Floridai álom (2017) 42

The Florida Project
115' · amerikai · dráma 16

5 díj · 10 jelölés

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarításait. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Brooklyn és hat… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Willem DafoeBobby
Brooklynn PrinceMoonee
Valeria CottoJancey
Bria VinaiteHalley
Christopher RiveraScooty
Aiden MalikDicky
Patti WileyAmber
Jasineia RamosLuci
Rosa Medina PerezBertha
Mela MurderAshley

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

Nyx

Az a fajta film, ami egyszerre göngyöli csomóba a gyomrodat és tölti fel a szívedet minden széppel és jóval. Olyan szemetgyönyörködtető látványba vonja a történetét, hogy a kőkemény realitás ellenére minden mozdulat és lépés költői táncnak és andalgásnak tűnik. A színészi játék mindenki részéről hibátlan és olyan természetes, hogy elmosódnak a határok a karakterek és a valóság között. Nem fog egyhamar elmúlni a Willem Dafoe-mániám.

desertangelable 

Hagytam egy pár napot mielőtt értékelem a filmet, hogy átgondolhassam mit is érzek. Nos, továbbra is azt tudom mondani, hogy ez nekem nem jött be. Értem a mondanivalót, és azt sem állítom, hogy a rendező nem valósághűen mutatta be a szegénységet, de ettől én ezt még nem élveztem. Egyedül Willem Dafoe játéka keltette fel az érdeklődésemet, ő számomra valami teljesen újat mutatott, de a gyerekek például kimondottan idegesítettek. A fényképezés nagyon szép, de nekem kb. ennyi, egyszer elég volt.

2 hozzászólás
kvázimozi

Sem az ál-reality sem a valóságshow nem elég pontos megnevezés… és így jutottam el a -ezt figyeld- showvalóság-hoz (hah!) -mert Sean Baker kamerája előtt valahogy annyira élettel teli, hihető karakterekké változnak az emberek. Akár csak előző filmjénél, itt sem csak hivatásos színészek játszottak, ami nagy mértékben segíti a bemutatni kívánt személyekkel kapcsolatban kialakuló eredetiség-érzet létrejöttét. Számomra a film végig érdekes és izgalmas volt, sőt néha már túl életszagú is (arra gondolok, amikor kínosan érzed magad, pedig csak egy filmet nézel) -na és még meglepő fordulatok is mutatkoztak. A nézőnek érdekes helyzetek és a sok-sok dráma, rengeteg hús-vér ember igazi valósága jut, akik egyébként teljesen másképp reagálnak ezekre (pl. ami nekünk már dráma volna, az nekik könnyen lehet hétköznapiságuk) és számomra ez mindvégig olyan ellentmondásos égisz alatt tartja a filmet, amitől abbahagyhatatlanná válik. Amíg nézed, addig azok az emberek konkrétan élnek; ott, benne. Nem sok ilyet ismerek!

extra – megtekintés utáni egy mondatos vélemény/észrevetél egy fiatal hölgytől: spoiler :)

Horváth_Evelyn 

I don't want to live on this planet anymore. Nézze meg, akinek lehetősége van.

Szubjektív:
spoiler

5 hozzászólás
RandomSky

Valóságos film. Ez van. Szerintem a vége azt jelenti, hogy hamis az is, ami a menekülés. Így nézve roppant reménytelen, de nem kell így nézni. Nagyon jó film, meg fontos, mert reális. Nem ragozom tovább.

Little_Monster 

Szép képekkel bemutatott reális történet, ami inkább irritáló volt a folyamatos kiabálástól és gyerekzsivajtól, mint élvezhető. A szegénységből és a függőségből egyaránt nehéz kitörni, főleg, ha az ember nem is akar. A gyerekvállalást pedig lassan szakvéleményhez kötném, mert az ilyen filmek nélkül is bőven egyértelmű, hogy lassan annyi gyerek nő fel szülői felügyelet nélkül, hogy hamarabb beköszönt a Hülyék Paradicsoma, mint gondolnánk.

Inkabringa

Pár napot kellett várnom az értékelésre, mert első blikkre simán 1 csillagot adtam volna. Mikor vége let a filmnek nem csak én ültem csöndben és meredtem a vászonra.
Dokumentarista jellegű a film.
Szó szerint érezhető, ahogy Floridában izzik az aszfalt. A film alatt hiába volt hűvös a teremben, többször úgy éreztem, hogy megsülök. A szagát is érzi az ember. Olyan valósan mutatja be a proletár életet mintha ott laknál a motelben. És ettől jó a film. Hiszen hétköznapi dolgok történnek benne. Az emberek próbálnak boldogulni a maguk módján, a saját helyzetükhöz mérten.

csokidani 

Nagyon jo, eros film. Az elozetes alapjan konnyebbre szamitottam, am eletszagubb, dramaibb, kemenyebb annal. Fajdalmasan kozelien mutatja be a peremre sodrodott ember sorsat, de azert mosolyt is csal sokszor az ember arcara. A szineszek bitang hitelesek. A kiscsaj nagyon nagy arc, a tobbiek is kivaloak. Az uccso ket perccel ugyan nagyon nem vagyok kibekulve, de talan csak nem ertem a rendezo miert szanta igy. Eros mozi!

AmTekla

Elvárásaim voltak ezzel a filmmel kapcsolatosan, főleg ha már díjakat is nyert..de csalódtam, mert többre vágytam..:) nekem ez olyan egyszer megnézhető film volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján