Éjszakai járat (2005) 85

Red Eye
85' · amerikai · akció, thriller 16

0 díj · 2 jelölés

Lisa Reisert ki nem állhatja a repülőket, de a Miamiba tartó éjszakai járaton rá váró rettegésnek semmi köze a repüléstől való félelemhez. A felszállás után néhány perccel a Lisa mellett ülő Jackson felfedi utazásának vészjósló okát: részt vesz egy összeesküvésben, melynek célja a belbiztonsági… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Rachel McAdamsLisa Reisert
Cillian MurphyJackson Rippner
Brian CoxJoe Reisert
Amber MeadSarah
Brittany OaksRebecca
Jack ScaliaCharles Keefe
Jayma MaysCynthia
Laura JohnsonA szőke nő
Max KaschFülhallgatós srác
Angela PatonA kedves néni

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

Nekem tetszett ez a film, pedig a thriller egyáltalán nem az én műfajom, ritkán nézek ilyen filmeket. Cillian Murphy-nek nagyon jól állnak az ilyen szerepek és Rachel-t is imádtam benne. Nem húzták el és nem bonyolították túl a filmet, izgalmas és végig fenntartja a feszültséget. Vége kicsit kiszámítható és voltak benne klisés dolgok, de egyszer mindenképp érdemes megnézni, hamar elröppen a másfél óra a nézése közben. :)

Chriss 

Nem volt ez olyan rossz film, úgymond pozitívan csalódtam. Igazából Rachel McAdams miatt néztem meg, aki remek alakítást nyújtott. Cillian Murphy-nak elég pszichopata kisugárzása volt. Sajnos engem nem tudott átverni. Oké, tudtam előre, hogy ő lesz a rosszfiú, de mikor adta a mézesmázas lovagot, akkor sem tudta igazán leplezni, hogy ő a hunyó. Nem baj, ettől még pörgős filmet sikerült összehozni, ami nem ült le a közepénél. A játékidő pont elegendő volt, ezt nem is kellett tovább húzni.

Ascyra 

Már annyi, de annyi filmet láttam, de ugye más is. És biztos éreztétek már, hogy van egy lavórra való, amit nem kellett volna megnézni, és vannak olyanok, amelyek ott mélyen megtapadnak és néha felbukkannak, egy érzet kíséretében: fú, azt láttam, de jó lenne újra megnézni. Nos, ez is egy ilyen. Nekem az öcsém mutatta néhány éve, már akkor fanatikusai voltunk a Napfény miatt Cillian Murpynek, de ez a film csak fokozta iránta érzett rajongásom :D
Az meg, hogy Wes Craven rendezte… csak hab a tortán. Bejövős, újranézős, izgulós. Rachel McAdams itt szerintem csak másodhegedűs, cuki, de csak másodcuki ;)

L_Reggie

Szórakozatató klasszikus thriller. A zárt tereken játszódó filmeket szeretem, ad egy kis plusszt a filmhez. Jó a két főszereplő, ami kellett is, hiszen lényegében ők viszik a hátukon a sztorit. Végig fennt tartja a film a feszültséget, izgalmas tud maradni. Egyszer sem lankadt a figyelmem. Jó volt hogy Lisa reakiója reális volt, nem változott rögtön amazonná, de azért a maga módján próbálta felvenni a harcot. Inkább az eszére és cselekre hagyatkozott, ami hihető volt. A lezárásra felpörögnek az eseméynek, jó lett a finálé.

Filmdoki 

Meglepően furcsa volt Craventől egy ilyen jellegű thrillert látni, ugyanis az első feléről nehéz lett volna megmondani, hogy ő rendezte, de az utolsó 20 percen már erősen érezhető a keze nyoma.
A viszonylag rövid játékidőnek köszönhetően egy igen pörgős thrillert kapunk, két fiatal tehetséggel a főszerepben. A sztori ámbár erősen sablonokból építkezik, mégis fenn tudja tartani a néző figyelmét, hála az ügyes rendezésnek és a két színésznek.
McAdams nagyon szimpatikus az áldozat szerepében. Craven filmjeiben a nők általában nem azok a hisztérikus, visítozó típusok, hanem ha kell, felveszik ők is a kesztyűt. Lisa karaktere is ilyen. Gondolkozik, fél és hiába nem jön össze egyik terve a másik után, nem adja fel.
Cillian Murphy viszont egyértelműen ellopja a showt előle. Az a tenyérbemászó viselkedés, ahogy fokozatosan elnyeri a lány bizalmát, aztán felfedi valós szándékait zseniális. Na és persze a rideg tekintete, és nyers őszintesége. A végére persze ő is egy tipikusabb gonosztevőbe megy át, aki végigkergeti a hősnőt a házában. Sajnos ez talán a film legnagyobb gyengesége, mert addig ügyesen építi fel a feszültséget a sztori, ám ez a befejezés nagyon szépen beolvad a már ezerszer látott kategóriába.
Ez utóbbi dolog ellenére is érdemes megnézni, mert rövid, pörgős, a két főszereplő pedig nagyon odatette magát. Craventől pedig valóban szokatlan thrillert látni, de jó érzéke volt az öregnek ehhez a műfajhoz is úgy látszik.

Emerson 

Kellemesen lötyi film jó sok sablonnal, előtérben két fakó alakítással, háttérben baromi jó színészekkel… azért jó, hogy Amerikában mindenki kitanulta az önvédelmet és olyan magabiztossággal alkalmazzák éles helyzetben az összes fogást, hogy szerencsétlen terroristának esélye sincs egy jó kis merénylet elkövetésére.

piciszusz 

Izgi volt, hamar elillant az a másfél óra. Cilian Murphy csak „szefós” szerepeket vállal? :D Mondjuk nagyon jól játszott itt is. Lisa nagyon talpraesett volt, megőrizte a nyugalmát végig, nem hiszem, hogy erre sokan képesek lennének.

Timi98 

Nekem tetszett. Nem az a sokszor nézős film, de egyszer mindenképp érdemes volt. Cillian Murphy és Rachel McAdams is nagyszerűen alakított, igazán izgalmas kis film :)

Novecento 

Egész jó volt, izgalmas, feszült, jó színészi játékkal. Imádtam utálni Cillian Murphyt. :D

Kontra_Judit 

Pörgős, feszkós film…így éjszakára nem biztos, hogy jó volt megnézni :) Rachel McAdams-et még ilyen szerepben nem láttam, egészen szimpatikus volt. Eddig csak romantikus szerepekben tündökölt.
Cillian Murphyt tényleg jó volt utálni…borzalmas szerepe volt, amit jól játszott, bár a happy vég borítékolható volt :)


Hasonló filmek címkék alapján