Hegyek között (2017) 167

The Mountain Between Us
112' · amerikai · akció, kaland, dráma, romantikus 16

Egy pár a hegyekben túlél egy repülőgép katasztrófát és csak egymásban bízhatnak, hogy biztonságos helyet találjanak, miközben súlyos sérüléseikkel is meg kell küzdeniük.

angol

Képek 9

Szereposztás

Idris ElbaBen Bass
Kate WinsletAlex Martin
Beau BridgesWalter
Dermot MulroneyMark
Linda SorensenPamela
Vincent GaleAirline Customer Service
Marci T. HouseReptéri alkalmazott

Kedvencelte 15

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Tünde_JLT

Aggódtam. Izgultam. Sírtam.
Összetörte a szívem. Elvette a reményt és közben reménnyel töltött meg.
Imádtam.

Emerson 

Gondoltam milyen jól fog esni hőgutában azt nézni, ahogy Idris Elba slowmotionben szalad a havas tájon miközben küzd a természet elemeivel. Hát a nagy francokat!
Ad.1. Nem volt ebben semmiféle túlélésért folytatott küzdelem. Néha ugyan felbukkant egy-két nehezítő tényező pölö spoiler, vagy ugye ott volt a hó, de mintha nem akartak volna fázni, vagy legalábbis az a sosem kihunyó pislákoló tüzecske olajkályhaként funkcionált volna, a spoiler). Azért felkérhették volna Bear Gryllst, hogy kicsit szakértse meg a forgatókönyvírók munkáját, mert ez így elég satnya lett. Mintha végig csak vattacukorban hemperegtek volna.
Ad.2. slowmotion helyett csöpögős flashbackek voltak (spoiler)
Ad.3. Alex karakterét nem értettem. Mindent megmozgatott, csak hogy odaérjen az esküvőjére, erre eltelik pár nap a vadonban és sajgó lábbal, meg minden nyűggel megterhelve pont az jut eszébe, hogy ő akkor most rögtön szerelmes lesz másba. Oké, ott a hős megmentő faktor, Idris Elba ide vagy oda, azért ne essünk már túlzásokba…
Rémesen béna volt a forgatókönyv, amit megbocsátottam volna, ha noname színészeket kértek volna fel a szerepre és mondjuk a Hallmarkon adták volna valamelyik mesedélután. De ugye nem ez a helyzet áll fenn.

3 hozzászólás
unknown

90 perc séta a hóban. Nemigazán láttam értelmét.
Ez nem igazi túlélő film. A romantikát is esetleg csak a második felében érzékeltette.
Szóval inkább egy lassú, unalmas dráma.
A látvány szép volt, különböző szemszögekből látszódott. Viszont a jelenetek nekem nagyon darabosaknak tűntek. Jobban nem tudták volna összevágni? Napok teltek el, percek alatt. Egyik pillanatban reggel volt, másikban már sötétség.
Ha felmerült egy akció jelenet, igyekeztek a leghamarabb, legegyszerűbben letudni.
spoiler spoiler
Nem valami nagy szám.

Bohemian 

Meglepett ez a film… Leginkább az Odeonos értékelések alapján, mert azok kissé lehúzták, pedig már akkor furcsállottam, hogy egy Kate Winsletes film hogyan lehet annyira rossz(?). Végül pedig egyáltalán nem is volt az, pedig annyira nem csípem a spoiler filmeket, vagy ha mégis, akkor legyen brutál dráma is.
Eleinte reméltem, hogy nem fog oda jutni, ahová végül mégis elbotorkált e két szereplő spoiler, de átgondolva mégis teljesen érthető, hogy oda lyukadtak ki, ahová. spoiler
Szép film volt, bár teljesen másra számítottam, mégis pozitívat csalódtam. Jól esett, újranézném, de az biztos, hogy kell hozzá egyfajta hangulat.

kiruu

Hónapok óta borzalmas vártam ezt a filmet. És így a csalódás még jobban fáj. Ez a film egy tipik romantikus-túlélős film. Számítottam rá, hogy lassú lesz, de hogy ennyire elképesztően unalmas is legyen… Alex karakterében mindent utáltam. Egy okoskodó, álszent, idióta, buta liba. Benről jóformán semmit nem tudtunk meg. Ő a hősszerelmes, kedves, feláldozó doki. Túl sok véletlen. Nyilván számítottam ezekre a dolgokra, de hogy mindig szerencséjük volt. A vége undorítóan nyálas lett, indokolatlanul. A kutya egyetlen értelmes lényként figyelmet nem kapott, szépen tartotta a súlyát végig, pedig enni-inni nem nagyon láttuk.
A kilátás szép, a kutya cuki, a túlélés nem reális. Lehetett volna ez sokkal jobb, egy-két fordulattal, esetleg egy nem egyértelmű-de-előtte-még-szenvedős happy enddel.

3 hozzászólás
Lunemorte

Valójában mindannyian hegyek közé vagyunk zárva.

Lex

https://media.giphy.com/media/XD4qHZpkyUFfq/giphy.gif

Csak azt mondja meg nekem valaki, hogyha már 20 perc után azt érzem, hogy ez egy rakás trutyi, akkor mi a francért nézem végig? Nem vagyok komplett.

Annyira reméltem, hogy jobban fog tetszeni, mint a könyv, de ez mérföldekkel alulmúlta. Egyrészt örültem, hogy Alex-et sokkal erősebb karakterré tették; sokkal életképesebb lett és nem kifejezetten csak teher volt Ben számára. Ugyanakkor ezt úgy érték el, hogy szegény Ben-t totál lebutították. Egyrészt nem tűnt orvosnak, másrészt az egész túrázós múltját törölték, ahogy a kis diktafonos monológjai is eltűntek. Szóval, a könyvbeli erőteljes és gondoskodó hősből egy gyámoltalan p*cs lett. (Amúgy nem csíptem őt a könyvben sem, bár most úgy tűnhet. :))

A karakterek személyiség cseréjét még talán el is tudtam volna viselni, de a kibontakozó románcuktól csak forgattam a szemem. spoiler A vége pedig… Te jószagú Atya Úr Isten!

Senkinek nem ajánlom. Senkinek.

Bazil 

Szerintem első felindulásból túlcsillagoztam, de akkor maradjon most már így.
Az első 10-15 percben minden lényeges megtörténik, a többi 1 és háromnegyed óra meg elég unalmas. Sőt, nagyon unalmas. És ezt nem menti meg a két főszereplő drámája sem.
Arról nem is beszélve, hogy mennyi a teljesen hiteltelen részlet. spoiler
Szóval egy jókora mínusz ezekért. Ha már túlélős film, figyeljünk már oda az ilyen kis nüanszokra. Ettől lesz hiteles.
Aztán a drámázás, na meg persze a szerelem. Negyed óra után lehetett tudni, hogy hová fut ki az egész. Kis csavart persze tettek bele, hogy ne legyen annyira unalmas, de attól még az volt. Sajnos.
spoiler Atyaúúúúristen! Tényleg? Ennyire futja? Ez kell biztosan? Nagy-nagy mínusz.
És mi a plusz? A hegyek. Ahogy megmutatják őket. A táj. Na, az gyönyörű.
És jó, hogy volt egy kutya, bocs Kutya is.
spoiler
Kate Winslet továbbra is nagyszerű színésznő, Elba nekem inkább rossz fiúnak jön be, de végül is szépen tud nézni a bánatos szemeivel. De a végeredmény? Háromnegyed rész unalom, egy negyed rész akció, meg dráma, meg romantika. Igen, sok erre hét csillag, de mindegy…

2 hozzászólás
Negative_Singularity

Cukormáz és szirup – ez a két szó jutott eszembe, miután megnéztem a filmet. Nem volt rossz, de nem is nézném újra. Kivételez a szereplőkkel, egy pillanatig nem izgultam értük, tudtam, hogy úgyse lesz bajuk, túlélnek mindent, stbstb.
Kicsit lassú a cselekmény, ami akció van benne, az is béna, a szereplők néha idegesítőek, nem sokat mutatnak magukból, végig ismeretlenek maradnak, de valahogy mégis végig lekötött ez a két óra. Kis limonádé kalandfilmnek mondanám szép tájakkal, és kissé suta, de aranyos és őszinte üzenettel a szerelemről. Ez utóbbit is eltúlzott verzióban nyomják az ember arcába, de még ez is jól állt neki, hiába mérhetetlenül giccses és szájbarágós.
Nem tudom, miért, de tetszett.

desertangelable 

Hát ennek a vége most egy kicsit jobban megérintett, mint azt normál esetben valószínűleg tette volna, ezért nem tudom lepontozni, de szívem szerint azt tenném. A táj gyönyörű volt, direkt HD-ben néztem, de sajnos a történet nekem több sebből vérzett, pedig nagyon jó is lehetett volna. Az nem volt baj, hogy lassú volt, elvégre minden túlélős film az, de számos dologba bele tudtam kötni, pedig nem is akartam. spoiler Ennek ellenére egynek jó, csak ne várjon tőle senki nagy durranást.


Népszerű idézetek

judybee 

Ben: Mit szólnál egy hideg üdítőhöz?
Alex: Jöhet! [havat ad neki] Köszönöm.
Ben: Mehet bele jég is?

1 hozzászólás
judybee 

Alex: Kimegyek, körülnézek. Hozzak kávét?

judybee 

Ben: Figyelj! Árulj el nekem valamit! Mesélj az esküvődről!
Alex: Hát nem is tudod? Lekéstem.

judybee 

Ben: Együtt kell maradnunk. Úgy értem… tartsunk össze. Jó? Csak így tudjuk túlélni.
Alex: Tudom, és sajnálom. Ó, Istenem, sajnálom. Az egészet.
Ben: Csak azért mondom, mert nem akarok egyedül meghalni itt a hegyekben.
Alex: Én sem.

judybee 

Alex: Most árulj el nekem valamit! Mi történt, amíg nem voltam magamnál?
Ben: Semmi különös nem történt. Legalább három méter hó esett. Tudom, mert kétszer is [nevet] teljesen beterített. Találtam két doboz levest.

judybee 

Ben: Én más vagyok, mint te, Alex. Én nem tudok erről beszélni.

judybee 

Walter: F5-össel repültem Vietnámban. Amíg nem lőnek ránk, nem lesz gond.


Hasonló filmek címkék alapján