, teszem hozzá, ő is remekül játszott.

A sztori arról szól, hogy Easttown-ban 1 lányt megölnek, több eltűnik, Kate Winsletnek pedig nem ártana végezni a melóját és elkapni a tettest, csak ez elég nehéz, amikor elég durva lelki válságban van, és így a figyelme nem feltétlen az ügyön van.
És többet nem is árulok el, ez egy krimi, minden szó spoiler lenne kb.
A vége… hát a vége nagyon kemény. Nem tudom lesz-e folytatása, de jó lenne.

Lau82 

Annak ellenére, hogy nem egy pörgős film volt, nagyon tetszett. Fokról fokra derült ki az igazság, a vége meglepő fordulatot tartogatott. Az érdeklődésem fenntartotta, Winslet játéka újra lenyűgözött. Ajánlom mindenkinek!


Népszerű idézetek

Babú

Mare Sheehan: Doing something great is overrated. 'Cause then people expect that from you. All the time. What they don't realise is you're just as screwed up as they are.

5. rész – Illusions
Theana 

Mare Sheehan: When you're up at the alter preaching to the convergation, you ever get the feeling no one's listening?
Father Dan Hastings: Every single day.

1. rész – Miss Lady Hawk Herself
Olivin 

Helen: Aki él arról mondhatunk bármit, a halála után mindenki szent.

5. rész – Illusions

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján