Kedvencelte 13

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Vér, akció, sci-fi, Lena Headey és Karl Urban. Hát kell valami még egy jó filmhez? :D
Urban szerintem nagyon jól játszott az arca maradék részével, amit a sisak szabadon hagyott, és ezerszer jobban áll a sisak rajta mint Stallone kiwaxolt fején. Lena Headey pedig tökös gonosz lett, több ilyen női karakter kellene a filmekbe.
Persze nem kell nagy történetre gondolni, nem fog világot megváltani, de kikapcsolódni tökéletes.

„– Azon tűnődtem, mikor veszi észre, hogy nincs magánál a sisakja.
– Uram, a sisak zavarja a képességemet.
– Egy golyó viszont még jobban zavarhatja."

Nekem sokkal jobban tetszett ez a feldolgozás.

Ui: Csakis eredeti hanggal az igazi.

2 hozzászólás
Kiskakukk 

A vége felé kicsit leül, de egy igazi tökös akciófilm ez. Rengeteget lőnek, mer véres és brutális lenni, jó a hangulata, a képi világa, a színészi játék is nagyon rendben van. A sztori egyszerű, de nagyszerű, ide nem is kellett több.
Igazi üde színfolt ez a kortárs nyugati akciófilmek palettáján.

LoneWolf 

Ezerszer hűbb az eredetihez, mint a Stallone-féle feldolgozás, hiszen Karl Urban lazán vállalta, hogy végig sisakban lesz, ahogyan a képregény karaktere is, illetve ki ne szeretné látni, ahogy a törvény brutális, határokat nem ismerő őre szétrúgja „Cersei Lannister” formás kis hátsóját? Látványos, pörgős és persze megkövetelne egy folytatást, ami állítólag nem lesz a film rajongóinak nagy bánatára…

rapchee 

Egy nagyon rendben levő sci-fi akciófilm, izgalom, véres igazságtétel és egy csipetnyi humor.

AniTiger 

Bejött. Nem mondom, hogy végig a sisak ellen drukkoltam, de… khm, hagyjuk.
Azért jó volt ez a bezártság, a sok-sok lövöldözés és az, hogy csak agyatlanul zombul az ember egy akciófilm előtt ülve. Nem akart semmit ez a film, nincs mondanivalója. Csak egy akciófilm… :D

KillerCat

Karl Urban nagy kedvenc,jól állt neki ez a szerep. Lena Headey-t pedig érdekes volt látni a Trónok harcán kívül. A történet maga nem egy nagy durranás,de egy estére tökéletes élvezhető.

Hippoforaccus 

Valamivel jobb, mint a régebbi feldolgozás, mert bár most egy nő Dredd társa, de nincs beleszuszakolva semmilyen érzelmi szál, ÉS nem vonyít mellette folyamatosan Rod Schneider.

rocketdog 

Nem tudom elnézni, amikor úgy döntenek, hogy a cselekményt nem a jelenben, hanem egy disztópikus jövőbe helyezik (eddig még oké), viszont minden egyediséget, minden fantáziát nélkülöznek. Mert mit látunk itt? Gettóban élő tömegeket, ahol magas a szegénység, a munkanélküliség, ezzel párhuzamosan csúcson pörög az erőszak, a droghasználat és terjesztés… Velük szemben a bírók (rendőrség), akik között persze már sok a kiégett, korrupt alak, de azért vannak még becsületesek, akik mindenkivel szemben küzdenek… Nyugodtan nevezhetjük jelenünk egy-egy területét bemutató filmnek is, semmi disztópikus nincs benne. Ugyanez mondjuk a Sin Cityre is igaz, de az legalább valóban egyedit, maradandóbbat alkotott látvány tekintetében, míg a Dredd csak rövidke ideig marad a vizuálisan kielégítő kategóriában.

Elmer 

Pozitív csalódás. Karl Urban nem egy Stallone :), de a film működik, korrekt akciófilm a maga képregényes, stilizált, erőszakos világával.

Ad3lka

Én nem láttam a Stallone-feldolgozást, de szerintem ez nagyszerű akciófilm volt, főleg a gettó-téma szerelmeseinek. Karl Urban nagyon jól hozza a szerepet, örülök, hogy végig rajta maradt a sisak, Lena Headey, a női antihősök legyőzhetetlen képviselője pedig nem meglepő módon zseniális. Olivia Thirlby már kezdte piszkálni a csőrömet a vége felé, de még nem az irritáló kategória. Számomra a Ma-Ma Clan most elvitte a pálmát a Bírók elől, de persze ők is kellettek ahhoz, hogy jó sztori legyen. Ha egy pörgős, brutális filmre vágysz, de azért szeretnéd megkímélni az agysejtjeidet, akkor melegen ajánlom.


Népszerű idézetek

Judge Dredd: I was wondering when you'd remember you forgot your helmet.
Anderson: Sir, a helmet can interfere with my psychic abilities.
Judge Dredd: I think a bullet in the head might interfere with them more.

Anderson: [reads Kay's mind] Sir, he's thinking about going for your gun.
Judge Dredd: Yeah.
Anderson: [reads it again] He just changed his mind.
Judge Dredd: Yeah.

Kemiviki 

Dredd bíró: A tárgyalásnak vége. Az ítélet halál.

Sunshine 

– Mi történt odabent?
Dredd: Razzia.
– Leharcoltnak tűnik.
Dredd: Nem voltak túl együttműködőek.

[first lines]
Judge Dredd: America is an irradiated wasteland. Within it lies a city. Outside the boundary walls, a desert. A cursed earth. Inside the walls, a cursed city, stretching from Boston to Washington D.C. An unbroken concrete landscape. 800 million people living in the ruin of the old world and the mega structures of the new one. Mega blocks. Mega highways. Mega City One. Convulsing. Choking. Breaking under its own weight. Citizens in fear of the street. The gun. The gang. Only one thing fighting for order in the chaos: the men and women of the Hall of Justice. Juries. Executioners. Judges.

Kemiviki 

Kay: Mi az utolsó szavad, szuka?
Anderson: Ez vicces. Én ugyanezt akartam kérdezni tőled… szuka.

Kemiviki 

Irányítás-operátor: Kér erősítést?
Dredd bíró: Nem.

Sunshine 

Dredd: Kíváncsi voltam mikor jössz rá, hogy nem hoztál sisakot.
Anderson: Uram, a sisak akadályozhatja a képességem.
Dredd: Én úgy gondolom egy golyó még inkább.

Anderson: [to Judge Lex] Welcome to the inside of your head. It's kind of empty in here.

BeL1eVe 

Dredd: Mama is not the law. I am the law!
(……..)
And as for you Ma-Ma… Judgement time!


Hasonló filmek címkék alapján