Emlékezz rám (2010) 178

Remember Me
113' · amerikai · dráma, romantikus 16 !

0 díj · 1 jelölés

A huszonegy éves, egyetemista Tyler életét súlyos családi tragédia árnyékolja be. Hat éve, hogy a bátyja öngyilkos lett, az elvesztését azóta sem sikerült feldolgoznia. Ráadásul a történtekért kimondatlanul is üzletember apját tartja felelősnek. Egyik este a barátja unszolására elmennek bulizni,… [tovább]

Képek 21

Szereposztás

Robert PattinsonTyler Keats Hawkins
Emilie de RavinAlyssa "Ally" Craig
Chris CooperNeil Craig
Lena OlinDiane Hirsch
Pierce BrosnanCharles Hawkins
Martha PlimptonHelen Craig
Ruby JerinsCaroline Hawkins
Gregory JbaraLes Hirsch
Tate EllingtonAidan Hall
Kate BurtonJanine

További szereplők

Kedvencelte 48

Várólistára tette 139


Kiemelt értékelések

Charityy 

Ez most nagyon elkapott!
Magamtól nem biztos, hogy megnéztem volna, mert nem igazán bírom Pattinsont, de milyen jól tettem, hogy megnéztem! Két ilyen tragikus múltú főszereplővel nem is gondoltam, hogy boldog lesz a vége, de még így is rendesen lesokkolt, amit a végén láttam, nem is értettem teljesen.

2 hozzászólás
Leah 

Megfogadtam ha nem is évente , két évente megnézem azon a napon ezt a filmet.

Kontra_Judit 

Robert Pattinson miatt választottam ki a filmet, kíváncsi voltam, az Alkonyat után, mit alakít…ebben nagyon jól játszik.

adrica

Évente kb. 3-4szer csak valami egyszerű, romantikus, hollywoodi limonádéra vágyom. Azt gondoltam, Robert Pattinson híres vámpírrá válása utáni első filmje éppen megfelelő lesz erre a célra. Tévedtem, de végső soron nem bánom.

A fiatal lány, akinek 10 éves korában a szeme előtt lőtték le az anyját, és a fiatal fiú, akinek imádott bátyja 6 éve a születésnapján lett öngyilkos. Ráadásul mindkét oldalon problémás a kapcsolat az apával… Kisülhet ebből vajon valami jó? Vagy legalább valami, ami nem tragikus?

Erős témákat hoz fel a film, és aztán nem tud velük igazán mit kezdeni. Az anya halálának kihatása a gyerek további életére, a lányáért rettegő és ezért őt kalitkában tartó apa, a szeretett testvér elvesztésének feldolgozása, az elfoglalt, sikeres, és gyermekeitől sokat váró apa elleni lázadás, vagy ugyanezen apa figyelméért folytatott küzdelem, egy tizenegynéhány éves tehetséges kislány kívülállósága a kortársai között – mind-mind olyan témák, amelyekből önálló filmet is lehetne forgatni. Ennyi mindent alig két óra alatt azonban inkább csak kapargatni lehet, és ez rosszat tesz a drámák, érzelmek kibontásának – nincs rá idő ugyanis, pláne ha még valamiféle történetet is össze szeretnénk kalapálni.

A hangulat viszont nagyon eltalált, az igénytelen, koszos albérletbe, ahol nincs zár az ajtón, retkes az ablak, ritkán süt be a nap, a falon lóg a bicikli, és minden egy kicsit kopott és agyonhasznált, rögtön bele lehet szeretni. Ahogy a kicsit bohém, kicsit laza, kicsit lázadó és nagyon elveszett fiatalokba is – csak ne egy mondat per perc sebességgel nyögnék el az ezidáig összegyűjtögetett magvas bölcsességeiket… Robert Pattinsonról ilyen környezetben és hangulatban egyébként valahogy Závada Péter jutott eszembe, és az Ahol megszakad pesti sampon-életérzése.

Mindent egybevetve mondhatnánk, hogy a film életszerű: a valóságban is vannak tragédiák, és van, hogy a tragédiák áldozatai egymásra találnak, és van, hogy a tragédiák újabb tragédiákat jósolnak és görgetnek maguk előtt, és olyan is van, hogy egyszer csak, mintegy varázsütésre, kisüt a nap, a tragédiák tovagörögnek az útból, de mikor már az ember mosolyogni kezdene, hirtelen aláhull egy meteor az égből, és tönkreteszi az épp bontakozó idillt. Van ilyen, de az élet épp ezért nem egyperegyben film, és a film sem maga az élet. Ilyesféle lezárás után tud maradni az emberben egy erős WTF-érzés.

ptagi 

Szerintem ez volt az első olyan Pattinson-mozi, amit a Twilight-sagán kívül láttam.
És itt el is döntöttem, hogy erre a fiúra oda kell figyelni, mert jó lesz, akárki meglássa…!
Nemrég újranéztem, és azóta is dühös vagyok mindenkire, aki nem hajlandó lehámozni róla a csillámskatulyát.
Erős történet, bár a végét nem egészen értem, miért volt szükségszerű. Én a happy enddel is elégedett lettem volna, nem vette volna el az élét az előzőeknek, bár így kétség kívül ezerszer ütősebb lett.

mandu 

ezek a romantikus filmek valahogy sosem jönnek be

viky0222 

Épp Alkonyat-rajongó korszakomat éltem, így megnéztem Robert Pattinson miatt, és ez egy jó döntés volt. Nagyon tetszett, mondjuk a végén nagyon össze is tört. Annyira rossz volt, miután megkedveltem a szereplőket. :'(

Sonnenschein 

Egy átlagos filmnek indul. Aztán bonyolódik a történet, bogozódnak a szálak ki-, meg be.
Aztán egyszercsak vége ér. Te pedig csak egy idő után veszed észre, hogy már percek óta a stáblistát nézed.
… vagyis csak úgy tűnik. Nézel ki a fejedből, de nem látsz ki.
Az érzelmeidet kócolgatod kifelé odabent.
… és többé nem feleded a történetet ….

Meli_

Kicsit unalmas, de összességében jó lett. Meglepett, hogy Robertnek van olyan filmje, amit újra néznék. :D A két szerelmes sztorijánál sokkal izgalmasabb volt a kislány sulis drámája, ami inkább lekötötte a figyelmem. Meg a srác apjával való viszonya, Pierce nagyon kellett a filmbe. Számomra két csattanója volt a történetnek. Az első tanulságos volt, a második pedig olyan, amitől majdnem hátraestem a székben. :D

Oroa 

Robert miatt néztem meg ezt a filmet, és tetszett, de az a vége nagyon nem.


Népszerű idézetek

Gigglemug

Az ujjlenyomatunk minden életen ottmarad, melyet megérintettünk.

Treszka 

Hogy mit csinálunk az életben, az lényegtelen. Csak az a fontos, hogy csináljuk, mert más nem fogja helyettünk. Mint mikor belép valaki az ember életébe, és az egyik felünk az mondja, messze nem vagyunk még kész rá, de a másik felünk azt mondja, tegyük örökre magunkévá.

Treszka 

Gandhi mondta egyszer, hogy bármit csinálsz az életedben, jelentéktelen lesz, mégis nagyon fontos, hogy megtedd. Soha nem tudhatod, hogy mi az élet igazi értelme, nem is kell tudnod, csak tudd, hogy van valami értelme az életednek. Minden életnek van értelme. Akár száz évig tart, akár száz másodpercig. Minden életnek. És minden halál a maga módján megváltoztatja a világot. Gandhi tudta. Tudta, hogy az ő élete jelent valamit valakinek, valahol, valahogyan. Azt is tudta, olyan bizonyossággal, amit soha nem is tudhatott, hogy amit tud… tudta, hogy az életet sokkal fontosabb lenne élvezni, mint az értelmén gondolkodni.

Leah 

Ally: Én a desszerttel kezdek!
Tyler: Áh, és ennek politikai oka van, vagy esetleg egészségügyi?
Ally: Értelmetlennek tartom várni. Mi van ha bárány evés közben ér a halál?
Tyler: *köhöm* Fennáll az esély?
Ally: Nem kizárt! Embóliát kapok, Meteor csap az étterembe. Meghalok anélkül hogy megehettem volna azt amit a legjobban kívántam.
Tyler: Ennek az esélye?
Ally:Tudod mit? Garantáld nekem. Esküdj a lelked hallhatatlanságára hogy túl élem a főfogást és akkor várok. De mielőtt válaszolsz: ha meghalok azzal a tudattal kell tovább élned hogy nem csak hogy becsaptál de megfosztottál az egyetlen, utolsó, örömömtől is. Az utolsó kívánságomtól. Kész lennél ekkora felelősséget vállalni az igazadért?
Nyugi kapsz belőle!

Bogesxd 

Aidan: Kitűztem már a zászlómat minden földrészen.
Ally: És hogy állsz a fehér lányokkal?
Aidan: Ugyan már, az terem minden bokorban.
Ally: Ázsiai?
Aidan: Oui.
Ally: Eszkimó?
Aidan: Monica Impellier. Könyvtáros a 96. utcában.
Ally: Te voltál már eszkimóval?
Tyler: Te jártál már könyvtárban?

SzRéka

Van, hogy az ember szeret valakit, csak lenni nem akar vele.

Bogesxd 

Charles: Nincs a világon semmi gondod, nem felelsz senkiért, gyerek vagy! Azt hiszed, a földön csak téged ért veszteség? Azt hiszed, hogy mindazt, ami benned van, én talán nem érzem?!
Tyler: Nem te találtál rá. Hanem bizony én. És olyan siralmasan vak vagy, hogy az orrod előtt fogják sorra felkötni magukat a gyerekeid.

judybee 

Tyler: [narráció] Gandhi szerint, hogy mit csinálunk az életben, az lényegtelen, csak az a fontos, hogy csináljuk. Az elejével egyetértek. Mike! Tudod mi közeledik?! 22 éves korára, Gandhinak volt három gyereke, Mozart írt harminc szimfóniát, Buddy Holly meg halott volt. Egyszer azt mondtad, nyomot hagyunk az általunk megérintett életekben. Ez mindenkire vonatkozik? Vagy csak költői sóder volt?

judybee 

Aidan: Van egy lánya.
Tyler: És mit csináljak? Raboljam el?
Aidan: Dehogyis! Nem is férne be a szekrénybe!

Bogesxd 

Ally: Szia, merre jártál?
Tyler: A belvárosban a Wall Streetnél. Megreggeliztem. Neked is hoztam Bialy-t.
Ally: Kösz. Ugye tudod, hogy sok helyen lehet reggelizni?
Tyler: Michaellel odajártunk. Mindig ott reggeliztünk. Bár valószínűleg nem annyiszor, ahányra emlékszem, de sokszor. Aznap reggel is, mikor… Ott láttuk utoljára.


Hasonló filmek címkék alapján