Fekete tenger (2014) 29

Robinsonra, a veterán tengeralattjáró-kapitányra rossz idők járnak, kirúgják a hajóbontói állásából, a felesége is elhagyja, ráadásul magával viszi a gyereküket is. Hamarosan a kapitány fülébe jut a pletyka a második világháborúban a Fekete-tengeren elsüllyedt orosz tengeralattjáróról, amely… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Jude LawRobinson
Karl DaviesLiam
Jodie WhittakerChrissy
Konstantin KhabenskyBlackie
Daniel RyanKurston
Scoot McNairyDaniels
Tobias MenziesLewis
Michael SmileyReynolds
David ThrelfallPeters
Szergej KolesznyikovLevchenko

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

Londonna 

Gondoltam, ha már tengeralattjáró tragédia, akkor meglesem, csak hogy hangolódjak az őszi Kursk-mozira, de…
Jude Law-n hamar túltettem magam. Színésznek nem rossz a pasi, ezt aláírom. Viszont a sztori… Hát, az fájt. Bénán generált konfliktusok tömkelegét tartalmazza, egyszerűen nem volt hiteles. Vagy, ha igen, akkor meg köszi, de én a magam részéről nem is lennék kíváncsi az ilyen férgekre. Már bocsánat a kifejezésért. D******n meg az összes, ha ilyen elcseszett a preferenciájuk. Nem tudok mást hozzáfűzni.

Ja, de. A 13. Doktort legalább így láthattam egy újabb szerepben. :P

1 hozzászólás
Trixi 

Mikor tanulják meg a „teremtés állitólagos koronái”, hogy a hepciáskodás soha nem vezet semmi jóra? (Soha)

paavel 

Maga a film is kisbüdzsés lehetett, mint a fű (itt: tengeri fű, illetve az orosz flotta radarjai) alatt hajózó expedíció maga, kellékesekre és dramaturgokra kb. egyformán költöttek: keveset. A náci arany-vadászat pedig: már uncsi. Tengerészek vére menő marakodása: még uncsibb. Law (akit nagy színésznek tartok), a filmplakát húzóneve sem tesz tesz hozzá sokat, sőt (Kb.: Dom Hemingway zsírmájat növesztett, még tovább csúszott felfelé a homloka, és egyre többet néz komoran.) Jó előre tudni lehet nagyjából, ki éli túl, illetve nem éli túl a kalandot. A rengeteg abszolút valószerűtlen jelenet (konkrétan lehetetlenségek garmadája) sem emeli a szórakoztatás élményét. Valamiért mégis nézhető (persze max. egyszer), ezt tudjuk be a jó öreg tengeri kincsvadászós téma halhatatlanságának, semmi sem találja jobban telibe az emberi természet (valamennyire mindenkibe kódolt) klausztrofóbiáját, mint ez a tengeralattjárós műfaj.

Mindenesetre népművelésből pluszpont: a náci arany meséje mögötti valós történetet hajlamosak elfeledni a népek, miszerint Hitler és Sztálin két évet lehúzott szövetségesként, és hát ez az 1939-től ’41-ig tartó Molotov–Ribbentrop-paktum úgy fejére állította a világpolitikát, ahogy előtte és utána soha semmi. (Ellenfelekből lettek kényszer szülte barátok, majd újra ellenségek, de ez már más történet.) A filmbeli arany ebből az apropóból kerül a Fekete-tenger fenekére, és épp csak megemlítik az előtörténetét, de minden ilyen gügye film is alkalmas a bizarr, abszurd és szürreális modern történelem észben tartására.

7 hozzászólás
Kiskakukk 

Egy tucat ostoba férfi kis helyre összezsúfolva. Kellett ez nekem? Nem.

ananiila

Az emberi hülyeségnek nincs határa, pláne ha kapzsisággal párosul.
Ez egy jó film is lehetett volna, sokkal feszesebb tempóval, kicsit jobb színészekkel.
Menzies miatt néztem meg, volt is neki kb. 2 perces jelenete. :) Ennek ellenére nem bántam meg, nézhető kategória.


Hasonló filmek címkék alapján