Hegyek között (2017) 113

The Mountain Between Us
112' · amerikai · akció, kaland, dráma, romantikus 16

Egy pár a hegyekben túlél egy repülőgép katasztrófát és csak egymásban bízhatnak, hogy biztonságos helyet találjanak, miközben súlyos sérüléseikkel is meg kell küzdeniük.

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Idris ElbaBen Bass
Kate WinsletAlex Martin
Beau BridgesWalter
Dermot MulroneyMark
Linda SorensenPamela
Vincent GaleAirline Customer Service
Marci T. HouseReptéri alkalmazott
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

unknown 

90 perc séta a hóban. Nemigazán láttam értelmét.
Ez nem igazi túlélő film. A romantikát is esetleg csak a második felében érzékeltette.
Szóval inkább egy lassú, unalmas dráma.
A látvány szép volt, különböző szemszögekből látszódott. Viszont a jelenetek nekem nagyon darabosaknak tűntek. Jobban nem tudták volna összevágni? Napok teltek el, percek alatt. Egyik pillanatban reggel volt, másikban már sötétség.
Ha felmerült egy akció jelenet, igyekeztek a leghamarabb, legegyszerűbben letudni.
spoiler spoiler
Nem valami nagy szám.

Emerson 

Gondoltam milyen jól fog esni hőgutában azt nézni, ahogy Idris Elba slowmotionben szalad a havas tájon miközben küzd a természet elemeivel. Hát a nagy francokat!
Ad.1. Nem volt ebben semmiféle túlélésért folytatott küzdelem. Néha ugyan felbukkant egy-két nehezítő tényező pölö spoiler, vagy ugye ott volt a hó, de mintha nem akartak volna fázni, vagy legalábbis az a sosem kihunyó pislákoló tüzecske olajkályhaként funkcionált volna, a spoiler). Azért felkérhették volna Bear Gryllst, hogy kicsit szakértse meg a forgatókönyvírók munkáját, mert ez így elég satnya lett. Mintha végig csak vattacukorban hemperegtek volna.
Ad.2. slowmotion helyett csöpögős flashbackek voltak (spoiler)
Ad.3. Alex karakterét nem értettem. Mindent megmozgatott, csak hogy odaérjen az esküvőjére, erre eltelik pár nap a vadonban és sajgó lábbal, meg minden nyűggel megterhelve pont az jut eszébe, hogy ő akkor most rögtön szerelmes lesz másba. Oké, ott a hős megmentő faktor, Idris Elba ide vagy oda, azért ne essünk már túlzásokba…
Rémesen béna volt a forgatókönyv, amit megbocsátottam volna, ha noname színészeket kértek volna fel a szerepre és mondjuk a Hallmarkon adták volna valamelyik mesedélután. De ugye nem ez a helyzet áll fenn.

3 hozzászólás
Tünde_JLT

Aggódtam. Izgultam. Sírtam.
Összetörte a szívem. Elvette a reményt és közben reménnyel töltött meg.
Imádtam.

kiruu 

Hónapok óta borzalmas vártam ezt a filmet. És így a csalódás még jobban fáj. Ez a film egy tipik romantikus-túlélős film. Számítottam rá, hogy lassú lesz, de hogy ennyire elképesztően unalmas is legyen… Alex karakterében mindent utáltam. Egy okoskodó, álszent, idióta, buta liba. Benről jóformán semmit nem tudtunk meg. Ő a hősszerelmes, kedves, feláldozó doki. Túl sok véletlen. Nyilván számítottam ezekre a dolgokra, de hogy mindig szerencséjük volt. A vége undorítóan nyálas lett, indokolatlanul. A kutya egyetlen értelmes lényként figyelmet nem kapott, szépen tartotta a súlyát végig, pedig enni-inni nem nagyon láttuk.
A kilátás szép, a kutya cuki, a túlélés nem reális. Lehetett volna ez sokkal jobb, egy-két fordulattal, esetleg egy nem egyértelmű-de-előtte-még-szenvedős happy enddel.

3 hozzászólás
Bohemian 

Meglepett ez a film… Leginkább az Odeonos értékelések alapján, mert azok kissé lehúzták, pedig már akkor furcsállottam, hogy egy Kate Winsletes film hogyan lehet annyira rossz(?). Végül pedig egyáltalán nem is volt az, pedig annyira nem csípem a spoiler filmeket, vagy ha mégis, akkor legyen brutál dráma is.
Eleinte reméltem, hogy nem fog oda jutni, ahová végül mégis elbotorkált e két szereplő spoiler, de átgondolva mégis teljesen érthető, hogy oda lyukadtak ki, ahová. spoiler
Szép film volt, bár teljesen másra számítottam, mégis pozitívat csalódtam. Jól esett, újranézném, de az biztos, hogy kell hozzá egyfajta hangulat.

Lunemorte

Valójában mindannyian hegyek közé vagyunk zárva.

Lex

https://media.giphy.com/media/XD4qHZpkyUFfq/giphy.gif

Csak azt mondja meg nekem valaki, hogyha már 20 perc után azt érzem, hogy ez egy rakás trutyi, akkor mi a francért nézem végig? Nem vagyok komplett.

Annyira reméltem, hogy jobban fog tetszeni, mint a könyv, de ez mérföldekkel alulmúlta. Egyrészt örültem, hogy Alex-et sokkal erősebb karakterré tették; sokkal életképesebb lett és nem kifejezetten csak teher volt Ben számára. Ugyanakkor ezt úgy érték el, hogy szegény Ben-t totál lebutították. Egyrészt nem tűnt orvosnak, másrészt az egész túrázós múltját törölték, ahogy a kis diktafonos monológjai is eltűntek. Szóval, a könyvbeli erőteljes és gondoskodó hősből egy gyámoltalan p*cs lett. (Amúgy nem csíptem őt a könyvben sem, bár most úgy tűnhet. :))

A karakterek személyiség cseréjét még talán el is tudtam volna viselni, de a kibontakozó románcuktól csak forgattam a szemem. spoiler A vége pedig… Te jószagú Atya Úr Isten!

Senkinek nem ajánlom. Senkinek.

Bazil

Szerintem első felindulásból túlcsillagoztam, de akkor maradjon most már így.
Az első 10-15 percben minden lényeges megtörténik, a többi 1 és háromnegyed óra meg elég unalmas. Sőt, nagyon unalmas. És ezt nem menti meg a két főszereplő drámája sem.
Arról nem is beszélve, hogy mennyi a teljesen hiteltelen részlet. spoiler
Szóval egy jókora mínusz ezekért. Ha már túlélős film, figyeljünk már oda az ilyen kis nüanszokra. Ettől lesz hiteles.
Aztán a drámázás, na meg persze a szerelem. Negyed óra után lehetett tudni, hogy hová fut ki az egész. Kis csavart persze tettek bele, hogy ne legyen annyira unalmas, de attól még az volt. Sajnos.
spoiler Atyaúúúúristen! Tényleg? Ennyire futja? Ez kell biztosan? Nagy-nagy mínusz.
És mi a plusz? A hegyek. Ahogy megmutatják őket. A táj. Na, az gyönyörű.
És jó, hogy volt egy kutya, bocs Kutya is.
spoiler
Kate Winslet továbbra is nagyszerű színésznő, Elba nekem inkább rossz fiúnak jön be, de végül is szépen tud nézni a bánatos szemeivel. De a végeredmény? Háromnegyed rész unalom, egy negyed rész akció, meg dráma, meg romantika. Igen, sok erre hét csillag, de mindegy…

2 hozzászólás
desertangelable 

Hát ennek a vége most egy kicsit jobban megérintett, mint azt normál esetben valószínűleg tette volna, ezért nem tudom lepontozni, de szívem szerint azt tenném. A táj gyönyörű volt, direkt HD-ben néztem, de sajnos a történet nekem több sebből vérzett, pedig nagyon jó is lehetett volna. Az nem volt baj, hogy lassú volt, elvégre minden túlélős film az, de számos dologba bele tudtam kötni, pedig nem is akartam. spoiler Ennek ellenére egynek jó, csak ne várjon tőle senki nagy durranást.

zsuzsyb

Szeretem a túlélős történeteket, sajnos ez ebben nem volt túl erős, de így, hogy ekkora hangsúly volt a párkapcsolatokon is, érdekes párhuzamot vont számomra, és egy kellemes, kedves kis történet kerekedett belőle. Mert lényegében a párkapcsolatok is túlélő-történetek… Asszem itt erről van szó. A végén kicsit elszorult a torkom, valahogy arra vártam, hogy elsétálnak. De szerencsére, amit egyszer a hegy megtanít az embernek, az működik a kényelmesre kikövezett utcán is. Az is külön érdekessége a szerelmi történetnek, hogy azért egészen más dolog lehet megismerni és beleszeretni valakibe emberi, peremeken kapaszkodó és sebezhető állapotban, mint társadalmi maszkok, parfümözött cicomák, mankók és játszmák közt. Vajon csak túlélő ösztön és egymásrautaltság van, vagy tényleg találkozás?
Ami még fontos következtetés volt számomra: kutya nélkül nem lehet túlélni. :) De tényleg! :D Sosem árt, ha van nálad egy! (nekemiskell!elférünk?elférünk!!!nemférünkel!)
Azt még megjegyezném, hogy ez a film Idris Elba karizmájának és Kate Winslet tehetségének a hátán siklik végig, különben még a látványos havas lejtők sem lennének elégségesek, hogy lecsússzon.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján