Flashdance (1983) 168

4 díj · 8 jelölés

Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével kivívott járó támogatást – csakúgy, mint minden más… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Jennifer BealsAlex Owens
Michael NouriNick Hurley
Lilia SkalaHanna Long
Belinda BauerKatie Hurley
Malcolm DanareCecil
Sunny JohnsonJeanie Szabo
Kyle T. HeffnerRichie
Lee VingJohnny C.
Ron KarabatsosJake Mawby
Micole MercurioRosemary Szabo

További szereplők

Kedvencelte 36

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

sophie 

Nem érdekel, 10 csillag!:)
És most figyeltem: tényleg van, amikor férfi a dublőr. Hirtelen nagyon megvastagodott a felkarja.

Dreamborder 

Szégyen, nem szégyen, én ezt a filmet most láttam először. Azt kell, hogy mondjam, jó volt. Értem, hogy abban az időben miért volt meghatározó és miért lett most ikonikus. :)
Maga a sztori, főleg egy-két cselekményszál és karakter lehetett volna egy részről jobban kidolgozott, más részről viszont pont az tetszett, hogy nem lett szájbarágós. :)
A zenei szinte mind egy szálig nagyon jók.

KillerCat 

Igazi bugyuta történet, a klasszikusan naiv nyolcvanas évekből. A zenéje viszont ma már klasszikusnak számít.

Zohannna

Hát mit mondjak, ritka béna film. Pedig nem vagyok előitéletes a régi filmekkel kapcsolatban (ezt mutatja az is, hogy vannak a kedvenc filmjeim között régi filmek is). És a táncos filmek is bejönnek, na de ez!!!
Update:
Még mindig nem tetszik ez a film, de nem utálom. Valahogy engem nem fogott meg ez a csajszi. Nagyon álszent, és olyan idegesítőek voltak a jogtalan dühkitörései. Ráadásul volt rengeteg feleslegesen felvezetett, végül kifejtetlen szál, amik csak húzták a műsort. Tulajdonképpen eltelt úgy a film, hogy alíg tudtunk meg valamit a főszereplő múltjáról és a jövőjéről, csak a jelen unalmas egymásutánját mutatták. Egyetlen ami tetszett a zene, és néhány koreográfia.

8 hozzászólás
Light

Pont egyidősek vagyunk, de én felnőttem. Öreg vagyok én már az ilyen nyálas love storikhoz. A zene az viszont jó.

Kelly_Olvas

Többször is láttam moziban, imádtam, kitartásban példaképem volt Alex. Remek zenéi vannak, mai napig beleborzongok.

viky0222 

Jó film, viszont én Step Up-on „nőttem” fel, ez a film 15 évvel idősebb nálam, így nem lett nagy kedvenc, de azért meg tudom nézni, ha adják. Nem rossz film, csak hát nem fogott meg annyira, mint másokat.

Filmdoki 

Annak ellenére, hogy elsősorban a hölgyeket célozza meg a film, én jól szórakoztam rajta. Az viszont igaz, hogy a sztorira már annyira nem emlékszek, bár nem is ez a mozinak az erőssége, hanem az utánozhatatlan ’80-as évekbeli hangulat, a fantasztikus zenék és a látványos táncok. Ezek kombója teszi igazán üdítővé ezt a filmecskét, mely amellett, hogy szórakoztat, némi mondanivalót is igyekszik eljuttatni a nézőhöz.
Sajnos hiányoznak ez effajta filmek a mai mozik kínálatából, mert tény, hogy ott vannak a képregényfilmek, melyek szintén szórakoztatni kívánnak, de valahogy nem érződik bennük az a szív, mint a Flashdance-ben és társaiban. Aki tehát egy könnyed, de nagyon is hangulatos filmecskére vágyik, az nyugodtan nézze meg ezt :)


Hasonló filmek címkék alapján