Három óriásplakát Ebbing határában (2017) 707

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
115' · amerikai, egyesült királysági · dráma, krimi 16 !

20 díj · 30 jelölés

Hónapok teltek el Mildred Hayes lányának meggyilkolása óta, ám a tettes azóta sem került elő. A nő most vakmerő lépésre szánja el magát: kibérel három óriásplakátot, melyeken provokatív üzenetet címez William Willoughby rendőrfőnöknek. Miután egy másik rendőr, az egyszerű és erőszakra hajlamos… [tovább]

angol · magyar
magyar

Képek 7

Szereposztás

Woody HarrelsonSheriff Bill Willoughby
Sam RockwellOfficer Jason Dixon
Frances McDormandMildred Hayes
Caleb Landry JonesRed Welby
Abbie CornishAnne
Kerry CondonPamela
Lucas HedgesRobbie
Zeljko IvanekDesk Sergeant Cedric Connolly
Kathryn NewtonAngela Hayes
John HawkesCharlie Hayes

További szereplők

Kedvencelte 153

Várólistára tette 295


Kiemelt értékelések

Emerson 

Napok óta nem tudok mit írni a filmről; sőt, azóta nem is láttam más filmet, mert nem akarom, hogy elmúljon a hatása. No nem vágott pofán, meg le sem sokkolódtam, csupán arról van szó, hogy visszatért a hitem, hogy még manapság is tudnak eredeti történetet kreálni és azt csont nélkül filmre vinni. Minden elismerésem az alkotóknak, a stábnak és bárkinek akinek köze volt a filmhez.
Így kell ezt csinálni, nem kellenek cicababák meg izomtibik, nem kellenek látványos effektek és alpári humor a tökéletes filmélményhez. Itt a bizonyíték.

3 hozzászólás
sipiarpi 

Nálam ez az Oscar favorit. Dráma, humorral fűszerezve, ahol a karaktereknek is van mélysége, nem csak „lógnak a levegőben”. Ajánlom a megnézését.

3 hozzászólás
Chriss 

Ez egy nagyon szép lélektani perspektíva az igazságról, szeretetről, bosszúról és megbocsátásról, remek színészi alakításokkal.

Lunemorte

Nehéz bármit is írnom erről a filmről. Minden megvan benne, ami miatt jónak lehet mondani: komédia, komoly társadalomkritikák, erkölcsi dilemmák és a képesség, hogy bárki meg tud változni. Persze csak ha akarja… Gondolatban tovább piálok a törpével és megetetem Woody Harrelson lovait.

LoneWolf 

Gyönyörű. Valamiért egy lazább alkotást vártam, mert nem néztem trailert, sem sztori leírást, csupán annyiról tudtam, hogy 3 plakát miatt megy a balhé, de whoa… Néztem a fordulatokon, a karakterfejlődésen, illetve néhányszor még én is majdnem elérzékenyültem. A legfurcsább, hogy a főszereplők között valójában nincs kifejezetten jó, vagy rossz figura, csupán hús-vér emberek mind és ezt erősen megragadta a film. Mind vétünk hibákat, csinálunk hülyeségeket, de szinte semmi sem visszafordíthatatlan, vagy megbocsáthatatlan, ha elég figyelmet fordítunk rá. Legszívesebben megadnám rá a 10 pontot, de valahogy a lezáratlansága miatt én mégsem éreztem a végső katarzist. Oké, értem, hogy túl egyszerű, meseszerű lett volna, de szerintem ennél lehetett volna jobb véget is keríteni neki. Persze ez csak csipkelődés, szóval ez azért még mindig inkább egy zárójeles 10-es, mint egy 9-es. Nagyon ajánlott mindenkinek, kit nem untatnak a drámák.

dulkap 

Az emberi érzelmek szinte minden aspektusát felvonultatja a film és egyben ki is hozza a nézőből. Egyik pillanatban jót mosolygunk a fekete humoron, másikban dühöt érzünk, aztán kapunk egy kis feloldozást, majd újra nyomasztanak minket a látottak. De ezt az eklektikus hatást tökéletesen felépítve és adagolva kapjuk meg, így egyik irányba sem dől el a film és pont annyit kapunk mindegyikből, amennyire szükség van.
Ez az összetettség nem csak a rendezésre és a történetre igaz, hanem szinte az összes főbb karakterre. Alig van benne olyan, aki 100%-ig rossz vagy jó, mert majdnem mindenkiben megvan a jó és a gonosz is. De igazából mindenkivel együtt lehet érezni, mert mindegyiknek megvan a saját személyes tragédiája, amivel próbál együtt élni hol jobb, hol rosszabb döntésekkel. Mindezeket a tragédiákat pedig zseniálisan mutatják be a színészek, még az apróbb szerepekben is, ezért nem is emelnék ki senkit.
Az biztos, hogy nem szabad az Erőszakik és a Hét pszichopata szerű fekete komédiát várni. Ez egy nagyon erős dráma, szatirikus felhangokkal.

csartak

Elgondolkodtató alkotás, kiváló színészi játékkal, meglepő jellemfejlődéssel. Érdemes megnézni.

lipotdorka

Fekete komédia véresen komoly témával, amit lássuk be, nem könnyű összehozni, Martin McDonaghnak mégis sikerült. A történet különleges, stílusos és igen merész, meglepően könnyed hangvételű, egy extrém érzelmi hullámvasút. A forgatókönyv fantasztikus és változatos, nem rágja a szánkba a mondanivalóját, a dialógusokkal és a fordulatokkal éri el a kívánt hatást, sikeresen. Nem egy tömegfilm, néhol vicces, olykor tragikus, engem teljesen magával ragadott. A kliséket is teljesen átformálja, a karakterek emberiek, mindenkiben van hiba, senki sem tökéletes. Szinte 100%, hogy Frances McDormand hazaviszi a szobrot szerintem, nelküle nem működne a film. A mellékszereplők is remekül hozzák a karakterüket, remek színészi gárda látható a filmben. A zene az, ami még emeli az alkotás színvonalát, tökéletesen képes alátámasztani az egész hangulatát.
A zárás lehetett volna egy kicsit erősebb, de ezen kívül igazából szinte minden klappol.

Solo_Mayer 

Nem is tudom, láttam-e valaha olyan filmet, ami ilyen mély drámaiság mellett ennyire szórakoztató lett volna. Ez a furcsa kettősség a monitor elé szegezett, ahogy maga a történet, a színészek játéka, meg az olyan részletek, mint pl. amikor Mildred papucsai beszélgetnek egymással. Szerelmes vagyok ebbe a filmbe.


Népszerű idézetek

AniTiger 

Sheriff Bill Willoughby: Ne nézzen így. Ha kirúgnék minden rendőrt, akinek van valamilyen enyhe rasszista beütése, akkor csak három maradna, akik meg a buzikat utálják. Úgyhogy nincs mit tenni.

duracell

Angela: Why are you never on my side, Robbie?
Robbie: I'm always on your side when you're not being a cunt!
Angela, Mildred: Hey!
Mildred: There will be no more „cunts” in this house. You got that, mister?
Robbie: What? Are you moving out?

Theana 

Mildred Hayes: So how's it all going in the nigger- torturing business, Dixon?
Officer Jason Dixon: It's 'Persons of color'-torturing business, these days, if you want to know. And I didn't torture nobody.

kkata76 

Dixon: Szerettem volna értesíteni. Minél előbb, mert nem akarom, hogy feladja a reményt, tudja.
Mildred: Én igyekszem.
Dixon: Hát… mást amúgy se tehet. Anyám régen mindig ezt mondta. Bár ő nem a reményre értette. Gyerekkoromban nem tudtam jól fogalmazni a suliban. Anyám azt mondta, mást úgyse tehetsz, igyekezz, hogy jobban menjen. Tudni kell fogalmazni, ha az ember rendőr akar lenni. … Vagy bármi más. … Bármi. …
Kivéve, ha Mexikóban élsz. … De arra meg ki vágyik!

duracell

Willoughby: You really wanna fuck with the Ebbing Police Department, Red? Do you?
Red: I guess.

Bogesxd 

Dixon: Mi van, te hülye vagy?
Connolly: Tudod, kit hülyézz le, Dixon!
Dixon: Nem lehülyéztelek, csak megkérdeztem, hogy hülye vagy-e.

Corvus_CoRex 

Mildred: Az járt a fejemben atyám, hogy ez az egész szitu egy kicsit olyan, mint maguknál az egyházban. Van egyen szerkójuk, van gyülekező helyük, vagyis, jobb szó híján, bandát alkotnak.

1 hozzászólás
Nocharity 

Dixon: Ajj, ne, már megint Donald Sutherland? Mi van most, Donald Sutherland napokat tartanak?
Dixon anyja: Én bírom. Tetszik a haja.
Dixon: A haja? Hehehh.
Dixon anyja: Ez az, amiben meghal a kislánya.
Dixon: Az mindig jót tesz egy filmnek.

Theana 

Sheriff Bill Willoughby: I'd do anything to catch the guy who did it, Mrs. Hayes, but when the DNA don't match no one who's ever been arrested, and when the DNA don't match any other crime nationwide, and there wasn't a single eyewitness from the time she left your house to the time we found her, well… right now there ain't too much more we could do.
Mildred Hayes: You could pull blood from every man and boy in this town over the age of 8.
Sheriff Bill Willoughby: There's civil rights laws prevents that, Mrs. Hayes, and what if he was just passing through town?
Mildred Hayes: Pull blood from every man in the country.
Sheriff Bill Willoughby: And what if he was just passing through the country?
Mildred Hayes: If it was me, I'd start up a database, every male baby was born, stick 'em on it, and as soon as he done something wrong, cross reference it, make 100% certain it was a correct match, then kill him.
Sheriff Bill Willoughby: Yeah well, there's definitely civil rights laws that prevents that.


Népszerű triviák

UViki 

Nem minden néző vette ezt észre, de a filmben végig látható valahol az élénk vörös szín: a dekorációban, a jelmez részleteiben, a berendezésben, vagy a fényekben. Erre azért helyeztek hangsúlyt a filmkészítők, hogy állandóan figyelmeztessen bennünket a főszereplő üzenetére, amit a három élénk vörös plakátra írt.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Három óriásplakát Ebbing határában (2017)

Három óriásplakát Ebbing határában (2017)


Hasonló filmek címkék alapján