Egy kivételes barát (2019) 20

A Beautiful Day in the Neighborhood
107' · amerikai · dráma, életrajzi 6

0 díj · 6 jelölés

Tom Junod cinikus újságíró, akinek semmi kedve nincs nagyinterjút készíteni Fred Rogersszel az országszerte kedvelt tévés műsorvezetővel, aki legendássá vált kardigánjában több mint 30 éven keresztül készítette kisgyerekek számára bábos-mesés-zenés műsorát. Ám egy újságírónak nyitottnak kell… [tovább]

angol
angol
angol · magyar

Szereposztás

Tom HanksFred Rogers
Matthew RhysLloyd Vogel
Susan Kelechi WatsonAndrea Vogel
Chris CooperJerry Vogel
Enrico ColantoniBill Isler
Wendy MakkenaDorothy
Tammy BlanchardLorraine
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Azt mindenképp el kell mondanom elöljáróban,hogy úgy néztem a filmet, hogy közben mást is csináltam, éppen ezért a hangulat annyira nem jött át, viszont az elkapott jelenetekből egy-két gondolat igen, ahogyan egy-két jelenet is megmarad…. Hogy miért is néztem félszemmel a filmet annak az az oka, hogy sejtettem, hogy ez nem az én filmem lesz, ahogy nem is lett az.
Értem a mondanivalót, és értem a tudatosságot a kivitelezésben, de valahogy mégsem tudok együtt érezni vele. Lehetséges, hogy a főszereplő srác óriási karakterfejlődésen ment keresztül az mégis valahogy olyan összecsapott lett… A zenei betétek pedig lehet, hogy szükségesek voltak, mégis inkább idegesítettek. Összességében nekem kevés volt és még Tom Hanks sem tudta megmenteni a történetet. Lehet, hogy majd megnézem valamikor még egyszer, de most erre nem érzek késztetést.

Cliff_Booth

Hát megmondom őszintén sokkal többre számítottam. Sablonos történet gépies végkifejlettel.
A főszereplő színész (Matthew Rhys) végig irritáló volt és a hirtelen „megtérése” villámgyorsan ment végbe. Én értem, hogy mit akartak sugallni ezzel az egésszel, ám ahhoz jóval több idő kell, mintsem százhét játékperc (főleg, hogy egy igaz történetről beszélünk).
Mikor január elején megláttam, hogy Tom Hanks tizenkilenc év után van ismét Oscar-díjra jelölve, nagyon megörültem, hiszen az elmúlt években mellőzte az Akadémia, viszont ez az alakítása nem győzött meg túlságosan (az öt mellékszereplő jelölt közül talán csak az ötödik a sorrendben). A Phillips kapitányban, a Kémek hídjában, a Sullyban, de még A Pentagon titkaiban is jobban játszott a színészóriás, mint ebben az alkotásban. Chris Cooper játéka azonban meglepett, nagyon jól hozta a nemtörődöm apafigurát.
10/6

clarity 

engem megérintett ez a film… ami a mai felhígult felhozatalban ritkán fordul elő velem, pedig aránylag sok filmet+sorozatot nézek. de nem is maga a történet, az sablonos volt. hanem kb. 4-5 számomra nagyon erős jelenet volt benne, sokszor szavak nélkül. és ez a színészi játék. Tom Hanks-et mindenben imádom. Matthew Rhys meg jól hozta a szomorú/meggyötört újságírót, az arcára volt írva végig.
Mr. Rogers olyan lehetett, mint Dr. Seuss… hátvagy Teréz anya. alapból nem hiszek az ilyen örök optimista/pozitív embereknek és az utolsó jelenetben árnyaltan ugyan, de megmutatták, hogy Fred Rogers sem lehetett tökéletesen az. az életéről szóló dokumentumfilmet is érdemes megnézni, én még a film előtt megtettem. különleges ember lehetett.

CsakSasoló

Nagyon-nagyon sok ilyen filmre lenne még szükség, ami ilyen példaképeket állít elénk.
Nem mind giccs és nyál, ami az érzelmekről szól. Ez sem. Igazán lélekemelő élmény volt.


Népszerű idézetek

Silver_Lili

A hírnév csak egy szó, mint az eszköz vagy az arc. Igazán az számít, hogy mit csinálunk vele.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján