Éjszakai szolgálat (2016–2016) 125

The Night Manager
358' · angol · dráma, thriller, krimi, minisorozat 14 !
6 rész (epizódhossz: 60')

5 díj · 8 jelölés

Az egykori brit kommandós, Jonathan Pine szállodaportásként sem tud hátat fordítani az erőszak világának. Ismét felbukkan életében a világ legromlottabb embere, a nemzetközi fegyverkereskedő Richard Onslow Roper. Hogy beférkőzzön Roper belső köreibe, magának Pine-nak is bűnözővé kell válnia.

angol

Képek 10

Szereposztás

Tom HiddlestonJonathan Pine
Hugh LaurieRichard Onslow Roper
Tom HollanderCorcoran
Olivia ColmanBurr
Elizabeth DebickiJed
Michael NardoneFrisky
Douglas HodgeRex Mayhew
Tobias MenziesGeoffrey Dromgoole
David HarewoodJoel Steadman
Aure AtikaSophie Alekan

További szereplők

Kedvencelte 28

Várólistára tette 229


Kiemelt értékelések

Emerson 

Próbálok nem csúnya dolgokat írni, mert láttam ennél borzasztóbb sorozatot is, de hát… nem tudok elmenni mellette úgy, hogy ne említeném meg: halálosan unalmas volt! És nem azért mert nem történt benne semmi, hanem mert annyira laposak voltak a karakterek, hogy ha egymáson ugráltak volna, még arra se ébredtem volna fel. Hugh Laurie mint gonosz fegyvermágnás? Aha… hát nem csináltam össze magam tőle. Inkább valami adócsalásból meggazdagodott ficsúrnak tűnt a kötelező szőke szépséggel az oldalán, meg a tündérbogár kisgyerekkel. Hiddleston… jaj, csak ne legyen Bond és akkor megmarad a béke köztünk.
Nos, nem ismerem a könyv változatot (ezek után nem is akarom), szóval lehet, hogy ott a karakterek ezerszer jobban kidolgozottak és az oldalak is sercegnek a feszültségtől, de a film ehh…
Továbbá hatalmas csalódás volt, hogy Susanne Bier rendezte. Az a Bier, aki olyan skandináv filmekhez adta a nevét, amitől az ember legszívesebben élve elásná magát bánatában. Aztán akárhányszor nem skandináv filmet forgat leírja magát a szememben biztos nagy veszteség neki.
A hat csillagból 1 a profi intrónak jár, 1 a szép tájnak, 1 a HOY bringának, 1 Tobias Menzies-nek, mert üvöltött egyet, 1 a sminkesnek, mert tök jól nézett ki Hiddleston színváltós feje, 1 pedig a vége poénért jár bár az kiszámítható volt.

1 hozzászólás
csartak

Az első rész után majdnem abbahagytam, mert semmit nem mozgatott meg bennem. Aztán a harmadik rész körül belendültem, elkezdett érdekelni, vártam hogy nézzem a következő részt. Még Tom Hiddleston is megragadta a fantáziám, (meg fogok nézni pár filmjét még azt hiszem ;) ) még az időnkénti hülye vigyorgása se idegesített. Igazából először Laurie fura volt a szerepben, de aztán egész elfogadható lett. Olivia Colman figurája meg roppant módon zavart, nagyon nem volt szimpatikus a nyomulásával, tudom ő volt a jó arc meg az igazságosság, mégis néha ellene szurkoltam.
Tetszett a hangulat, a miliő, ami körüllengte a sorozatot.
Úgy érzem, most megnéznék még pár hasonló stílusú filmet.

abby 

A Le Carré adaptációk azt hiszem továbbra se lesznek kedvencek, a könyvet is elég hamar dobtam és sajnos ez se hozta a kívánt színvonalat. Szépen fényképezett, gyönyörű helyszínek, csak hát a karakterek jellegtelenek és a történet se nem feszes, se nem izgalmas, inkább egy lassú haldoklásra hasonlít. Az epizódok nagyrészében Hiddleston karaktere úgy vigyorog mintha minimum egy Colgate reklámban lenne, vagy épp a közelben fellelhető női karaktert fekteti meg, néha meg könnyes szemmel mered a kamerába. Ettől ő sokkal jobb színész, mint amit itt mutat, mert ez csak gyenge erőlködés és tényleg ne akarjon Bond lenni, mert nem állna jól neki. Ja és Olivia Colman egyébként simán leverte az egész bagázst színészileg, bár Hugh Laurie üvöltözése a végén szintén szép volt.
Egyszer megnézhető, de tényleg kár, hogy ilyen nevekkel ennyire félrement az egész. Ja és már előre örülök, hogy a következő Le Carré adaptációt is nézhetem majd végig, merem remélni, hogy az jobban sikerül.

Juci

Ahhoz képest, milyen jó színészek játszanak benne, meg micsoda helyeken forgattak (vagyis mekkora költségvetés van az egész mögött), ez egy elég laposka sorozat lett. Nem mondom, hogy nem volt néhány feszültségteli pillanat, de tök kiszámítható volt az egész, többet vártam tőle.

Röfipingvin

Főleg az utolsó két részre lett igazán érdekes a sorozat és húzta feljebb a csillagaim számát. Az első négy rész nagyon lassú, már már vontatott volt, holott azokban is fontos mozzanatok, történések voltak.
Bármennyire volt zseniális Laurie, mint Roper, és volt egész jó Hiddlestone, mint Pine, nálam mégis Angela Burr terhes karaktere, Olivia Colman vitte a pálmát. egyáltalán maga az ötlet, hogy a brit bűnüldözési hivatalnak terhes vezetőjeként még konkrétan akciókban is részt vegyen… Nagyon tetszett!
A történet a remek színészek ellenére is eléggé kiszámítható volt, és hogy őszinte legyek én még csavarosabb végső összecsapást vártam volna Roper és Pine között…

Kontra_Judit 

Nagyon élveztem a sorozat minden egyes részét. Tom Hiddleston belopta magát a szívembe rendesen…kezd szűkülni a tér :)
De hogy Hugh Laurie milyen gonosz is tud lenni :) Kedveltem a karakterét.
Aztán ott voltak a női szereplők is. (Aure Atika, Elizabeth Debicki) Azokat is nagyon jól megválasztották…érdekes volt, hogy mind egytől-egyig bele habarodott Jonathan Pine-be :)
A lényeg, egy klassz kémfilmsorozat volt. Érdemes megnézni!

Angria_Wolf

Nekem nagyon tetszett. A történet szépen ki van dolgozva, és pont olyan témákat feszeget, ami aktuálisan érdekelt. Kellően izgalmas volt, egyáltalán nem vártam el a cselekményszáltól túl nagy dolgokat, hogy folyton feszültségben tartson, annak semmi értelme, ez nem egész estés akciófilm. (Azokat egyébként sem nagyon szeretem…) Tom és Hugh remekül alakított, imádtam a játékukat, no és az opening-et. Szuper ez a zene, már le is töltöttem a telefonomra.

ananiila

Felemásak a gondolataim erről a sorozatról. Nehéz szavakba önteni a véleményemet. Nem olvastam a könyvet, és nem szeretem a kém-filmeket, véletlenül néztem meg az első részt a tv-ben, eléggé unalmasnak találtam, viszont Tom Hiddleston és a fura mosolya elég volt arra, hogy belenézzek a 2. részbe is. Aztán valahogy ott is maradtam hétről hétre. Kicsit lassú sorozat, ugyanakkor voltak benne kimondottan izgalmas részek is.
Ami nagyon zavart az a szereposztás, és leginkább a 3 főszereplő. Laurie nem tetszett ebben a szerepben, egyáltalán nem tudom őt elképzelni fegyverkereskedőnek, a főhősnőt alakító színésznő magasabb volt az összes pasinál, ami engem kimondottan zavart. (szép arcú nő, csak e két inas-szálkás pasi mellett egy kicsit debella volt. bocs.) Hiddleston meg valószínű remek színész (bár én nem emlékszem rá semmiből, még Lokiként sem, pedig elméletileg láttam a filmet) csak olyan kis semmilyen volt, legjobban a szégyenlős mosoly ment neki. De lehet, hogy az volt a baj, hogy a karaktere is túl sokat színészkedett, így néha maga színész is belekeveredett abba, hogy most mit is játszik. :) Ez után nem támogatom, hogy ő legyen Bond.
Összességében mégis azt mondom, hogy nem bántam meg a 6 részre ráfordított időt. De lehetett volna feszesebb tempójú is.

LyliaBloom

Hááát, megnéztem. De nem is tudom. Az első négy rész borzasztó unalmas volt. Nagyjából feleennyibe bele lehetett volna sűríteni. Továbbra is tartom, hogy nem értem, mire fel volt Tom karakterének ez a nagy szerelem minden nővel, akire csak kétszer ránézett. Alig beszéltek, alig ismerte őket (oké, a másodiknál nem akartak átadni semmiféle érzelmet, de a kémia szerintem egyikkel sem működött igazán). Aztán az utolsó két részre nagyjából beindult a dolog, a végén már izgultam, hogy hogyan fogja Pine megoldani a helyzetet, de nem volt rossz a lezárás.
Az viszont érdekes volt, hogy mi minden igaz lehet a film fegyverkereskedős részéből. Hogy minden országban benne vannak a fejesek, hogy a háborús övezetben bemutató gyanánt lazán lehet robbantgatni, stb.

Jadeline

Ez nagy csalódás volt. Nulla az elején és nulla a végén is. Pedig valamiért azt reméltem, hogy talán a felénél felrázódik kicsit, de maradt a kiszámítható sablonosság. Úgy látszik a La Carré adaptációk nekem tényleg nem valók. Azt pedig külön köszönöm az elkövetõknek, hogy mindig telepakolják jó nevekkel, olyan arcokkal akiket különben bírok, így sikerül rávenniük, hogy megnézzem, holott semmi az egész! A színészek teljesítménye is szimpla, szóval csak ideges lettem megint ettõl a húzástól…
Amásik dolog ami talán mellékes ugyan, de engem zavar, az az hogy nagyon látszik mire „gyúr” Tom és már most sikerült elérnie, hogy ha esetleg õ lesz a következõ Bond akkor még miatta se nézzem meg…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Razor 

Roper: You drink my wine, steal my woman. Proud of you, Danny.

2 hozzászólás
Kontra_Judit 

Roper: A gyermekeink elhiszik, hogy a felnőttek világa rendezett, ésszerű, és hogy céljaink vannak. Baromság! Egyszer csak felnőnek, és rájönnek, hogy a világ rohad! Megtalálni a boldogságot a fertőben, ez a szabadság!

Angria_Wolf

Roper: A gyermekek egyszer csak felnőnek és rájönnek, hogy rohad a világ. Megtalálni a fertőben a boldogságot, na az a szabadság.

Angria_Wolf

A kelet az kelet, a nyugat az nyugat. A kettő sohasem találkozhat.

Londonna 

– Ugye maga angol, ízig-vérig? Bölcs ember.

1. rész – Episode #1.1
EBrody

ROPER: Semmi sem gyönyörűbb a ragyogó napalmnál.

Audrey_Cortez

Freddie Hamid: Nős?
Jonathan Pine: Nem.
Freddie Hamid: Én az vagyok.
Jonathan Pine: Örülök.
Freddie Hamid: Szerezzek magának egy nőt? Könnyen megoldhatom.
Jonathan Pine: Ó, nem nem nem nem nem…Köszönöm. Minden rendben. Köszönöm az ajánlatot.


Hasonló filmek címkék alapján