L (The L Word) (2004–2009) 39

Történet egy Los Angeles-i leszbikus baráti társaság életéről és szerelmeiről. Jenny (Mia Kirshcner), a friss diplomás író karrierje reményében barátjával a nyugati partra, Los Angelesbe költözik. Hamarosan megismerkednek szomszédjaikkal, akik közül egy párról kiderül, hogy leszbikusok és már… [tovább]

Képek 76

Szereposztás

Jennifer BealsBette Porter
Laurel HollomanTina Kennard
Leisha HaileyAlice Pieszecki
Mia KirshnerJenny Schecter
Katherine MoennigShane McCutcheon
Pam GrierKit Porter
Rachel ShelleyHelena Peabody
Daniela SeaMax Sweeney
Erin DanielsDana Fairbanks
Jane LynchJoyce Wischnia

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Korszakalkotó volt a maga idejében, azóta sincs párja, maximum csak gyenge utánzója.
Engem, akit érdekel a téma is, úgy ítélem meg, hogy ez a sorozat egy kicsit sok. Egy kicsit elmegy egy olyan irányba, ami már nem valós, ami már nem lehet valós.
A végén a sorozat készítője elmondta, hogy szeretett volna minden fontos témát érinteni a sorozatban, ami többé, kevésbé sikerült is. Így utólag már azt mondom, hogy ezen törekvése dicséretes is a szememben… De amikor egy rendező azt mondja, hogy „kiírtam egy szereplőt a sorozatból, amit nagyon megbántam” és én még egyet is értek vele, akkor csak azt tudom mondani, hogy – $@!#%!

Szeretem ezt a sorozatot, mert néha bár nagyon elrugaszkodott, sok szempontból életszerű.

1 hozzászólás
Kontra_Judit 

Nagyon jó sorozat a leszbikusok világáról! Már csak tanulságképpen is érdemes végignézni. Bár hozzá teszem az ellenkező neműek meleg-sorozata klasszisokkal jobban sikerült.

Little_Monster

Nem is adhatnék 10 csillagnál kevesebbet fiatal felnőttkorom meghatározó leszbikus sorozatának. A történet helyenként kicsit ingatag lábon áll, de attól még nézhető, sőt, szerethető. A karakterek jól kidolgozottak, könnyen lehet azonosulni velük. A Tibette power duo, meg úgy önmagában Bette Porter alakja örök példaképem lesz, köszönet érte Jennifer Bealsnek. Sok réteget megszólít, épp ezért lehetetlen úgy nézni, hogy valakinek ne legyen kedvenc szereplője, szerelmes párja, vagy éppen legjobban utált karaktere. Ennél jobb, átfogóbb és nézhetőbb leszbikus témájú sorozat azóta sem készült, és sajnos még sokáig nem is fog. A maga nemében abszolút hiánypótló és trend teremtő, nincs is olyan magára valamit is adó leszbikus nő, aki ne hallott volna róla, vagy ne látta volna az összes részt minimum egyszer.

2 hozzászólás
Dawn_Silver

Rengetegszer láttam az összes évadot. Számomra ez is amolyan kultsorozat. Sok mindenre ráébresztett önmagammal kapcsolatban annak idején. Vannak benne ugyan erős túlzások is, de azért életszagú. Jennyt elején szerettem, aztán már nem. Shane pedig…hm. :D Jó, hogy visszatért a sorozat.

antikljus

Tíz év után visszatérnek, berendelték a 7. évadot. <3

Corvus_CoRex 

A meleg férfiak kiskoromtól vonzanak, a leszbikusok viszont… Úgyhogy ezt anno a Fiúkkal ellentétben nem is néztem a TV-ben. Aztán később nem tudom mennyire befolyásolt az, hogy voltak lányok a környezetemben, akik a lányokhoz vonzódtak, mindenesetre akkoriban nagyon szét voltam esve és valami miatt úgy döntöttem, hogy belenézek ebbe a sorozatba. Már csak azért is, mert sose értettem mihez tud kezdeni egymással két nő.
Az igazat megvallva, a mai napig nem értem. :D Viszont nagyon kellemeset csalódtam ebben a sorozatban. Ahhoz képest, hogy irritálnak a nőneműek, hát még a leszbikusok (ne vegye senki bántásnak, nem személyes, csak nem tudom, valahogy irritál már egy nő is, hát még kettő… a csajok iszonyat zűrösek. @_@ ), egész megkedveltem ezeket a csajszikat. :) Bár gondolom a sok humor miatt. Akkorákat nevettem rajta. :D Na meg mert egyik ismerősöm totál olyan volt, mint Jenny, fujj, úgyhogy imádtam utálni. =D
Végül azt hiszem csak az első 4 évadot néztem meg, mert azok voltak talán csak szinkronosak, de a többit is meg akartam nézni, viszont a mai napig nem került rá sor. Lehet elő kéne szednem ezt is a Fiúkkal… :)


Népszerű idézetek

lipotdorka

You know, I've been thinking about it. What's more boring, right? You can make endless lists… You can bawl your head off, and puke over the side of the boat. Or you get to go home. You get to sleep with the same person you've been in love with for 7 years.

Corvus_CoRex 

Alice: Minden oké?
Shane: Nem, nem vagyok jól.

4. évad 9. rész – Lacy Lilting Lyrics
1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Shane: Jó, de még nem voltál lánnyal. Úgy értem, hogy kapcsolatod nem volt még.
Paige: Mire célzol?
Shane: Csak hogy, ne hidd, hogy lánnyal jobb lenne.
Paige: De, biztosan jobb. Igaz, hogy a férfiak fizikailag vonzók számomra, de érzelmileg visszamaradottak.
Shane: A lányok ugyanilyenek.
Paige: Kevésbé.
Shane: Ugyan már! Nehogy azt hidd! Rosszabbak!

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján