Flashdance (1983) 186

4 díj · 8 jelölés

Alex, a nappal hegesztőmunkásként dolgozó fiatal lány esténként táncosként lép fel egy bárban. Az minden vágya, hogy egy nap balett-táncosnő lehessen. Érvényesüléséhez azonban csak tehetségét és tánctudását hajlandó latba vetni, a szépségével kivívott járó támogatást – csakúgy, mint minden más… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Jennifer BealsAlex Owens
Michael NouriNick Hurley
Lilia SkalaHanna Long
Belinda BauerKatie Hurley
Malcolm DanareCecil
Sunny JohnsonJeanie Szabo
Kyle T. HeffnerRichie
Lee VingJohnny C.
Ron KarabatsosJake Mawby
Micole MercurioRosemary Szabo

További szereplők

Kedvencelte 38

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ezt a filmet nem a szereplők és nem is a cselekmény viszi el a hátán, hanem a zenék és a táncok. Lényegében a történetre nem is igazán figyeltem, mert az elég bugyuta és semmi újat nem mutat, de imádtam a koreográfiákat és a dalokat. Nem mellesleg Jennifer Beals gyönyörű.

sophie 

Nem érdekel, 10 csillag!:)
És most figyeltem: tényleg van, amikor férfi a dublőr. Hirtelen nagyon megvastagodott a felkarja.

Dreamborder 

Szégyen, nem szégyen, én ezt a filmet most láttam először. Azt kell, hogy mondjam, jó volt. Értem, hogy abban az időben miért volt meghatározó és miért lett most ikonikus. :)
Maga a sztori, főleg egy-két cselekményszál és karakter lehetett volna egy részről jobban kidolgozott, más részről viszont pont az tetszett, hogy nem lett szájbarágós. :)
A zenei szinte mind egy szálig nagyon jók.

Corvus_CoRex 

Az Életben maradniban voltak 1 pillanatra díszlet? hegesztő emberkék, róluk (+ persze a táncról) jutott eszembe, hogy mikor a Gyakornokokat néztem (atyám… 8 éve! DX), abban emlegették „a kis hegesztő lányt” és azóta újra akartam nézni. X,)
Mert mintha kiskoromban már láttam volna. Bár lehet csak az elejét, mert a filmre nem emlékeztem, de rémlik olyan, hogy kiskoromban azt hittem, ilyen a (fiatal) felnőttek élete és majd én is így fogok, ha „nagy” leszek, mint Alex a legelején, mikor hajnalban a városon át melóba bicózik… X,)

Ja! Meg az L miatt is meg akartam nézni, mert hát nah… Bette Porter… :D

Jaaaaaa! Na meg: https://snitt.hu/plakatok/47799 :P

Amúgy nem nagy szám, de megvan a maga kis bája, a kutya ♥ és sokkal jobban is tetszett, mint az Életben maradni, úgyhogy jó, hogy eszembe juttatta. :)

KillerCat

Igazi bugyuta történet, a klasszikusan naiv nyolcvanas évekből. A zenéje viszont ma már klasszikusnak számít.

Zohanna

Hát mit mondjak, ritka béna film. Pedig nem vagyok előitéletes a régi filmekkel kapcsolatban (ezt mutatja az is, hogy vannak a kedvenc filmjeim között régi filmek is). És a táncos filmek is bejönnek, na de ez!!!
Update:
Még mindig nem tetszik ez a film, de nem utálom. Valahogy engem nem fogott meg ez a csajszi. Nagyon álszent, és olyan idegesítőek voltak a jogtalan dühkitörései. Ráadásul volt rengeteg feleslegesen felvezetett, végül kifejtetlen szál, amik csak húzták a műsort. Tulajdonképpen eltelt úgy a film, hogy alíg tudtunk meg valamit a főszereplő múltjáról és a jövőjéről, csak a jelen unalmas egymásutánját mutatták. Egyetlen ami tetszett a zene, és néhány koreográfia.

8 hozzászólás
Kelly_Olvas

Többször is láttam moziban, imádtam, kitartásban példaképem volt Alex. Remek zenéi vannak, mai napig beleborzongok.

viky0222 

Jó film, viszont én Step Up-on „nőttem” fel, ez a film 15 évvel idősebb nálam, így nem lett nagy kedvenc, de azért meg tudom nézni, ha adják. Nem rossz film, csak hát nem fogott meg annyira, mint másokat.


Hasonló filmek címkék alapján