Floridai álom (2017) 32

The Florida Project
115' · amerikai · dráma 12

5 díj · 10 jelölés

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Brooklyn és hat… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 5

Szereposztás

Willem DafoeBobby
Brooklynn PrinceMoonee
Valeria CottoJancey
Bria VinaiteHalley
Christopher RiveraScooty
Aiden MalikDicky
Patti WileyAmber
Jasineia RamosLuci
Rosa Medina PerezBertha
Mela MurderAshley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Nyx 

Az a fajta film, ami egyszerre göngyöli csomóba a gyomrodat és tölti fel a szívedet minden széppel és jóval. Olyan szemetgyönyörködtető látványba vonja a történetét, hogy a kőkemény realitás ellenére minden mozdulat és lépés költői táncnak és andalgásnak tűnik. A színészi játék mindenki részéről hibátlan és olyan természetes, hogy elmosódnak a határok a karakterek és a valóság között. Nem fog egyhamar elmúlni a Willem Dafoe-mániám.

desertangelable 

Hagytam egy pár napot mielőtt értékelem a filmet, hogy átgondolhassam mit is érzek. Nos, továbbra is azt tudom mondani, hogy ez nekem nem jött be. Értem a mondanivalót, és azt sem állítom, hogy a rendező nem valósághűen mutatta be a szegénységet, de ettől én ezt még nem élveztem. Egyedül Willem Dafoe játéka keltette fel az érdeklődésemet, ő számomra valami teljesen újat mutatott, de a gyerekek például kimondottan idegesítettek. A fényképezés nagyon szép, de nekem kb. ennyi, egyszer elég volt.

2 hozzászólás
Little_Monster 

Szép képekkel bemutatott reális történet, ami inkább irritáló volt a folyamatos kiabálástól és gyerekzsivajtól, mint élvezhető. A szegénységből és a függőségből egyaránt nehéz kitörni, főleg, ha az ember nem is akar. A gyerekvállalást pedig lassan szakvéleményhez kötném, mert az ilyen filmek nélkül is bőven egyértelmű, hogy lassan annyi gyerek nő fel szülői felügyelet nélkül, hogy hamarabb beköszönt a Hülyék Paradicsoma, mint gondolnánk.

RandomSky

Valóságos film. Ez van. Szerintem a vége azt jelenti, hogy hamis az is, ami a menekülés. Így nézve roppant reménytelen, de nem kell így nézni. Nagyon jó film, meg fontos, mert reális. Nem ragozom tovább.

kvázimozi

Sem az ál-reality sem a valóságshow nem elég pontos megnevezés… és így jutottam el a -ezt figyeld- showvalóság-hoz (hah!) -mert Sean Baker kamerája előtt valahogy annyira élettel teli, hihető karakterekké változnak az emberek. Akár csak előző filmjénél, itt sem csak hivatásos színészek játszottak, ami nagy mértékben segíti a bemutatni kívánt személyekkel kapcsolatban kialakuló eredetiség érzetet. Számomra a film végig érdekes és izgalmas volt, néha túl életszagú (arra gondolok, amikor kínosan érzed magad, pedig csak egy filmet nézel) és meglepő fordulatok is mutatkoztak. A nézőnek érdekes helyzetek és a sok-sok dráma, rengeteg hús-vér ember igazi valósága, akik egyébként teljesen másképp reagálnak ezekre (pl. ami nekünk dráma, azt ők hétköznapi dologként élik meg) és ez végig egy olyan ellentmondásos égisz alatt tartja a filmet, amitől abbahagyhatatlanná válik. Amíg nézed, addig azok az emberek élnek, ott, benne. Nem sok ilyet ismerek!

extra – megtekintés utáni egy mondatos vélemény/észrevetél egy fiatal hölgytől: spoiler :)

Horváth_Evelyn 

I don't want to live on this planet anymore. Nézze meg, akinek lehetősége van.

Szubjektív:
spoiler

Inkabringa

Pár napot kellett várnom az értékelésre, mert első blikkre simán 1 csillagot adtam volna. Mikor vége let a filmnek nem csak én ültem csöndben és meredtem a vászonra.
Dokumentarista jellegű a film.
Szó szerint érezhető, ahogy Floridában izzik az aszfalt. A film alatt hiába volt hűvös a teremben, többször úgy éreztem, hogy megsülök. A szagát is érzi az ember. Olyan valósan mutatja be a proletár életet mintha ott laknál a motelben. És ettől jó a film. Hiszen hétköznapi dolgok történnek benne. Az emberek próbálnak boldogulni a maguk módján, a saját helyzetükhöz mérten.

csokidani

Nagyon jo, eros film. Az elozetes alapjan konnyebbre szamitottam, am eletszagubb, dramaibb, kemenyebb annal. Fajdalmasan kozelien mutatja be a peremre sodrodott ember sorsat, de azert mosolyt is csal sokszor az ember arcara. A szineszek bitang hitelesek. A kiscsaj nagyon nagy arc, a tobbiek is kivaloak. Az uccso ket perccel ugyan nagyon nem vagyok kibekulve, de talan csak nem ertem a rendezo miert szanta igy. Eros mozi!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján