High-Rise (2015) 32

119' · angol · akció, sci-fi, dráma

Egy toronyház lakóinak élete egy váratlan esemény miatt kicsúszik az irányításuk alól.

angol

Képek 21

Szereposztás

Tom HiddlestonDr. Robert Laing
Jeremy IronsAnthony Royal
Sienna MillerCharlotte Melville
Luke EvansRichard Wilder
Elisabeth MossHelen Wilder
James PurefoyPangbourne
Keeley HawesAnn
Peter FerdinandoCosgrove
Sienna GuilloryJane
Reece ShearsmithSteele

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

csartak 

Aztamindenit! Party in da house. Tiszta elmeroggyanás Ballard módra. Alternatív 70-es években járunk, ahol a toronyház lakói szimbolizálják a társadalmat. Alsó szinteken a dolgozó osztály, fentebb az arisztokrácia. Elindul az osztályharc, lecsupaszítva ez ember a maga állati valójában, és kő kövön nem marad.
Ja, Clint Mansell zenéjét most is szerettem.

Little_Monster 

Az elején kellett volna kikapcsolnom, mikor a tűz fölött elkezdi a sütni a kutyacombot.

MrsCumberbatch 

Azt a három csillagot Tom teste és hangja kapja. De a film kevesebb mint felétől nagyon szörnyű volt. Horrorisztikus pornó jelenetektől meg hányingerem volt. Írják itt sokan, hogy társadalom kritika volt. Hát nem tudom mit láttak bele, mert a panelben élő emberek, nem ilyenek, köszönöm szépen….

Stone 

Ballard és az ő lecsupaszodott állatemberei….megint moshatjuk a szart a tükörről, de attól félek a gond a foncsorral van…nem fog lejönni..

Mr_White 

Mondhatnám, hogy egy jövőben játszódó anti-utópia, de ez a film a ’70-es években játszódik valahol Angliában, szóval már megtörtént. És ha jobban belegondolunk, tényleg, a toronyház az emeleteivel a társadalmi rétegződést szimbolizálja, amire nem nehéz rájönni, és amit itt kifacsart szituációkban láthatunk, az maga a kapitalizmus modellje.
Érdekes film, de nem csodálom, hogy ezt nálunk nem forgalmazták még Hiddleston ellenére sem, a hollywoodi mocskon degenerálódott magyar közönség szájából kifordult volna a popcorn a moziban, asszem.

1 hozzászólás
strangelove 

Ha nem is egyértelműen rossz, mindenképp kudarc. Itt mindent maga alá gyűrt a látvány. Elképesztően merész váltások jellemzik a filmet (ezt már megszokhattuk a rendezőtől), a cselekmény meglehetősen vázlatos, aztán egyre inkább zavaros. A dolog nem fut ki sehova, a nézőnek nincs mibe kapaszkodnia. Amikor mégis ki akar valahova lyukadni, az inkább kínos (a záró két-három mondat, vagy a kaleidoszkóp exponálása). Lehet, hogy Wheatley meg marad örök ígéretnek, hiszen nyilvánvaló vizuális fantáziája ellenére, a történetmeséléshez szükséges legalapvetőbb készségekkel sem rendelkezik. Nekem az az érzésem, hogy itt nem arról van szó, hogy ő radikálisan újszerűen mesél, hanem arról, hogy nem tud normálisan mesélni. És csak nő a gyanú bennem, hogy igazán nincs is neki miről. Hasonlóan Peter Stricklandhez, a képzelőerőhöz gondolat- és anyagszegénység társul.

csokidani 

Húha! Gyönyörű képi világba csomagolt brutálisan szürreális társadalomkritikai művész film. Nagyon szép és nagyon nehezen emészthető és gyakorlatilag lekövethetetlen egy az egyben. A képek, a rendezés bravúros. A történet a film 2/3-ánál tetőzött, sajnos azonban a film itt nem ért véget, ezért elég nagy kár mert innentől már eléggé vontatott és csak fárasztja az embert vagy ez volt a cél hogy teljesen kicsinálódjon az ember. Összességében tetszett, igen egyedi filmet kapunk és ez már önmagában is dicséretes. Csak olyannak ajánlanám aki nyitott a szürreális-művész film táncára.

Jadeline

Vártam ezt a filmet, de valahogy nem erre számítottam. Az az igazság, hogy kicsit csalódtam is az egészben… Alig bírtam végignézni, de folyton az volt bennem, hogy hátha a végén találok valamit ami nekem is értelmesebbé teszi a zűrzavart. Az alap értelmezés persze nekem is leesett, viszont ez az egészet tekintve így is kevésnek tűnik számomra. Egyelőre gondolkodom rajta, hogy lehet-e benne valami új gondolat vagy sem…
Ami engem még zavart, hogy senkivel, még a főszereplő Laing-el sem tudtam azonosulni, együtt érezni vagy bármi hasonló. Valójában csak bámultam amit művelnek és vártam hogy valami – mondjuk egy színész, esetleg Hiddleston játéka – tényleg hasson rám, de ez elmaradt. Nekem ráadásnak túl hosszú is, ahhoz képest hogy ilyen hatásszegény. Szerintem jobb lehet az eredetit olvasni talán, mert teljes mértékben William Goldinot juttatta eszembe a film, maga a szituáció. Az ő történetei nagyon hasonlóak, de tapasztalataim szerint olvasva sokkal jobban hatnak…
A végére még megjegyezném, hogy a zene nem volt rossz, abba lehet hogy még belehallgatok majd.

Mrs_Stark

Öt csillag Tom miatt és 2 elcseszett óra…
Up: Végül sikerült összeszednem a gondolataimat, hogy leírjam mit is gondolok. Egy célja volt a filmnek, hogy bemutassa, az ember állattá változik, ha megvonják tőle az alapvető dolgokat. Tipikus mai embereket láthattunk, a felső szinten a gazdagok, alul pedig a szegényebb réteg, mint a valóságban is. Láthatjuk, hogy nem riadtak vissza a lopástól, erőszakolástól, gyilkolástól sem.
Ennek ellenére halálra untam magam közben, többször kellett szünetet tartanom, mert nem bírtam ki egy helyben. Soha többet nem nézem meg.

LeanneIrisPrice 

Társadalomkritika, brutálisan az. Nem teljesen tiszta számomra, hogy mi történt, az meg néha főleg nem, hogy miért, de abban biztos vagyok, hogy kevés ilyen kaliberű művel találkoztam. Nem kedvenc, de a maga módján zseniális.


Népszerű idézetek

Londonna 

There's no food left. Only the dogs. And Mrs. Hillman is refusing to clean unless I pay her what I apparently owe her. Like all poor people, she's obsessed with money.

Londonna 

– You know, Toby, when I was your age, I was always covered in something. Mud, jam, failure… My father never associated himself with anything dirty. Or real.
– My father's up there.
– You mean, in heaven?
– Heaven isn't real, stupid.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján